עבור לתוכן

כונן קשיח חיצוני Transcend 1TB StoreJet 25M3

Featured Replies

פורסם

קראתי על הכונן הנ"ל המלצות חמות..

השאלה למישהו יש ניסיון עם הדיסק הנ"ל? אני רוצה דיסק שישמר למשך שנים פחות חשוב לי ביצועים כי הכונן ישמש לגיבויים.

יש גם את גירסת 23H3P שעולה קצת יותר אני לא אבחנתי בהבדלים כלשהם חוץ מעיצוב?

פורסם

מה זה משנה אם למישהו יחיד יש ניסיון?

כונן יכול למות תוך דקה או אחרי שנים, עניין של מזל(אלא אם כן משחקים איתו מטקות). כדי לדעת מה אחוזי התקלות בכונן X צריך מדגם ענק.

פורסם
  • מחבר

היי רובי.

ברור שאחד זו לא אינדיקציה הכי אמיתית אבל גם אי אפשר להתעלם מכך ובהמשך אסביר. בכל מקרה קראתי כבר ביקורות מקצועיות בחו"ל שנתנו ציון יחסית גבוה לכונן אז רכשתי אותו ממש עכשיו :)

ועכשיו להסבר: בתור אחד שהיה לו ניסיון רע מאד עם WD אז כן אני אמליץ לכל אחד ואחד לשקול ברצינות אם הוא רוצה כונן שהולך אחרי שבועיים ואחרי כך אחרי שנה וחצי. אני יחיד אבל עם סוג של ניסיון. מה גם ששמעתי עוד אנשים (חוץ מהפורום) שהם בעלי ניסיון רע ואני בתור "יחיד" יכול להעביר את המידע הלאה ויש לזה סוג של משקל.

פורסם

תתחדש!

לי יש את ה-Transcend המדובר והוא בינתיים תקין ומוצלח. קניתי אותו למטרת גיבוי כי דיסק הגיבוי הקודם שלי (WD) כבר קטן מידי.

כוננים קשיחים זה באמת קצת כמו רולטה.

הבעיה היא שאי אפשר לדעת כמה זמן כונן יחזיק ובאמת כמו שאמר רובי אם לי הכונן היה מתקלקל אין לכך השלכה על הסיכוי ששלך יתקלקל. צריך להסתכל על אחוזים בקרב מדגם מאוד גדול - כמו למשל ב-newegg. וגם זה אפילו לא ממש מייצג...

לי לעומתך היה נסיון מצוין עם WD (יש לי 6 דיסקים שלהם בדגמים ונפחים שונים) ודווקא סיגייט הם אלו שמתו לי. האם זה אומר ש-WD אמינים יותר? אמינים פחות? לא בהכרח, מעבר ליצרן זה גם עניין של תקופות ייצור שונות ודגמים שונים וההתנסות האישית גם מוסיפה פן פסיכולוגי (לי יהיה מאוד קשה לקנות היום סיגייט בגלל נסיון עבר).

בגלל שהדיסק ישמש אותך לגיבויים לדעתי אתה יכול להיות רגוע. הסיכוי ששני דיסקים יתקלקלו לך בו זמנית (ועוד כשאחד חיצוני) הוא מאוד נמוך.

פורסם
  • מחבר

טוב לדעת שלעוד מישהו יש ניסיון טוב עם טרנסנד :)

לגבי WD..הכוננים הישנים שלהם מסדרת JB היו פשוט מעולים יש לי הרגשה שהסדרות של הקוויאר פשוט על הפנים.

הרולטה הזאת הורסת. אני מאלה שאם פתאום קורה משהו למחשב אני נכנס לסרטים כי יש על המחשב כל כך הרבה דברים חשובים אתה שם את כל החיים שלך בהארד דיסק ואז פתאום הכל יכול לקרוס יום אחד בלי הודעה מוקדמת.

חבל שרק עכשיו תפסתי קצת שכל וקניתי דיסק חיצוני גדול ועכשיו כל פעם אני יעשה גיבוי.

פעם שההארד דיסק היה הולך הייתי צריך להתקין מחדש מערכת הפעלה מחדש ואז עושה לילות כימים כדי לעדכן ולהת'קין הכל מחדש. עד שגילתי את נפלאות HDD IMAGE BACKUP...

סתם משהו שמעניןי אותי..האם כונני הSSD חסינים יותר לבעיות? האם אורח החיים שלהם גדול יותר?

פורסם

לפני כמה שנים למדתי שאי אפשר לסמוך על דיסק קשיח ושצריך הרבה מזל גם אם שומרים על הדיסק כמו שצריך.

גיבוי נכון ותכוף פותר את הבעיה.

אני מקפיד לשמור את הקבצים המאוד חשובים שלי גם במיקום גיאוגרפי שונה אחת לכמה זמן (דיסק בבית הוריי) למקרה שישרף הבית או משהו.

ככלל, כונני SSD אמינים יותר. ללא ספק.

אומרים שיש להם אורך חיים מסויים (גבול עליון של מחזורי כתיבה) אבל יכול להיות שעדיין ימשיכו לעבור גם מעבר.

היום עוד משפרים יותר ויותר את אורך החיים שלהם כך שהמגבלות האלה עלולות להפוך לחסרות משמעות בהסתכלות השוואתית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים