עבור לתוכן

בקשה למפרט עד 3k בעיקר למ.קולנוע ביתית וניגון מוזיקה במערכת hiend

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מעוניין לבנות מחשב כדלקמן:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3K (או עפ''י ההמלצות)

2. מה שימושי המחשב?עיקרי בבית, יאגור את כל הקבצים לשימוש המחשבים הניידים בבית בדיסק הפנימי ובדיסק חיצוני (סרטים בלו ריי\fhd\אודיו באיכות בינונית עד גבוה מאוד\תמונות ואופיס) גיבוי לכלל הבית (לכונן חיצוני), צפייה ישירה בסרטים ובהופעות חיות, הורדות סרטים, העברת מידע ממס' מקורות במקביל-אינטרנט+כוננים חיצוניים\תיקיות. חיבור לרסיבר קולנוע ביתי ומסך פלאזמה fhd 54'' כמסך עיקרי, האזנה למוזיקה באיכות גבוהה דרך הרסיבר.חיבור ל2 מסכים כאופצייה (לא הקרנה במקביל).

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? פלאזמה "54, רזולציה FHD

3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא ידוע לי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-6 (ימוקם בחדר נפרד שפחות בשימוש).

האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס, ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? יכולת ניגון קבצי Blu-Ray. תמיכה ב- USB3 לחיבור כונן חיצוני. תמיכה בהעברת קבצים מהירה ברשת ביתית wifi, העברת אודיו ווידיאו איכותי לרסיבר ולמסך, מהירות גבוה בביצוע מס' פעולות במקביל- מהירות גבוה של הורדות והעלאות קבצים מדיסקים חיצוניים.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? רצוי, לא חובה

האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

ניתן לגלוש עם התקציב במידה והשדרוג משמעותי

פורסם

איזה גודל אתה רוצה את המארז?

+סטרימינג של HD על גבי WIFI כמעט לא אפשרי.

פורסם
  • מחבר

גודל המארז לא משנה לי- הולך להיות בחדר אחר מבחינתי מה שהכי משתלם.

לגבי צפייה ב- HD, מה צריך לקרות כדי שכן יהיה אפשרי באמצעות wifi?

פורסם

אתה לא צריך מחשב HTPC?

כלום,פשוט לא אפשרי,אולי כאשר תקן הAC יצא זה כן יהיה אפשרי,יש רק מעטים שסטרימינג בעזרת WIFI עובד להם חלק.

פורסם
  • מחבר

המחשב לא יהיה בסלון, מעדיף להשקיע יותר בחומרה מאשר במארז HTPC, חוץ מזה שהוא ישמש גם כמחשב לשימוש רגיל (אופיס אינרנט) לכל דבר אחר בחדר השני.

פורסם

אוקיי,זה משנה את התמונה,בחיבור לרסיבר אתה מתכוון לחיבור אופטי(SPDIF)?

פורסם
  • מחבר

החיבור לרסיבר יהיה בצורה האיכותית ביותר שניתן, הרסיבר לפני רכשיה ואני מתכנן להשקיע ברסיבר איכותי.

אשמח להמלצות גם בנושא זה

פורסם
  • מחבר

אחד אחד עם התגובות...

מקפיץ

פורסם
  • מחבר

אהבתי את ההחלטיות... ;) ''תתחדש''

האם בבניית מחשב רגיל בעל חומרה משודרגת לא אקבל תוצאות טובות יותר?

מה היתרונות של המערכת שהצעת על פני מחשב רגיל?

הרעיון הוא שהמחשב ישמש גם לעבודות משרד-אופיס,איכסון קבצים,תמונות,שליחת תמונות,אינטרנט וגם לפנאי-הורדות סרטים, מהרשת, צפייה אונליין ותקשור מול מחשבים אחרים ברשת בעזרת הWIFI וחשוב שזה יהיה כמה שיותר מהיר...

פורסם

לדרישות שלך המחשב הזה אפילו אוברקיל. אל תדאג הוא יעשה כל מה שרשמת ובקלות יתרה. אגב זה "מחשב רגיל", תוכל לשדרגו אם צריך (אתה צריך?).

פשוט זה דיל סופר משתלם שכן יש שם רכיבים טובים הן בנפרד ובעיקר יחדיו. המעבד מותאם לצרכים שלך והלוח אם אפילו יותר..מגיע עם HDMI חיבור אופטי לרסיבר שלך ושני אנטנות WF מובנות. אם תרכיב מחשב בנפרד לא תקבל את כל אלו במארז ומחיר כזה.

שאתה אומר כמה שיותר מהיר אז למה אתה מתכוון?? הרי אתה לא משחק בו או עובד עם תוכנות..אם מהיר זה הפעלת ווינדוס מהר, אז שקול SSD בתוספת של 500 שקל בערך, אך זה מיותר לחלוטין כאן.

פורסם

יש כאן ערבוב בפונקציות.

או שהמחשב יושב בסלון, ואז הוא מתחבר לך בHDMI לרסיבר ואם תרצה באנלוג לצורך אודיו איכותי (ואז תצטרך כרטיס אודיו טוב/DAC).

או שהוא יושב במיקום אחר ומשמש בעיקר כמקום אחסון למדיה (אפשר לשקול ללכת על NAS ייעודי).

בסלון אתה שם או סטרימר, או מחשב אחר שינגן את המדיה.

אם הכיוון הוא הראשון - אז אין שום בעייה לנגן כל סוג תוכן - כי התוכן יישב על המחשב עצמו.

אם הכיוון הוא השני - אז 720P לא צריכה להיות בעייה לנגן בWIFI (לרוב) אבל 1080P ברוב הסיכויים יגמגם פה ושם, ובלוריי מלא - אתה יכול להמשיך לחלום.

אז קודם תחליט מה הכיוון שלך, כי זה שני ייצורים נפרדים למדיי.

המלצה שלי? לבנות מחשב HTPC קטן (ייראה כמו DVD או קצת יותר גדול) שהתוכן ישב עליו. שים כרטיס שתומך תלת מימד. אם תרצה בעתיד קנה DAC לצורך ניגון יותר אודיופילי (איזה רסיבר/רמקולים אתה בכלל שוקל לקנות?)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

המחשב ישב בחדר מאחורי הסלון בכל מקרה- מעדיף לצמצם את כמות הקופסאות בסלון, יחובר למסך פנסוניק 54'' S20 למי שמכיר, רסיבר ברמת אונקיו 809 מינימום ורמקולים ברמת b&w cm5 ומעלה, נושא הדק נשקל וקיים כאופצייה במידה וישפר משמעותית(אגב- מה יותר משתלם-דק או כרטיס קול). החיבור למסך בסלון ולרסיבר יכול להיות קווי ולא אלחוטי, המחשב יהיה חייב להיות מסוגל להריץ תוכנות נוספות בסיסיות ברקע ומעדיף לא להשתמש בתוכנה ייעודית להרצת מולטימדיה אלה אם אין ברירה.

המחשב ביום יום ישמש גם לעבודה משרדית והורדת קבצים וצפייה ישירה.

מעדיף מעבד ברמת i5 אבל לפי מה שאני מבין זה גבוה משמעותית ממה שאני צריך למרות שהמהירות עבודה של המחשב חשובה לי מאוד- אם בניגון סרטים באיכות גבוה בלי קיטועים, בהורדת קבצים מכונן חיצוני למחשב וממנו, והעברת קבצים בין כוננים חיצוניים ועוד...

פורסם

בוא אני העשה לך סדר במה קשור למה כדי שתבין גם למה מה שהצעתי מספיק.

*ניגון סרטים מכל סוג שהוא נעשה היום בקלות ע"י המעבד והכרטיס מסך המובנה שעליו. במידה ורוצה 3D גם אפשרי..אם יגמגם (לא סביר), מוסיפים כ.מסך חיצוני בלא יותר מ- 200 ש"ח.

*העברת קבצים לא קשורה בשום צורה למעבד אלא לכוננים איתם אתה עובד והחיבורים ללוח. במקרה שלך מדובר על HDD מכאני ולכן המעבד רחוק שנות אור מלהוות צוואר בקבוק (וכך גם ל- SSD). גם אם תקנה I7 לא תשפר זמני העברת קבצים.

אפשרי לשקול הוספת כ.מסך חיצוני אם אתה מנגם 3D..אבל רק כשדרוג לאחר שחשת צורך.

*דבר נוסף, כ.קול לא יעזור לך בכלום ולא ישפר כלום..הסיבה היא שאתה עובד עם SPDIF אופטי (או HDMI) שמעביר מידע מקודד דולבי נניח בצורה דיגיטאלית והרסיבר שלך הוא זה שייתן פענוח בלבד.

שמור את הכסף שלך לרסיבר+רמקולים טובים ובטח בעתיד תצטרך עוד HDD נוספים..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים