עבור לתוכן

יכול להיות שבזק לוקחת ללקוחות רוחב פס לטובת bezeq free wifi בלי לבקש רשות.?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

היום זיהיתי איטיות מסויות באינטרנט שלי. נכנסתי להגדרות הראוטר כדי לראות אם מישהו בטעות לא גילה את הסיסמה של האינטרנט האלחוטי שלי. פתאום גיליתי נתון מדאיג - שיתוף רשת אלחוטית פתוחה של בזק שאני לא יכול לבטל(התמונה היא לאחר הביטול מבזק להלן המשך הפוסט* לפני זה האופציה הייתה מסומנת ואי אפשר היה לבטל אותה)

'>http://jpg.co.il/view/50d2172cdd731.jpg/"]50d2172cdd731.jpg

למען הסר ספק אני לא נרשמתי בשום צורה וזמן לשירות הרשת פריי ויאיפי של בזק... מיד בדקתי במחשב ברשימת הרשתות האלחוטיות וראיתי רשת פתוחה על אותו שם ניסיתי להתחבר ואופ הצלחתי.. כדי לבדוק תלות ודאית עם הראוטר שלי כיביתי את הראוטר , והרשת נעלמה...

מיד התקשרתי למוקד התמיכה של בזק הסברתי להם את הבעיה ובקשתי הסבר למה יש הפניה בראוטר שלי לרשת חיצונית פתוחה ומי נתן להם הסכם לקחת ממני רוחב פס? נציגת השירות אמרה שבאמת אני לא רשום לשירות ומוזר מאוד שיש לי בזק פרי וואיפי וזה לא הגיוני , הסברתי לה בדיוק מה אני רואה על המסך לאחר כמה דקות של הסברים ושכנועים ביקשתי לעבור למנהל -

לאחר מספר דקות חזרה אלי הנציגה ואמרה לי שהיא בדקה את הנושא. ונכנסו לי עכשיו להגדרות הראטר וביטלו את האפשרות ועכשיו היא לא תופיע והסבירה שהאופציה הזאת מגיע כמובנת בנתבים של בזק כברירת מחדל - אז שאלתי את הנציגה אם יש מצב שבזק מגדירה מראש את הנתבים שלה בצורה כזאת שהיא לוקחת רוחב פס מלקוחות בלי לבקשר אישור - התשובה שקיבלתי היתה חד משמעית - כן.

כמה שאלות

האם הבנתי את הסיטואציה נכון? האם באמת הגדירו לי רשת מקבילה פתוחה מבלי לבקש אישור ולקחו לי מהרוחב פס?

ואם כן האם רק לי זה נראה לא הגיוני? וכמה ועד לקוחות משלמים על רוחב פס מסויים ולוקחים להם וממנו והם לא יודעים בכלל?!

פורסם

הנתבים של בזק מקבלים אוטומאטית את ההגדרה מפרוטוקול ה TR-69. מי שלא התחבר לשירות, הוא לא אמור להיות מופעל אצלו, אפילו אם ההגדרה מופיעה בדומה לכפי שמופיעה אצלך.

גם אצלי זה המצב - יש הגדרה בממשק נתב, בפועל הרשת לא מופיעה ברשימת הרשתות הזמינות בעת סריקה.

פורסם
  • מחבר

אצלי המצב היה שונה זה מה שהדליק לי נורה אדומה.. הרשת הופיעה והצלחתי לגלוש דרכה...

פורסם

לא חושב שזה הגיוני, אני צירפתי כמה חברים לזה, אבל רק לאחר שיחה ובקשת עדכון הנתב לגרסה שכוללת את השרות,

עצלי ישDSL6740U G1, הצתרפתי לשרות, לא כולם גנבים אוקי? אתם חולקים גג 1-2 מגה מרוחב הפס, אני יכול להבין אנשים שהם על 10-15 מגה, אבל מי שעל 30-TOP100 זה די חמדנות, בסופו של דבר יש לכל אחד חופש בחירה, אבל תשאל את הנציגים של בזק אם הם מעדכנים ללא ידיעת הלקוח, נכון שיש שליטה מ TR69 אבל אתה יכול לבטל את הפרוטוקול בהגדרות אם אתה מפחד שישנו לך משהוא.

השרות לדעתי מצויין כי נותן לך להתחבר מהסמרטפון או ממחשב נייד באזורים שעד היום לא היו רשתות על חוטיות פתוחות, אני נותן ח"ח על הרעיון הזה שלהם.

פורסם

שים לב ש"ENABLE" לא מסומן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים