עבור לתוכן

פינג גבוה וירידה במהירות - ממה יכול להגרם?

Featured Replies

פורסם

כבר כמה ימים שהפינג אצלי בשמיים והמהירות יורדת..

אני ב012 על 5MB

אין ראוטר

משחקי רשת אני לא יכול לשחק ככה והורדות ממש איטיות (פעם היה הרבה יותר מהר). אפילו גלישה רגילה באינטרנט מרגישה מאוד כבדה..

אז בדקתי בספידטסט:

http://www.speedtest.net/result/2380083322.png

דיברתי עם 012 לפני כמה ימים והם ניסו לעשות משהו דרכם.. לא כ"כ הבנתי מה שהבחור אמר לי.. היה טוב לאיזה שעה\שעתיים ואז זה חזר..

האם זה בעיה אצלי\אצלם? מה עשוי לגרום לזה ואיך לתקן? עדיף כבר לעבור למישהו אחר?

תודה..

פורסם

זה יכול להגיע מכל דבר בשרשרת.

ספק->תשתית->ראוטר->מחשב. צריך להתחיל לשלול דברים.

קודם כל בדיקת מהירות, בחיבור עם כבל למחשב ולא אלחוטי וכשרק המחשב הזה מחובר לרשת וללא שימוש באינטרנט ברקע.

האם כיבוי והדלקה של הנתב מסדרים את התקלה? אם כן כנראה שזה הנתב. אם לא אז אתה יודע שזה לא הנתב (כדי לדעת בוודאות אם זה הנתב אתה צריך להחליף נתב, אפשר לבקש משכן את שלו לכמה דקות).

תשלול תקלה בתשתית. אם אתה בתשתית הוט תכנס לאתר speed.hot.net.il (במידה ואתה מתחבר עם חייגן אז לנתק את החייגן) ותבדוק את המהירות. במידה ואתה מחובר עם תשתית בזק תשנה בשם המשתמש שלך את הסיומת במקום @012 ל-@1 ותכנס לאתר speedtest.bezeq.co.il. אם בבדיקת התשתית אתה לא מקבל 5 מגה בבדיקה הזאת התקלה היא בתשתית, אם הבדיקה תקינה שללת את התשתית.

כדי לשלול ספק תתקשר שוב ותבקש לעשות בדיקת מהירות כשאתה מחובר ליוזר זמני. אם התוצאה יוצאת תקינה התקלה היא בספק. אם התוצאה נשארת אותו הדבר שללת שהתקלה מגיעה מהספק.

אם לא ניסית נתב אחר התקלה יכולה עדיין להיות בנתב או אצלך במחשב.

פורסם
  • מחבר

עכשיו למשל המהירות הורדה חזרה להיות כרגיל אבל בצהריים היא תמיד הייתה נמוכה.. ככה זה עושה לי כמה ימים - חוזר כרגיל ושוב פעם יורד.

ממ נתב זה ראוטר נכון? (מצטער על הבורות), אם כן, אין לי ראוטר בבית אז אפשר לשלול את זה.

פורסם

כן, נתב זה ראוטר. אבל מודם בטוח יש. הבדיקה היא על אותו עיקרון (למרות שנדיר שיש תקלות במודם).

אם המהירות השתנתה בלי שעשית ריסטרט למחשב או למודם אז סביר להניח שזה או ספק או תשתית.

בזמן שהמהירות לא תקינה תעשה את הבדיקה לתשתית או שבלי קשר למצב המהירות תקח מהספק יוזר זמני ליום ותראה אם התקלה הזאת חוזרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים