עבור לתוכן

מה יותר חסכוני, מזגן על חימום או רדיאטור?

Featured Replies

פורסם

היי.

עכשיו כשהתחיל להיות קריר, אני מתלבט במה כדאי להשתמש.

יש לי מזגן קטן בחדר, שלפי המפרט שלו, ההספק הנצרך בחימום הוא 754W.

כמו כן יד לי רדיאטור דיי קטן(7 צלעות), אשר על התווית שלו כתוב "1500W". מכיוון שלא מצוין מה זה אומר, לא ברור אם זה ההספק שהוא צורך או רמת החימום שלו, שלפי מה שידוע לי גם מודדים בוואט.

אז לפי הנתונים היבשים המזגן חסכוני פי 2, אבל אני לא מבין בזה ולא בטוח שהנתון שכתוב על הרדיאטור זה אכן צריכת החשמל שלו.הרדיאטור הוא ישן, כתוב עליו ZA-98 ותווית של זק"ש. לא מצאתי עליו מידע באינטרנט.

תודה.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה. המזגן הוא חדש, ואמור להיות חסכוני ( 1 כ"ס, דירוג אנרגטי A).

אבל לידע כללי, האם ה 1500W שכתובים על הרדיאטור מציינים הספק חשמלי או שמדובר בעוצמת חימום?

פורסם

הספק חשמלי.

פורסם

כל מוצר חשמתי שאתה קונה לרוב (תמיד) מייצג את הספקו עליו. ככה אתה יכול לדעת כמה חשמל הוא יצרוך לך.

וכמו שמילפרוד אמר- מזגן עם דירוג אנרגטי טוב יתן לך חיסכון מקס' בחשמל.

פורסם

אני משתמש גם במזגן וגם ברדיאטורים (בחדרי שינה ברדיאטורים - בסלון מזגן)

לרדיאטור יש לדעתי 2 יתרונות ברורים:

1. לא מייבש את האוויר

2. אפשר לשים עליו מגבות ובגדים לחימום

פורסם

יעילות = מזגן. לכל מכשירי החימום האחרים יש יעילות של כ 100% ולמזגן יעילות של 250-350% (האנרגיה הנוספת מגיעה מהיחידה החיצונית - שמוציאה אוויר קר יותר ממה שיש)

תופעות ייבוש אוויר וכו - רדיאטור לא מזרים את האוויר במהירות ולכן הוא גורם הרבה פחות לתופעות של "הרגשה מוזרה" כמו מזגן (זה לא שהמזגן מייבש - המזגן מייבש בקירור ולא בחימום אבל כנראה שיש תופעות אחרות שקשורות לזה שהאוויר שיוצא ממנו חם יותר משמעותית מהאוויר ביתר החדר שגורמים לאותה הרגשה)

ה 1500W שכתובים על הרדיאטור הם כשהוא על מקסימום (3). אם שמים אותו על פחות אז זה יהיה כנראה 500W או 1000W על 1 או 2 בהתאמה. כמו כן בזמן שהתרמוסטט מכבה אותו הוא לא לוקח כלום (כך גם מזגן)

פורסם

1. לא מייבש את האוויר

3. באותה הזדמנות מעסיקים גם את מכבי האש.

פורסם

אני לא מבין איך בדיוק הגעת לזה - רדיאטור בטמפרטורה של בערך 50 מעלות - בין הצלעות אין כמעט סיכוי שמשהו באמת יתלקח...

אם תשים את זה אל פתחי האוורור - או שתשים דברים שנוזל להם מים אני מסכים.

דברים לחים או סתם לחמם כדי שיהיה נעים הסיכון הוא קטן מאוד.

אני בשיטה הזו מחמם כבר קרוב ל-15 שנה - מעולם לא התלקח

מה שאגב אני לא יכול להגיד על ספק כח של מחשב שהתפוצץ לי ושרף לי שולחן ורק במזל חזרתי הביתה מהחצר והספקתי לכבות.

פורסם

1. לא מייבש את האוויר

3. באותה הזדמנות מעסיקים גם את מכבי האש.

אם מתקינים על הרדיאטור מתקן לייבוש בגדים, ועל המתקן מניחים את הבגדים, הרדיאטור לא ישרוף אותם.

מזגן לא יגרום לתחושת יובש בחדר, אם שמים אותו על 25 מעלות ועוצמת מאוורר אוטומטית (תשכחו ממה שאומרים על מזגני אינוורטר לגבי זה: הם לא גורמים לפחות יובש ממזגן רגיל שמופעל על 25 מעלות ומאוורר אוטומטי, ובכלל אסור לקנות אותם כיוון שהם אינם חוסכים בחשמל ורק מועדים יותר לפורענות, עקב ריבוי האלקטרוניקה שבהם [ממירים, וכ"ו]).

המזגן שלי בחדר מופעל על 25 מעלות ומאוורר אוטומטי, וכלל איננו גורם לתחושת יובש בכלל (אפילו בהשוואה למפזר חום), למרות שזהו מזגן רגיל ופשוט של אלקטרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים