עבור לתוכן

המלצה לראוטר ותהייה כללית על ההבדלים בין ראוטרים

Featured Replies

פורסם

אהלן!

הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להחליף את הראוטר הישן שלי (Edimax BR6204Wg).

יש לי חיבור במהירות 12 מגה, בית לא גדול (3 חדרים, בערך 60 מ"ר) ובלי יותר מדי מכשירים - מחשב שמחובר לראוטר פיזית, מחשב אלחוטי, וטלפונים סלולריים. הבעיה העיקרית עם הראוטר הנוכחי היא שבחדר השינה לא קולטים אותו טוב, וכמובן שהוא לא תומך תקן N.

ראיתי כל מיני המלצות על ראוטרים של tplink, וראיתי שיש ראוטרים החלק מ-80 ש"ח ועד 260 ש"ח, והשאלה היא האם יש הבדל מהותי בין הראוטרים השונים? סה"כ אני לא משתמש בראוטר מעבר לגלישה באינטרנט, כלומר אני לא צריך יכולות קונפיגורציה מיוחדות או משהו כזה...

פורסם
  • מחבר

תודה, אם כי המדריך לא ממש מספר לי דברים שלא ידעתי או עונה לי על השאלות...

אגב, שכחתי לציין שהחיבור לאינטרנט הוא דרך תשתית כבלים.

נ.ב. האם יותר אנטנות = טווח יותר גדול? או שיש דרך יותר טובה להבטיח שהטווח יהיה יותר גדול? (כרגע הראוטר יושב בחדר אחד, קולטים אותו טוב בסלון, וכמו שציינתי קודם בחדר השינה לא משהו)

פורסם

בלי להיות מומחה גדול, אחרי שחקרתי מעט כאן בפורום (וגם במקומות אחרים) הראוטר שנותן את התמורה הטובה ביותר לכסף למשתמש הביתי היום הוא ה-TPLINK 1043ND

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748292

* תומך תקן N באופן מלא

* 3 אנטנות (MIMO) מה שמאפשר כיסוי טוב יותר במהירות מקסימלית האפשרית במקום.

* 1G קווי

* חיבור USB לדיסק חיצוני.

* מחיר מאוד אטרקטיבי.

* קיימות קושחות מתקדמות יותר - לא בטוח למה זה טוב. ;)

פורסם

^ראוטר מעולה.

מצד שני, אתה יכול לבקש מהוט את ההוטבוקס שעושה עבודה מצויינת (קליטה כמעט הכל הבית שלי - 180 מטר) ובלי ניתוקים.

פורסם

לי יש את TP-LNK TL-WR941ND, הוא מצליח לספק לי למרק גדול (10-15 מ') בין 15Mb-30Mb, והמקסימום שהצלחתי להוציא מימנו זה 94Mb באלחוטי ו-96Mb חוטי. יחסית למחירו הוא מביא תוצאה מצוינת (רק שאני לא קניתי אותו, אלא קיבלתי).

פורסם
  • מחבר

מצד שני, אתה יכול לבקש מהוט את ההוטבוקס שעושה עבודה מצויינת (קליטה כמעט הכל הבית שלי - 180 מטר) ובלי ניתוקים.

זה בתשלום? לא הצלחתי למצוא מידע באתר שלהם.

המממ... אחרי חיפוש קל אני רואה דווקא שלא הכי מתלהבים מההוטבוקס.

פורסם

אתה בהוט והוטנט?

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר הלכתי על ה-TL-WR1043ND (העדפתי להוציא קצת יותר כסף וללכת על בטוח, וגם בתיאור שלו על האריזה נטען שיש לו טווח יותר גדול ושהוא יותר טוב עבור דברים כמו סטרימינג, למקרה שאני ארצה לקנות דונגל wifi לטלוויזיה). התקנתי אותו ב-5 דקות והוא עובד סבבה בינתיים :)

תודה לכולם על העזרה!

פורסם

תתחדש :xyxthumbs:

שלי עוד בקופסה מאז שקניתי אותו לפני חודש...

פורסם

יש לי מספר שאלות:

האם כדאי ליצור רשת אלחוטית בבית בן שני מפלסים על בסיס תשתית הוט או בזק? (יש לי את שניהם).

המהירות המקסימלית באיזורי בבזק היא 15 מגה.

אני צריכה לקנות ראוטר ואמרו לי לקנות מבזק רפיטר על מנת שתהיה לי קליטה גם בקומה שניה אבל עדיין לא בטוח שבממד.

מה כדאי לקנות? אני מבולבלת ומשלמת בינתיים המון לכמה חיבורים.

תודה רבה.

פורסם

תתחדש על הקניה.

אני לפני שנה גם רציתי להחליף ראוטר, למזלי בדיוק הייתי בארה"ב. קניתי לי לינקסיס E3000 מחודש ב$50 והוא מצויין!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים