עבור לתוכן

צריך מפרט, הקטנתי תקציב ל2000

Featured Replies

פורסם

אני הולך לקנות בקרוב מחשב חדש.

יש לי בעיה שכל פעם שאני קונה מחשב, הוא מתחיל לדעוך עם הזמן ולהיות איטי, ואני לא מוסיף הרבה לזכרון ומוריד הרבה משחקים/סרטים/מוזיקה. זה מגיע למצב שאני לא יכול לראות סרטונים ביוטיוב עם גוגל כרום - יש דיליי וקטיעות לסרטון, ונורא איטי עד שהכל עולה. אני חייב אקספלורר בשביל יוטיוב.

כל מה שאני עושה במחשב זה פייסבוק, מוזיקה, סרטים (שגם רצים עם קרטועים וקיטועים) ומשחקים קלים ופופולריים (league of legends, world of warcraft). וגם את המשחקים הפשוטים גרפית האלה אני חייב להריץ על ההגדרות תצוגה הכי נמוכות כדי שיעבדו לי בכלל - כרגע אין לי

אפילו.

תמיד קניתי מחשבים חלשים שלא הייתי מעורב בכלל בהרכבה שלהם, עכשיו אני זה שהרכיב אותם ושמתי דברים טובים לדעתי שיחזיקו הרבה זמן.

אנח רק צריך שתיתנו חוות דעת אם המחירים משתלמים, אם כל הרכיבים שאמורים להיות נמצאים, החיבורים טובים, אין

וואט אבר.

מבחינת חריגה התקציב שלי מאפש עד 2000, לא יותר. בניתי בTMS, אין לי בעיה לקנות במקום אחר, רק שיהיה אמין וזול (אולי KSP).

חשבתי על משהו בסגנון הזה:

Intel i3 2130 3.4GHz 1155 3MB with graphics Trayמאוורר:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0

זכרון:

Kingston 1X4GB 1600Mhz 1.5V

דיסק קשיח:

SEAGATE 500G SATA 3 ST500DM002 Barracuda 7200.12 16MB

כרטיס מסך:

Gigabyte 6670 1GB GDDR3 HDMI DVI DP OC

מארז וספק כוח:

בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic 430W

הכרטיס מסך הזה לפי מה שבדקתי יחסית זול ועם ביצועים ממש טובים למחיר שלו - מתאים לגיימינג בינוני למרות שאני לא צריך אפילו בינוני לדעתי.

המעבד הוא i3 סטנדרטי, הבנתי שיש אפשרות גם לקחת DUAL CORE G640 כאופציה יותר זולה.

בקיצור אני רוצה להקטין את התקציב ל2000, יש לי הרגשה שאני אצא עם משהו טוב ואחסוך לעצמי 500 שקל (התקציב הקודם היה 2500).

פורסם

דבר ראשון כל מחשב שתקנה עם הזמן יחלש- גם בגלל שהכל נעשה (לרוב) כבד יותר וגם בגלל בלאי.

אם המחשב הישן שלך לא ישן מאוד, והוא אפילו מתקשה להריץ דברים בסיסיים- אז ככל הנראה שיש לך הרבה זבל על המערכת, בעיה בתוכנות מסויימות (דרייברים, קודקים) או אפילו בעיית חומרה כלשהי.

שתבין- גם עכשיו אתה קונה "דבר חלש". כלומר כרגע הוא לא חלש, אבל קח בחשבון שכמו כל שאר המחשבים שהיו לך- הוא יחלש.

אם יעוד המחשב הוא בעיקר לגיימינג (כאשר אתה רוצה שגם משחקים קלים-בינוניים יחסית שיצאו בעתיד הקרוב ירוצו כמו שצריך), יש לך לדוגמא את המערכת הזו שאומנם כוללת מעבד חלש יותר מ-i3 (לרוב ממילא לא תרגיש הבדל) אך עם כרטיס מסך חזק בהרבה בסגרת תקציבך.

פורסם

דבר ראשון כל מחשב שתקנה עם הזמן יחלש- גם בגלל שהכל נעשה (לרוב) כבד יותר וגם בגלל בלאי.

אם המחשב הישן שלך לא ישן מאוד, והוא אפילו מתקשה להריץ דברים בסיסיים- אז ככל הנראה שיש לך הרבה זבל על המערכת, בעיה בתוכנות מסויימות (דרייברים, קודקים) או אפילו בעיית חומרה כלשהי.

שתבין- גם עכשיו אתה קונה "דבר חלש". כלומר כרגע הוא לא חלש, אבל קח בחשבון שכמו כל שאר המחשבים שהיו לך- הוא יחלש.

אם יעוד המחשב הוא בעיקר לגיימינג (כאשר אתה רוצה שגם משחקים קלים-בינוניים יחסית שיצאו בעתיד הקרוב ירוצו כמו שצריך), יש לך לדוגמא את המערכת הזו שאומנם כוללת מעבד חלש יותר מ-i3 (לרוב ממילא לא תרגיש הבדל) אך עם כרטיס מסך חזק בהרבה בסגרת תקציבך.

+ עם הזמן מערכת הווינדוס "מזדקנת", מתמלאת בזבל וכו',

וזה בלי להתייחס לוירוסים וכו'.

הייתי ממליץ לך לנסות:

1. לנקות את המחשב מזבל (CCleaner למשל)

2. אנטיוירוסים, מסירי רוגלות וכו'

3. לנקות אבק, אולי המחשב מתחמם?

4. לנסות לאתר את הבעיה, אולי זה רכיב ספציפי?

5. ובסופו של דבר - לפרמט את המחשב.

אם כל זה לא עוזר, תקנה מחשב חדש ;)

- מצטער אם זה ^ לא מתאים לפה, פשוט חבל לתת לו לזרוק כסף אם אין צורך, לא? :P

פורסם
  • מחבר

אני שומע את זה כבר יותר מידי... ניסיתי לפרמט פעם וזה לא ממש עזר

אני אנסה לפרמט שוב.

תודה אבל על ההמלצות והמפרטים שהצעתם, עזרתם מאוד :)

פורסם

לפי דעתי אם אתה רוצה לחסוך בתקציב תתן לנו את המפרט של מה שיש לך עכשיו. אולי אפשר לחסוך על כמה חלקים ולהביא משהו יותר טוב. גם ככה מחשב משחקים חי בערך שנתיים ואז הוא צריך לרוב שידרוג של כרטיס מסך. מחשב משחקים לרוב בונים מסביב לכרטיס מסך.

המעבדים של אינטל היום ממש חזקים אז גם G620 או משהו כזה יכול להיות סבבה. בI3 יש hyperthreading וזה לא בהכרח עוזר הרבה במשחקים. המעבד לרוב עוזר למשחקי אסטרטגיה מסיבים וסימולטורים וגם משחקי אינדי שלא חשבו על אופטימיזציה. אם אני לא טועה הדרישות של LOL ו WoW ממש לא בשמיים.

בכל מקרה רצוי להפסיק להשתמש ב internet explorer כי זאת ממש תוכנית להורדת וירוסים . למחשב עם דיסק קשיח מכאני כדאי לעשות defrag מדי פעם אבל רצוי גם שיהיה מספיק זיכרון כדי להריץ הכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים