עבור לתוכן

כרטיס מסך לא מתפקד טוב

Featured Replies

פורסם

לוח אם - Gigabyte GA-P35-DS3L

מעבד - DualCore Intel Core 2 Duo E8400

זכרונות - A-Data EXTREME DDR2 800 4GB

כרטיס מסך - Geforce 9800GTX

המחשב אצלי כבר בערך שנתיים.

אז ככה, עד לפני יומיים בערך הייתי מריץ את רוב המשחקים על הגרפיקה הכי גבוהה, Assassin's Creed 3 היה רץ אצלי על הגרפיקה הכי גבוהה די חלק והייתי שמח מהביצועים של המחשב שלי, בוקר לאחר מכן קמתי, הדלקתי את המחשב והיה רעש ממש ממש חזק (אני חושב שזה היה מהמעבד, ממש לא בטוח), ולא הייתה תמונה, לא ראו כלום על המסך עד שעשיתי ריסטרט, ואז הכל כאילו תוקן וחזר להיות כרגיל והמחשב רץ לי חלק עד שנכנסתי שוב פעם לAssassin's Creed 3, אבל הפעם כשנכנסתי הביצועים היו ממש ממש ירודים, הFPS היה ממש נמוך וגם אם הורדתי את הגרפיקה לרמה ממש נמוכה גם אז המשחק רץ לי ממש לאט.

הרצתי 3DMark Vantage ושוב הביצועים היו ירודים בהרבה יחסית לממוצע לחומרה שלי.

שלחתי את המחשב למעבדה פה באזור משם גם הזמנתי את המחשב והם אמרו לי שהכרטיס מסך נשרף ושצריך גם להחליף קולר למחשב.

אני אישית לא חשבתי שהבעיה כזאת גדולה, ורציתי לשאול אם כדאי לי לקבל חוות דעת נוספת ממישהו אחר ? אולי מישהו אחר חווה את הבעיה ויש פיתרון אחר שלא דורש החלפת כרטיס מסך ? הקולר הכרחי ? המוכר גם אמר לי שיותר לא משווקים את ה9800 GTX+ כמו שיש לי כרגע ושהוא רוצה להחליף לי אותו בGTX 550, כדאי לי להחליף אותו בזה או באחד אחר ?

תודה ; ).

פורסם

רעש מאוד חזק נשמע כמו כרטיס מסך שהמאוורר שלו מסתובב בסל"ד מקסימאלי. אלא אם אתה בטוח קצת קשה ככה דרך האינטרנט לנחש מה הבעיה ;)

דבר כזה צריך לעבור דיאגנוזה כמו שצריך ולראות איפה הבעיה. אם טרם עברו שלוש שנים מעת רכישת כרטיס המסך, יכול להיות שאתה זכאי להחלפה במסגרת האחריות, ברר את זה.

GTX550TI מהווה שדרוג קטן, לא הייתי מסרב להצעה. לחסכון בחשמל גם GTX650 אופציה

פורסם
  • מחבר

רעש מאוד חזק נשמע כמו כרטיס מסך שהמאוורר שלו מסתובב בסל"ד מקסימאלי. אלא אם אתה בטוח קצת קשה ככה דרך האינטרנט לנחש מה הבעיה ;)

דבר כזה צריך לעבור דיאגנוזה כמו שצריך ולראות איפה הבעיה. אם טרם עברו שלוש שנים מעת רכישת כרטיס המסך, יכול להיות שאתה זכאי להחלפה במסגרת האחריות, ברר את זה.

GTX550TI מהווה שדרוג קטן, לא הייתי מסרב להצעה. לחסכון בחשמל גם GTX650 אופציה

כמו שאמרתי אני ממש לא בטוח שזה מהמעבד, אבל אם זה כן המאוורר של כרטיס המסך, למה אחרי ריסטרט פשוט הוא כבר לא השמיע כל כך הרבה רעשים ? ולמה הוא כן עדיין הריץ לי משחקים (למרות שהיו על FPS נמוך) אם הוא אכן "נשרף" ? או בכלל הציג תמונה ?

וGTX650 טוב יותר רק בחיסכון בחשמל ? כי אין לי בעיה לשים את 20 השקלים האלה בתמורה לכרטיס מסך טוב יותר כמובן, כי לפי הטבלה הזו : http://alienbabeltech.com/abt/viewtopic.php?f=6&t=21797&start=0#p41174

ל550 Ti יש יותר VP.

ומה לגבי הקולר למעבד ? לא הכרחי נכון ?

פורסם

קירור למעבד, כל עוד המאוורר מסתובב בצורה תקינה

- ניקוי יסודי

- מריחת משחה טרמית חדשה

- התקנה

ופה נגמר הסיפור שלו.

אם כרטיס המסך נכנס לשגעת אחרי זמן קצר ומחליפים לך אותו - לך על זה בכל מקרה, אין לך מה להפסיד.

לגבי כח גרפי כן, GTX550TI אכן חזק במעט מ-GTX650 אבל צורך משמעותית יותר חשמל, לא משהו שה-9800GTX+ שלך לא עושה, ובריבית כרגע.

שניהם יהוו שדרוג בצריכת החשמל, GTX650 יהווה אחד משמעותי יותר.

פורסם
  • מחבר

קירור למעבד, כל עוד המאוורר מסתובב בצורה תקינה

- ניקוי יסודי

- מריחת משחה טרמית חדשה

- התקנה

ופה נגמר הסיפור שלו.

אם כרטיס המסך נכנס לשגעת אחרי זמן קצר ומחליפים לך אותו - לך על זה בכל מקרה, אין לך מה להפסיד.

לגבי כח גרפי כן, GTX550TI אכן חזק במעט מ-GTX650 אבל צורך משמעותית יותר חשמל, לא משהו שה-9800GTX+ שלך לא עושה, ובריבית כרגע.

שניהם יהוו שדרוג בצריכת החשמל, GTX650 יהווה אחד משמעותי יותר.

אז אני מבין שהכרטיס מסך כן שרוף, עדיין לא הבנתי למה הוא כן מריץ ועובד אחרי ריסטרט פשוט אבל תודה, אני אחליף אותו בGTX 550 כי אם עד עכשיו ה9800 צרך לי בערך באותה רמה אני לא מוצא סיבה להחליף, תודה רבה ! ; ).

פורסם
  • מחבר

האמת היא שהרצתי את המשחק, הביצועים עדיין היו חלשים אבל עקבתי אחרי הביצועים של הכרטיס עם GPU-Z ולא הייתה אף חריגה לא בטמפ' ולא במהירות המאוורר :

capture1kh.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים