עבור לתוכן

קיבלתי לשלם אגרה ואין לי טלוזיה ועדיין אין לי בית

Featured Replies

פורסם

קיבלתי מרשות השידור לשלם אגרה לפי שנים. אם יש ברשותי טלוזיה כך וכך... ואין לי בית ולא טלוזיה אני גר עם ההורים והמכתב נשלח לכתובת ההורים. מה לעשות?

פורסם

תקנה 5(ב) של תקנות רשות השידור (אגרות, פטורים, קנסות והצמדה), תשל"ד-1974, קובעת:

"בנוסף על האמור בתקנת משנה (א), לא תוטל אגרה בעד החזקת מקלט טלוויזיה אם, לדעת המנהל, נתקיים אחד מאלה:

(1) הוא מוחזק ביחידת הדיור שבה מתגורר המחזיק במקלט (להלן – מען) ובה מוחזק בידי המחזיק מקלט טלוויזיה אחר, אשר בעדו שולמה אגרה בעד אותה שנה; מקום המפורט בתקנות 2 עד 4 לא ייחשב יחידת דיור לענין פסקה זו.

(2) הוא מוחזק בידי בן משפחתו של המחזיק במקלט טלוויזיה אשר בעדו שולמה אגרה, והוא מתגורר אתו באותו מען;

...."

לפיכך, היות ואתה גר עם הוריך, שאני מניח שהם משלמים אגרה כדין, אתה פטור מתשלום אגרת טלויזיה, אפילו במידה שהיתה לך טלויזיה משלך בבית של ההורים.

רצוי שתשלח מכתב לרשות השידור (בדואר רשום) שתכתוב להם כי אתה גר עם הוריך המשלמים אגרה כדין, ובנוסף אין לך כלל טלויזיה ותפנה אותם לתקנה 5(ב) הנ"ל.

לי כלל אין טלוויזיה, ואולם לאחר שעברתי דירה (לפני כשנתיים), קיבלתי דרישת תשלום. שלחתי להם הסבר כי לפי חוק רשות השידור האגרה מוטלת רק על מי שמחזיק מקלט טלויזיה, ולי אין מקלט טלויזיה - ומאז הם לא חזרו אליי.

פורסם
  • מחבר

מה זה מקלט טלוזיה? ממיר עידן+ ? יש לי מסך מחשב

פורסם
  • מחבר

כתבתי מכתב קליל שבו אני מציין שאני גר בבית הוריי שהם משלמים אגרת טלוזיה ואין לי טלוזיה שקניתי נכון ל26. 12.12

ובכך לפי תקנה 5 איני צריך לשלם אגרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים