עבור לתוכן

שמירת תוכן הזיכרון לדיסק הקשיח במכונה וירטואלית

Featured Replies

פורסם

היי.

אני מחפש פיתרון אשר יאפשר לי ליצור עותק של הזיכרון המוקצה למכונה וירטואלית, שייעשה באופן אוטומתי כל X זמן.

מה שאני מחפש דומה ל hibernation שהוינדוס עושה, כאשר הוא שומר את תוכן הזיכרון לדיסק הקשיח לפני כיבוי המחשב. אבל אני מחפש משהו שיעשה את התהליך באופן אוטומתי, ולא יכבה את המחשב לאחר התהליך. ואז אם המחשב שלי נכבה ואיתו המכונה הוירטואלית (מהפסקת חשמל לדוגמא) אני אוכל לשחזר את המצב שבו היתה המכונה הוירטואלית, למצב שבו היא היתה קרוב למועד הכיבוי.

אני מדבר כאן על מכונה וירטואלית שמריצה XP על virtualbox, אבל כמובן שאם יש פיתרון דומה שמתאים למערכת הפעלה אחרת אשמח לשמוע.

תודה.

פורסם

בגדול, במוצרי וירטואליזציה כאלו ואחרים, יש אפשרות לבצע Snapshot למכונה - טכנית זה פועל שונה מHibernation, אבל זה מה שאתה צריך.

אםז זכרוני אינו מטעה בי, בHyper-V ובESXi אתה יכול לתזמן Snapshots באופן אוטומטי דרך הממשק ניהול הגרפי. אם לא, אז יש לך אפשרות לבצע את זה בסקריפט קצר, ואז זה נפתרת בעיית התזמון.

בכל מקרה, אני לא מכיר את virtualbox מספיק בשביל לדעת אם יש אפשרות של תזמון Snapshot, אבל מה שבטוח זה שאפשר לבצע Snapshots. לדעתי אפשר לכתוב לו סקריפט בPyhton.

פורסם

מעתיקים ספריה של המכונה הוירטואלי על משהו חיצוני למחשב, פעם ביום, בשבוע או מתי שרוצים.

פורסם

אפשרי, אבל אם המכונה רצה ועובדת, ייתכן שהגיבוי יצליח אם הקובץ לא בשימוש - אבל לשחזר אותו אחרי זה תהיה בעיה.

בשביל זה יש Snapshots.

פורסם

לא משהו שקיים במוצר מהקופסא.

אפשר לכתוב סקריפט עם זה שיתוזמן ע"י מערכת ההפעלה.

אפילו סרקיפט בפייטון יעשה את העבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים