עבור לתוכן

מחליף מ-ATI 4890 ל-GTX 680 צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

היי חברה,

אני רוצה לוודא שהמחשב שלי תומך בGTX 680. ראשית יש לו סלוטים של PCI-E 2 ולא 3. האם זה עדיין בסדר ( כי שמתי לב שהכרטיסים החדשים משתמשים ב-3).

בנוסף לזה, יש לך i7-920 (הסדרה הראשונה של סנדי בירדג') וספק כוח של 750W. האם הספק חזק מספיק בשביל הכרטיס GTX 680.

תודה מראש.

פורסם

אני מריץ gtx680 על PCI-E 2 (יש תמיכה לאחור) וספק 620W. לא צריכה להיות לך בעיה. אגב של איזה חברה הספק ?

פורסם
  • מחבר

אני מריץ gtx680 על PCI-E 2 (יש תמיכה לאחור) וספק 620W. לא צריכה להיות לך בעיה. אגב של איזה חברה הספק ?

הספק של Corsair. הנה המפרט שלי אם זה עוזר:

http://i.imgur.com/TW8X5.jpg

האם יש סיבה שהמפרט הזה לא יוכל להחזיק את הכרטיס מסך?

פורסם

אין סיבה שהספק לא יוכל להחזיק את הכרטיס. בנוסף I7 920 חזק מספיק (אם הוא לא באוברקלוק הוא יכול להוות צוואר בקבוק במשחקים בודדים מאוד שתלויים בכוח עיבוד ראשי כגון GTA IV וקרייסיס הראשון). לדוגמה אני מריץ 7970 באוברקלוק עם I7 920 והתוצאות מבחינת FPS זהות לחלוטין לבעלי מערכות Sandy Bridge E\Ivy Bridge.

פורסם
  • מחבר

מצוין. אז חשבתי לקנות את הדגם של ASUS עם ה-4GB. אני מודע לזה שזה 70$ יקר יותר אבל חשבתי שזה יהיה שווה בשביל להבטיח שהביצועים יהיו טובים יותר לזמן רחוק.

יש סיבה לא ללכת על ASUS וללכת על חברה כמו EVGA במקום?

פורסם

אחריות בין לאומית ואין באמת צורך ב4GB כי ההבדל ביצועים בינו לבין 2GB הוא דיי זניח ואתה תרגיש אותו בעיקר במשחק על כמה מסכים במקביל.

פורסם
  • מחבר

אחריות בין לאומית ואין באמת צורך ב4GB כי ההבדל ביצועים בינו לבין 2GB הוא דיי זניח ואתה תרגיש אותו בעיקר במשחק על כמה מסכים במקביל.

אתה לא בדיוק פרטטת איזה חברה שווה לקנות. לאיזו אחת יש אחריות בין לאומית?

בנוגע ל-2GB מול 4GB: שמעתי שיש משחקים היום שצורכים 1.6GB-1.8GB. נשמע לי רק הגיוני להניח שבעוד שנה וחצי משחקים רבים יצרכו 2GB+. האם זה לא הגיוני להניח שבמצב כזה כרטיס עם 4GB לא יתנו לי ביצועים טובים יותר? אם לא, נא פרטו מדוע לא.

פורסם

שמעתי שיש משחקים היום שצורכים 1.6GB-1.8GB. נשמע לי רק הגיוני להניח שבעוד שנה וחצי משחקים רבים יצרכו 2GB+

באותה מידה הגיוני להניח שההגדרות המקסימאליות במשחקים כאלה יכוונו לכרטיסים עתידיים, שלא רק מכילים יותר זכרון, אלא גם חזקים יותר מבחינת כח עיבוד.

כך שכרטיס "ישן" לא בהכרח יספק ביצועים מספקים, למרות שיש לו מספיק זכרון, ובכל זאת תיאלץ להוריד הגדרות לטובת ביצועים.

כל עוד gtx680 כרטיס highend, מפתחי משחקים יעדיפו ליעד הגדרות מקס לתצורה הנפוצה של כרטיס זה, ולא לדגמי קיצון של 4GB.

אפילו ש-hd7970 בשטח עם 3GB, סביר שיכוונו למכנה המשותף הנמוך (2GB). אחרת, יותר סביר שמכוונים למערך SLI מאשר לכרטיס בודד עם 3-4GB.

שוב, כשכרטיסים אלו לא יחשבו לכרטיסי highend, אני בספק שדווקא הזכרון יהווה צוואר בקבוק. אבל הכל אפשרי. יש יוצאים מן הכלל.

ופה ושם יש גם מודים צד שלישי לטקסטורות במשחקים שיכולים להכביד יותר דווקא על זכרון.

גם יעד ה-FPS שלך בהכרח רלוונטי. אם למשל תהיה מוכן לשחק בעתיד על 30fps בהגדרות מקס של איזה משחק כבד, יותר סביר להתקל בצוואר בקבוק זכרון (שלרוב מתבטא ב-stutter), מאשר אם תכוון ל-60fps - שם הגיוני שתרצה להוריד הגדרות - שעל הדרך יקלו על צריכת זכרון.

4GB יותר מסתדר לי עם מערכי SLI למשל, שם כח העיבוד "מוכפל" בעוד נפח הזכרון האפקטיבי נשאר כזה של כרטיס בודד.

או אולי ריבוי מסכים שיכול להעמיס על זכרון (אבל לא רק על הזכרון).

למרות הטענות הנ"ל, אני לא מנסה לשכנע אותך להסתפק ב 2GB. אלו הנחות הגיוניות ואף מבוססות, אבל לך תדע אולי דווקא המשחק שהכי תאהב יבגוד בך בעניין הזה?

אני אישית לא רואה פסול בלקיחת מרווח ביטחון, כל עוד ההפרש הכספי לא מכאיב בכיס. אם זה שווה את המקרים החריגים או סתם בשביל השקט הנפשי.

מבולבל ? :)

פורסם

אתה לא בדיוק פרטטת איזה חברה שווה לקנות. לאיזו אחת יש אחריות בין לאומית?

בנוגע ל-2GB מול 4GB: שמעתי שיש משחקים היום שצורכים 1.6GB-1.8GB. נשמע לי רק הגיוני להניח שבעוד שנה וחצי משחקים רבים יצרכו 2GB+. האם זה לא הגיוני להניח שבמצב כזה כרטיס עם 4GB לא יתנו לי ביצועים טובים יותר? אם לא, נא פרטו מדוע לא.

לא ניתקלתי במשחק שצרך יותר מ1GB,וברוב המוחלט של המשחקים אני משחק על הגדרות גבוהות.

הם לא מגיעות ל1.8GB אבל במקרה הרע ביותר עוקפות במעט את ה1GB שימוש.

פורסם
  • מחבר

באותה מידה הגיוני להניח שההגדרות המקסימאליות במשחקים כאלה יכוונו לכרטיסים עתידיים, שלא רק מכילים יותר זכרון, אלא גם חזקים יותר מבחינת כח עיבוד.

כך שכרטיס "ישן" לא בהכרח יספק ביצועים מספקים, למרות שיש לו מספיק זכרון, ובכל זאת תיאלץ להוריד הגדרות לטובת ביצועים.

כל עוד gtx680 כרטיס highend, מפתחי משחקים יעדיפו ליעד הגדרות מקס לתצורה הנפוצה של כרטיס זה, ולא לדגמי קיצון של 4GB.

אפילו ש-hd7970 בשטח עם 3GB, סביר שיכוונו למכנה המשותף הנמוך (2GB). אחרת, יותר סביר שמכוונים למערך SLI מאשר לכרטיס בודד עם 3-4GB.

שוב, כשכרטיסים אלו לא יחשבו לכרטיסי highend, אני בספק שדווקא הזכרון יהווה צוואר בקבוק. אבל הכל אפשרי. יש יוצאים מן הכלל.

ופה ושם יש גם מודים צד שלישי לטקסטורות במשחקים שיכולים להכביד יותר דווקא על זכרון.

גם יעד ה-FPS שלך בהכרח רלוונטי. אם למשל תהיה מוכן לשחק בעתיד על 30fps בהגדרות מקס של איזה משחק כבד, יותר סביר להתקל בצוואר בקבוק זכרון (שלרוב מתבטא ב-stutter), מאשר אם תכוון ל-60fps - שם הגיוני שתרצה להוריד הגדרות - שעל הדרך יקלו על צריכת זכרון.

4GB יותר מסתדר לי עם מערכי SLI למשל, שם כח העיבוד "מוכפל" בעוד נפח הזכרון האפקטיבי נשאר כזה של כרטיס בודד.

או אולי ריבוי מסכים שיכול להעמיס על זכרון (אבל לא רק על הזכרון).

למרות הטענות הנ"ל, אני לא מנסה לשכנע אותך להסתפק ב 2GB. אלו הנחות הגיוניות ואף מבוססות, אבל לך תדע אולי דווקא המשחק שהכי תאהב יבגוד בך בעניין הזה?

אני אישית לא רואה פסול בלקיחת מרווח ביטחון, כל עוד ההפרש הכספי לא מכאיב בכיס. אם זה שווה את המקרים החריגים או סתם בשביל השקט הנפשי.

מבולבל ? :)

הבנתי. אני אחשוב על זה.

בכל מקרה, איזה אחד שווה לקחת,EVGA או ASUS בהנחה שאני קונה את זה בארה"ב ולא בחנות בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים