עבור לתוכן

חיבור נוריות 12V בארון באמבטיה

Featured Replies

פורסם

שלום,

החלפתי את חלק מהנורות בבית מליבון לנורות חיסכון(28W)

בחדר באמבטיה האור שמפיצה הנורה הוא לא מספיק....גם בגלל המיקום שלו(הוא ממוקם מעל הארון)

בארון שבאמבטיה יש לי מעל המראה שני בתי מנורה שלא מחוברים לחשמל.

הנוריות שקיבלתי כשקניתי את הארון הן:

Orbitec HALOGEN LAMP BI - PIN 12V 20W G4

אני רוצה לחבר אותן...בחדר הזה,אין לי שקע חשמל.

איך אני מתחיל? $בלי לפנות לחשמלאי$

תודה.

פורסם

קודם כל אתה צריך 240V מאיפה שהוא, רצוי כזה שנשלט על ידי מפסק. תמצא את היציאה של גוף התאורה שהיה או יש באמבטיה ותיקח ממנו 240V

תביא את ה 240V האלה למעל לארון, ותחבר אליהם ספק כוח שייתן 12V, בזרם מספיק למנורות

המנורות הן של 20W כל אחת, ביחד 40W, כלומר הזרם שאתה צריך הוא 40W/12V = 3.3A. תיקח מקדם ביטחון - תיקח ספק של 4.5-5A לפחות, או (במקרה שהספק שאתה רוצה לקנות מדורג לפי W) אז 55-60W לפחות

מכיוון שבחדר אמבטיה יש הרבה מאוד רטיבות, תיקח ספק כוח אטום. ספקים ממותגים (כמו מטענים) הם טובים לזה בתנאי שהם אכן אטומים. ניתן לקנות ספק להלוגן חנויות חומרי בניין או תאורה, או "מטען" של 12V DC ב EBAY

ספקים להלוגן יש מ 2 סוגים : מגנטי ואלקטרוני

יתרונות של המגנטי :

- אמין יותר, לא נשרף סתם "ללא סיבה"

- מתאים למנורות LED (אם תרצה אחר כך לשדרג את ההלוגן ל LED)

יתרונות של האלקטרוני :

- קומפקטי יותר

- יש הרבה כאלה שהם אוטמים ללחות (קופסה יצוקה)

- פחות מתחמם

ואם אתה קונה ספק של 12V DC מ EBAY וכו, יש לו את היתרונות של האלקטרוני וגם זה שהוא מתאים ל LED (השנאי האלקטרוני להלוגן לא מתאים ל LED)

ועכשו פשוט לחבר : 240V לכניסה של הספק ו 12V מהיציאה שלו

תעשה טוב ונכון את כל החיבורים (אם טרמינלים, כמו שצריך), תגן עליהם מהרטיבות על ידיי קופסאות חשמל מתאימות (שים לב הספק כוח מתחמם - תגן עליו אבל אל תשים אותו בקופסה צפופה, אם הוא אטום רצוי לשים אותו בחוץ שיהיה קר יותר), וזהו

המלצות :

תחבר ל 240V מעל הארון שקע, ואת הספק תחבר לשקע הזה על ידיי כבל אם תקע. כך תוכל לנתק אותו בקלות אם יקרה לו משהוא

ספקים לפעמים נשרפים ובמקרים נדירים מאוד הם יכולים להתחמם לטמפ' שהם יכולים להדליק אש, לכן תשים משטח מתכתי על הארון מתחת לספק (חלק חתוך ממגש אלומיניום חד פעמי למשל), ותדאג לניקיון באיזור שלא יצתבר אבק וכדומה. גם מנורות ההלוגן מתחממות בעבודה רגילה לטמפ' שהן יכולות להצית אבק בקלות - תדאג לניקיון מעל בתי המנורות

אם זה לא היה חדר אמבטיה, ניתן היה להשתמש אם ספק גנרי של מחשב שמוציא 12V. בחדר אמבטיה לא ניתן כי הספק פתוח ויש לו מאוורר, והרטיבות של החדר תיכנס פנימה ותשרוף אותו

פורסם
  • מחבר

תודה.

החיבור של הנורות הוא במקביל או בטור?

האם אתה מתכוון לספקים האלה:

http://www.ebay.com/itm/DC-12V-5A-60W-Power-AC-100-240V-Converter-Adapter-Supply-for-5050Led-Hot-sell-/360548672983?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53f26025d7

איך אני מחבר את זה לנורות?

או לזה:

http://www.ebay.com/itm/DC-12V-5A-60W-Output-Switch-Power-Supply-Driver-For-LED-Strip-Light-Display-9-/180838283794?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1acd3a12

זה יכול להיפגע מרטיבות?

או זה:

http://www.ebay.com/itm/340mA-8-5W-3-24V-LED-Driver-Power-Supply-Transformer-WaterProof-Isolated-/251203409845?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7ce3d7b5&autorefresh=true

אם אני לוקח את ה-240 מהמתח של הנורה באמבטיה,אז האם היא תאיר בעוצמה יותר קטנה?

תודה.

פורסם

החיבור של הנורות במקביל, כדיי שכל אחת תקבל 12V. אם תחבר בטור כל אחת תקבל 6V ותאיר חלש

הספקים של ה 12V 5A מתאימים. הספק שנראה כמו מטען של לפטופ מתאים כמו שהוא (לא צריך קופסאות חשמל, פשוט תסדר לו שקע ותחבר אותו לשקע הזה - רק תוודא שהוטא סגור ואין פתחים שיכולים להכניס רטיבות לייד חיבורי המתח)

הספק שנראה כמו מודול ללוחות חשמל צריך קופסה להגנה מרטיבות, אבל הקופסה חייבת להיות מרווחת כדיי שיהיה לו שם מקום להתקרר בלי שיהיה פתחים בקופסה

הייתי לוקח את הזה שנראה כמו ספק של לפטופ לשימוש שלך, כי הוא מפשט לך את העבודה - אתה צריך בסך הכול להכין שקע ולחבר אותו לשקע הזה. את החוט של ה 12V אתה חותך ומחבר למנורות על ידיי טרמינלים

הספק של ה 340mA הוא מקור זרם קבוע ולא מקור מתח קבוע, ולכן לא מתאים. ההבדל הוא כזה :

מקור מתח קבוע (ספק כוח רגיל) של 12V 5A אומר : "הוא ייתן תמיד 12V, הזרם יהיה תלוי בכמה מה שחיברת לוקח, מותר להעמיס עד 5A מקס"

מקור זרם קבוע (סוג אחר של ספק כוח, לשימושים מיוחדים כמו הפעלת לדים עוצמתיים ישירות ללא מעגל ולא לשימוש כללי) של 3-24V 5A אומר : "הוא תמיד יוציא זרם של 5A בדיוק לכל דבר שתחבר אליו, המתח יהיה בין 3 ל 24V תלוי בכמה מה שחיברת לוקח, מותר לחבר דברים שלוקחים בין 3 ל 24V"

אתה לוקח את ה 240 במקביל ולכן כל אחד (גם המנורה הקיימת וגם הספק) יקבלו 240V ויעבדו באותה עוצמה כמו תמיד

פורסם
  • מחבר

את המפסק אני מחבר לפני הספק או אחרי?

פורסם

אם אתה לוקח 240V מגוף התאורה שכבר יש בחדר, המתח שם יהיה מופעל ומכובה על ידיי המפסק של האור ולא תצתרך מפסק נוסף

אם אתה רוצה מפסק נוסף אז אפשר לחבר או לפניי או אחריי, לכל 1 יש את היתרונות שלו :

אם זה מפסק קטן שנמצא בארון, תבדוק אם הוא יכול להחזיק בכלל 4-5A. הרבה מהם מפסקים קטנים של 1-2A - במקרה כזה תוכל לחבר אותו רק בצד של ה 240V כי יש שם זרם נמוך (הספק ממיר ממתח גבוה 240V וזרם נמוך פחות מ 1A למתח נמוך 12V וזרם גבוה 5A)

הספק כוח הזה אלקטרוני ולכן יכול להיפגע מקפיצות ונחשולי מתח, כשהמפסק נמצא על ה 240V זה אומר שהספק מנותק מהחשמל כשהמפסק מכובה (רוב הזמן), ולכן הוא מוגן (כי הוא יכול להישרף מנחשולי מתח וכו רק אם הוא מחובר לחשמל)

כשהמפסק על ה 12V אז החלק של המעגל של ה 240V פשוט יותר (יש שם רק שקע), מה שאומר שיהיו פחות מקומות אפשריים שיכולה להגיע אליהם רטיבות ולקצר וכדומה

פורסם

צריך טרנספורמטור ולא ספק.

נורות עובדות על AC .

בכל הום סנטר יש כזה מיוחד למנורות של 12 וולט

. זול זה לא יהיה.

פורסם

לנורות ממש לא משנה אלה נורות הלוגן. אם הוא יחליט להחליף ל LED גם אז זה לא ישנה

השנאי מהום סנטר הוא גם כן אופציה. החסרון העיקרי שלו הוא שהוא לא מתאים למנורות LED (הוא מייצר מתח מכוער ביותר אם ערך peak של עד 50V)

פורסם

יש נורות לד ספוטים ישר ל 220 וולט.

ולא צריך דוקה הופ סנטר. כל חנות לחשמל יש לה.

פורסם

במקרה הזה נראה שיש לו 2 ספוטים שהם חלק מובנה של הארון, שמיועדעם ל 12V, כך שאין לו ממש בחירה כאן

אם ה LED של ה 240V יש בעיה נוספת : הם לא אטומים ובחדר האמבטיה יש הרבה רטיבות. אתה לא רוצה את הרטיבות הזאת בתוך מעגל אלקטרוני שעובד על מתח גבוה, כמו שיש בלדים של 240V

פורסם
  • מחבר

11010010110אז לעבוד לפי הדרך שציינת ?

פורסם

כל אחת מהדרכים תעבוד, השאלה איזה יתרונות וחסרונות יש

למשל : כמה מקום יש לך מעל הארון ? האם אתה יכול להשיג שנאי שמיועד לתאורה ? במחיר סביר ? האם אתה מתכוון לשים LED בעתיד ? כמה קרוב זה לאמבטיה (כמות של אדים שיש שם) ? וכו

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון להשים LED בעתיד.

זה שני ספוטים המובנים בארון,שאני רוצה לההשתמש רק בהם.

מבחינת קרבה לאמבטיה ואדים,הקיר של הארון מאונך לקיר של האמבטיה וכל החדר מתמלא באדים כשמתקלחים...

פורסם

אז :

הספק חייב להיות אטום לחלוטין, או מוגן בתוך קופסת חשמל גדולה (שלא יתחמם) מתאימה

כמה שפחות 240V - אם יש לך מפסק שני בארון, עדיף שיהיה על ה 12V. רצוי שהספק לא יהיה בחשמל כל הזמן, אבל אם אתה לוקח 240V מגוף תאורה אז הוא בכל מקרה יתכבה כשאתה מכבה את המפסק של האור

אין בעיה לשים ספק אלקטרוני מהום סנטר וכו כי לא הולך להיות LED

(בטוח ? יש LEDים שהם בדיוק אותה צורה כמו ההלוגן, ומיועדים להחלפה בתוך ספוטים רגילים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים