עבור לתוכן

דרוש מפרט בכ-4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני ממש לא מבין גדול במחשבים או במפרטים ולכן אני זקוק לעזרתכם. אנסה לתאר את הצרכים שלי.

1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות ה 4000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ- 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה והורדה של המון סרטים, סדרות ועוד ותכני HD , עבודה עם האינטרנט עם מספר חלונות גדול שפתוח בדפדפן(עבודה במקביל) ובו זמנית עוד דברים שעובדים ברקע, צפייה בשידורי אינטרנט דרך המחשב.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא מכיר את הרכיבים

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? שלא יהיה רועש, כלומר סטנדרטי

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? תלוי במחיר של מערכת ההפעלה ואופיס

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כרגע אני גר באיזור המרכז ואין חנות ספציפית שאני מעדיף, המליצו לי על KSP אבל אני יודע שיש עוד כמה וממש אין לי מושג

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). באופן כללי אני לא מרוצה מהמחשב הישן שלי ולכן והייתי רוצה מחשב אמין, מהיר , ללא תקיעות באינטרנט או לדוגמא אם פתוחים 10 חלונות בכרום ועוד 5 בפיירפוקס ובו זמנית אני מעתיק מהמחשב להתקן חיצוני וכדומה אז שלא יהיו תקיעות ושיעבוד חלק, מה שכרגע לא קורה אצלי במחשב הישן. כמו כן שיהיה הרבה מאוד מקום בהארד דיסק לאחסן סרטים וסדרות וכדומה. עוד דבר מאוד חשוב זה שאני רוצה לחבר שני מסכים למחשב (DELL U2412M). אני רוצה שהמחשב יהיה רלוונטי גם בעוד 3 שנים, גם אם זה אומר רכיבים קצת יותר איכותיים ממה שאני צריך על מנת שלא אצטרך להחליף/לשדרג בקרוב

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לדעתי תמיד חשוב שיהיה אפשרות שידרוג אבל כמו שציינתי בסעיף 9, הייתי רוצה שהמחשב יהיה רלוונטי גם בעוד כמה שנים ולכן כבר עכשיו אני מוכן להשקיע קצת יותר.

בנוגע למה שהולך לרוץ במחשב אז זה בערך מה שיהיה:

תוכניות כגון klite (ניגון סרטים) או אפילו ניגון של תוכן פלאש וכדומה דרך אתרי אינטרנט כגון צפייה ישירה במשהו או צפייה בדפדפן במשחק כדורגל בסטרימינג, eclipse, visual studio ולפעמים אני גם פותח virual box שזה virual machine ששם יש לינוקס . כמובן שלא כל הדברים הללו במקביל אבל אפשר לומר שהרוב כן, כמו כן אני הרבה פעמים מגיע למצב שבו פתוחים לי 15 לשוניות בכרום ובאחד מהם אני רואה כדורגל בצפייה אונליין ובו זמנית האקליפס פתוח ובמסך השני יש סרט שרץ או שבמסך אחד אני מריץ אקליפס בלינוקס דרך ה virualbox ובמסך השני אני מפעיל סרט (בויינדוס) ובו זמנית גם הדפדפן פתוח.... ובסופו של דבר הייתי רוצה שזה ירוץ חלק בלי תקיעות וברצף דבר שכיום אין לי אותו.

תודה מראש לכל המגיבים.

פורסם

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3570 Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1030

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪353

מארז:

באנדל תקציבי - Fractal Design Core 1000 + Seasonic SSET400W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪450

זיכרון:

Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333

כמות: 2 - מחיר: ₪118

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda LP 7200 64MB

כמות: 2 - מחיר: ₪547

קשיח למחשב שולחני:

SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪525

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3837

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3761 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/kwmbu6fe

משתמע מדבריך שאתה זקוק להמון נפח איחסון אז כללתי במפרט שני קשיחים בנפח כולל של 4TB, אם אתה חושב

שזה מוגזם אתה מוזמן להוריד אחד. בנוסף כונן SSD שיתן לך את כל המהירות שאתה צריך.

אם תזדקק לכמות זיכרון גדולה יותר תוכל להוסיף בקלות בכל שלב.

מערכת הפעלה תיכנס פה בחריגה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה, דבר שני אני ממש לא מבין בדברים הללו אבל בכל זאת יש לי כמה שאלות להצעה שלהם מלמעלה:

1. לא הבנתי למה צריך שני סוגי קשיחים ומה ההבדל ביניהם והאם הם חיצוניים או בתוך המחשב, כלומר למה צריך גם Seagate 2TB וגם Samsung SSD ואיך ומתי אני מפעיל/הולך לכל אחד מהם. אם אפשר הסבר קצר בנושא אני אשמח. כמו כן ראיתי ש ה Samsung הוא רק 128 ג'יגה?

בנוסף לזה אני לא צריך 4 טרה אלא 2 טרה יספיקו לי.

2. הבנתי ש Seagate לא כל כך אמינים ואיכותיים והומלץ לי בעבר על Western Digital האם כך הדבר ואם כן מה העלויות?

3. לא הבנתי כמה זיכרון מטמון מוצע פה?

4. לא הבנתי איזה כרטיס מסך מוצע?

5. לא הבנתי כמה זיכרון (לא קשיח) מוצע פה בסה"כ?

6. כמה יעלה להחליף את ה i5 ולקנות i7?

7. לא הבנתי האם יש אחריות ולכמה זמן?

8. כמה תעלה מערכת הפעלה סטנדרטית(נראה לי ווינדוס 7) ומה היא תכלול?

אם צריך לחרוג אז אני מוכן בסה"כ לשלם כ - 5000 ש"ח בסה"כ

מצטער על כל השאלות אני פשוט לא מבין גדול ואני רוצה מחשב עם ביצועים טובים, חלקים ומהירים ללא תקיעות ושיחזיק לכמה שנים טובות ללא צורך בשידרוגים כי בכל זאת מדובר בהשקעה כספית גדולה מבחינתי. אשמח לתגובות בנוגע לחלק מהסעיפים או כולם וגם לתגובה ממציע ההצעה מלמעלה.

תודה מראש לכל המגיבים

פורסם

Ssd הוא כונן שמהיר בהרבה מקשיח רגיל, כל פעולה מתבצעת במהירות גבוהה יותר החל מגלישה, טעינה והעברת נתונים. במילים אחרות מי שמעוניין

במערכת מהירה במיוחד ירצה כונן ssd.

כונן ssd אינו מחליף את הקשיח הרגיל מכוון שנפחו קטן ביחס למחירו, ויש צורך בקשיח בעל נפח גדול שזול יותר על מנת לאחסן את כל המידע שברשותך.

מומלץ להתקין מערכת הפעלה על כונן ה- ssd יחד עם דפדפן נבחר והתוכנות שהכי בשימוש. מעבר לזה סרטים, משחקים ותוכנות שתופסות נפח רב

יותקנו בקשיח הרגיל.

שני הקשיחים פנימיים אך ישנם מארזים שמאפשרים חיבור חיצוני לכונן ה-ssd.

במקרה הזה בקריאת הדרישות הייתי ממליץ מאוד על שילוב ssd במערכת.

הסיגייט בסדר גמור, הייתה בעיה נקודתית בעבר וכיום אין. ה-WD הוא בסדר גם כן אך יקר יותר וחבל לשלם יותר סתם.

הזכרון ram שהמפרט הוא 8 ג׳יגה שזה לא מעט כלל. בכל מקרה תמיד אפשר להוסיף.

הכרטיס מסך מובנה מאחר ולא הולכים לרוץ משחקים, מאחורי הלוח חיבור dvi ו-hdmi לחיבור המסכים.

לעלות ל-i7 יעלה עוד 600/700 שקל ואני די בספק שכדאי.

ברור שישנה אחריות לרכיבים, אתה יכול ללחוץ על כל לינק ולראות. בדר״כ שלוש שנים על כל רכיב.

אתה לא צריך אותי בשביל לבדוק כמה עולה מערכת הפעלה ומה היא מכילה, רק תידאג שמדובר במערכת 64bit.

כמו שציינתי אתה מוזמן להוריד קשיח אחד אם אין צורך בשניים ולחסוך 550 שקלים.

פורסם

עדיף ללכת על 3470 I5, באמת ש-I7 זה מיותר (אלא אם אתה עורך סרטים, מוזיקה ודורש את כוח העיבוד הגדול שI7 מציע. בעבודה משרדית הוא לא ייתן יתרון) ההבדל היחיד בשימושיך הוא המחיר (700 ש"ח יותר)

לא נראה לי שצריך 4TB של אכסון, 2 יספיקו, סיגייט אמינים מאוד, זה סתם מיתוס.

אני הייתי לוקח כרטיס קצת יותר מאונבורד, אולי לא לגיימינג אבל שיהיה את המינימום.

מערכות הפעלה ואופיס זה יקר, תכניס את זה לשיקול. (לא מדברים פה על פרוץ) הצעה שלי (עם מע"ה ואופיס, בלי כ.מסך):

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪915

קירור למעבד:

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

מארז:

זיכרון:

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

כמות: 1 - מחיר: ₪547

כונן אופטי:

תוכנות:

Microsoft Windows 8 Premium English/Hebrew 32/64 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪429

תוכנות:

Microsoft OFFICE 2010 HOME AND STUDENT HEB - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪337

סה"כ: ₪3941

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3863 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/t3k5eqzv

עם מע"ה וכ.מסך וללא אופיס:

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪915

קירור למעבד:

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

מארז:

זיכרון:

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

כמות: 1 - מחיר: ₪547

כרטיס מסך:

Sapphire 7750 2GB GDDR3 DVI HDMI DP Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪469

כונן אופטי:

תוכנות:

Microsoft Windows 8 Premium English/Hebrew 32/64 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪429

תוכנות:

Microsoft OFFICE 2010 HOME AND STUDENT HEB - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪337

סה"כ: ₪4410

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4322 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/9gzwvd2u

פורסם

אם לא ירוצו משחקים על המערכת כרטיס חיצוני מיותר לגמרי. גם המשולב מריץ תכנים בהבחנה גבוהה בלי בעיה.

השימוש פה הוא הרבה מעבר למשרדי פשוט, מאחר ולא מתוכנן oc ולא מדובר במערכת לגיימינג והתקציב מאפשר ה3570 חזק יותר אז למה לא?

לא מדובר בתוספת מהותית במחיר כמו ל-3770.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות ועל ההסברים המקצועיים, דבר שני יש לי כמה שאלות לאחר שראיתי את התגובות שלכם.

1. כמו שתיארתי, הרבה דברים רצים ברקע במקביל (לדעתי אין משהו ספציפי שלוקח הרבה כוח עיבוד וכדומה אבל יש הרבה מאוד דברים קטנים וביחד זה משמעותי). השאלה היא האם אני לא צריך מעבד חזק יותר? אציין שאני רואה סרטים ב1080p או 720p כמו כן באותו נושא האם כרטיס מסך חיצוני לא יוריד מהעומס על המעבד כאשר אני רואה סרטים כאלו?(לפעמים במסך אחד אני רואה סרט ובמסך השני אני עושה פעולות אחרות כמו שתיארתי בהודעה הראשונה) האם הכרטיס מסך המובנה מספיק חזק ויכול להתמודד אם זה?

אני כנראה לא יקנה אופיס ולא מערכת ההפעלה אלא יתקין מערכת הפעלה (ויינדוס 7) ואופיס (2010) צרובים וזה יחסוך הרבה בעלויות ואני מתכוון לקחת רק 2TB ולכן זה משאיר לי מקום להשקיע בדברים אחרים.

2. אני לא רוצה לקנות מחשב חדש ,לפחות לא ב 3-4 שנים הבאות, ולכן האם הרכיבים שתיארתם יעמדו בדרישה זו או שכדאי שחלק מהרכיבים יהיו טובים יותר על מנת שלא יהיה צורך לשדרג ושהם יהיו אמינים.

3. כרגע כל ה Progam Files שלי לוקח כ 40 ג'יגה ולכן במידה ואקנה כונן SSD כמו שתואר האם את כל התוכניות אני מתקין עליו וכל שאר הדברים בהארד דיסק הרגיל? האם יש עוד דברים שמומלץ להתקין על ה SSD

4. ברגע שאני מחליט לקנות האם אני פונה לחבר'ה באתר TMS ומציג להם את המפרט שהצעתם? האם המפרט כולל את הכל מה שנחוץ (חוץ מציוד היקפי כמובן ,כגון מקלדת , עבכר מסך וכדומה) או שיש דברים נוספחם שאני אמור לקנות?

5. אילו יציאות יהיו במחשב הזה לפי המפרט המתואר?

ושוב תודה מראש לכל המגיבים

פורסם

1 - הצגת את הדרישות והרצונות, אין צורך לחזור על אותם הדברים, אתה מערבב דברים שונים כמו שימוש

בריבוי משימות תוך כדאי צפייה בסרט בהקשר לכרטיס המובנה ואין קשר בין זה לזה. במידה ואתה מעוניין

להבין לעומק מה עושה מה ומה טוב למה, אתה מוזמן כמובן לשוטט בפורומים השונים כל המידע הנחוץ כאן.

2- אין נוסחת קםם למערכת שתחזיק להרבה שנים, מחשב זה משהו שמתיישן לא משנה מה תקנה, אך

באותה הנשימה אפשר לומר שהמערכת הנ"ל מכיוון שגיימינג הוא אינו שיקול תרצה אותך למספר שנים.

3- מה תשים וכמה על ה-SSD זה שיקול שלך. כמו שכבר ציינתי שמים את מערכת ההפעלה ולוקחים

בחשבון עדכונים עתידיים שיקחו עוד מקום, בנוסף לישומים שאתה משתמש בהם בתדירות. זה כמובן

מטומטם לשים שם סרט שראית או משחק שלא בשימוש שסתם סותם אותו.

4- אתה יכול לפנות למי שתרצה עם המפרט הנ"ל, כל עוד לא יהיו שינויים מהותיים בהרכב המפרט ותקבל

מחיר אטרקטיבי קנה איפה שנוח לך. המערכת היא מלאה אין צורך להוסיף שום רכיב.

5-אתה יכול להגדיל ראש ולבדוק. אם אתה שואל אילו יציאות יש ללוח אז תדע לזהות את אלה שאתה צריך:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4150#sp

פורסם
  • מחבר

אוקיי, סליחה על כל החפירות.

השאלה האחרונה שלי היא האם בסופו של דבר לשימושים שכתבתי למעלה האם לקחת כרטיס מסך חיצוני כמו שהוצעה בהצעה של Ymac(או כרטיס אחר) או לא? ואם אפשר הסבר ממש קצר במה כרטיס מסך זה יעזור לשימושים שלי.

התקציב שלי די גמיש וגם לפי ההצעה מלמעלה לא הגעתי אליו אז כאמור אני יכול להשקיע קצת יותר בזיכרון, לוח אם, מארז וכדומה ולהגיע עד כ 4500 ש"ח.

לדוגמא אני יכול להשקיע זיכרון הלא קשיח עוד כ - 100 ש"ח ובלוח אם עוד כ - 100 ש"ח וכך גם לגבי שאר הרכיבים

תודה מראש על הכל, גם למדתי ממכם וגם קיבלתי מפרט.

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

כן שווה לך לחשוב קצת יותר VALUE FOR MONEY, שזה בדיוק הסיבה לוותר על דברים כמו I7 או אפילו 3570 מאחר ולשימושיך, לא תראה הבדל בינם לבין 3470. לגבי מערכת הפעלה ואופיס, למיטב ידיעתי, הפורום נוטה שלא לתמוך בפיראטיות.

בכל מקרה, לשימושים שציינת, המפרט הראשון של Ymac פשוט בלי האופיס ובלי מערכת ההפעלה, יהיה המשתלם ביותר כמו שהוא.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה לכולם.

ובמקום לפתוח נושא חדש אני אשאל פה את השאלות האחרונות לפני שאני מגיע להחלטה הסופית בהחלט

1. איזה לוח אם יותר טוב ואיכותי

Gigabyte GA-H77M-D3H או

MSI Z77A-G43 Sata3 Usb3 VGA/DVI/HDMI או

MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI ? מי עדיף ולמה?

2. אילו מהזכרונות (הלא קשיחים) הבאים עדיף ויותר איכותי ולמה?

Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 או

TRANSCEND 8GB (4GBX2) DDR3 1333 CL9 או

Kingston 1X4GB 1600Mhz 1.5V או

Samsung 4GB DDR3 1600 1.35

3. מה ההבדל בין הכונן SSD הזה SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5

לבין OCZ SSD 128G Sata3 Indilinx Everest 2 Vertex 4 לבין INTEL SSD 330 120GB ומי עדיף ולמה?

4. מה ההבדל בין הכונן הקשיח הזה Toshiba 2TB 3.5" SATA 3 1 Platter

לבין Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda LP 7200 64MB ומי עדיף ולמה?

5. אילו מהמארזים הבאים עדיף ויותר איכותי ולמה?

Fractal Design Core 1000 או

FRACTAL CORE 3000 או

ANTEC ONE (FRONT USB3) w/o PSU או

SilverStone Redline 1 USB 3.0?

6. אילו מבין כרטיסי המסך הבאים מומלץ, עדיף, איכותי יותר ולמה?:

Sparkle GTX650 1GB GDDR5 HDMI OC או

Sapphire 7750 2GB GDDR3 DVI HDMI DP Retail או

SAPPHIRE HD7770 GHZ EDITION 1GB GDDR5 - RETAIL או

Gigabyte GTX650 2GB GDDR5 PCI-E OC Retail או

GIGABYTE HD7770 "OC" 1GB GDDR5 - RETAIL

אנא ענו על שאלות אלו ללא שיקולים כספיים

ושוב תודה רבה לכל המגיבים

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

1. אין לוח טוב יותר או פחות. יש לוח שמתאים יותר לצרכים. בחר את הלוח הזול ביותר שעונה על הדרישות שלך מבחינת חיבורים ויציאות.

2. הזול ביותר. ההבדלים נעוצים בעיקר בעיצוב והמיתוג.

3. ההבדל הוא... חברות שונות. הביצועים שונים לכאן ולכאן, הסמסונג יהיה הבחירה הטובה ביותר.

4. שוב, עניין של חברה. הטושיבה לרוב זול יותר ויהיה עדיף. לביצועים אין כ"כ חשיבות מאחר וההבדלים זניחים וגם כך הקשיח מיועד לאחסון.

5. כולם טובים ואיכותיים. אתה מוזמן לראות את המארזים בביקורות (ואפשר ביוטיוב) ולראות מה יותר לטעמך.

6. שאלת כבר...

7. ה-7770 הכי חזק מביניהם. בכל מקרה לשימושים שלך אתה לא צריך כרטיס מסך חיצוני בכלל אז חבל על הכסף.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

רק דבר אחד קטן לא הבנתי ממך, בקשר לכרטיס מסך איזה 7770 התכוונת יותר טוב או מי עדיף של

GIGABYTE או

SAPPHIRE כמו כן לא עדיף ה650 בגלל שהוא 2GB?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים