עבור לתוכן

[מתלבט] איזה כרטיס יותר מתאים - מסך 23' 3D 1080p .

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים וחג שמח !!

חבר פורום וותיק מבקש את עזרתכם, עקב חלודה שהצטברה בתחום ... :)

לאחרונה יש דיבורים על יציאתו של GTA החדש ... כמעריץ מושבע של הסדרה חלטתי להתכונן לעיניין, לכן בא השדרוג .

המפרט (מפרט מחשב) כעקרון גמור רק חסר הכ.מסך .

האפשרויות :

GTX 680

GTX 660 SLI

. Radeon 7950

איזו אופציה תספק לי משחק ללא פשרות ברזולוציה 1080p ? (אולי גם 3D אני לא יודע עדיין אם המשחק תומך)

מבחינת מה שהבנתי ה SLI יהיה הכי מהיר (והכי יקר). ה HD7950 יהיה הכי זול ולהבנתי עם OC הוא מגיע לביצועים של 7970 שזה כבר מתקרב ל GTX680 וגם יש לו 3GB זיכרון שבמשחק כמו GTA זה דווקא חשוב .

אז מה אתם ממליצים ??

אשמח לעזרה !!

פורסם

ה-GTX 680 זה מוגזם.

ל-1080P לא הייתי לוקח יותר מGTX 670/HD 7950.

פורסם
  • מחבר

ואם ההבדל הוא סה"כ 300 שח ?

פורסם

או שנחכה שה-GTA יצא. מאיפה אתה יודע מה הדרישות שלו?

פורסם

זה לא מסך 3Dvision ? הרי המסך לא בא עם משקפיים כלשהם ומצריך אותך להשתמש ב3Dvision KIT של Nvidia של המשקפיים והמשדר דבר שמחייב אותך להשתמש בכרטיס מסך של Nvidia לא כך ? אם אני צודק אז אני משער שאין פה שאלה בכלל ועדיף שתלך על כרטיס מסך של Nvidia ...

פורסם
  • מחבר

רגע, אם המסך תומך תלת-מימד אז הוא תומך תלת-מימד . זה לא אומר שאני חייב את הסט של NVIDIA ...

אגב איך עובד ה 3D של ATI ?

פורסם

המסך הזה מוגדר יותר כ3D Ready , כדי לראות בתלת מימד אתה חייב להשתמש במשקפיים והמשקפיים כדי לעבוד צריכות שיהיה משדר במסך כי המסך הזה מתבסס על תלת מימד אקטיבי ... זה התקן של 3Dvision ,שNvidia מספקת את המשקפיים והמשדר (למרות שכיום עם התקן החדש של 3Dvision המשדר כבר פנימי במסך וכל מה שאתה צריך זה משקפיים של Nvidia שיוכלו להסתנכרן עם המשדר .. בשביל שהקיט הזה יעבוד אני בטוח שצריך GPU של Nvidia ..

בAMD הם הלכו על גישה פשוטה הרבה יותר ולדעתי עדיפה גם הרבה יותר ,שם כרטיס המסך שולח אות בתלת מימד לפי התקן לכל דבר והמסך שכבר מגיע עם המשקפיים שלו (וכמובן כולל את המשדר שלו) עושה את כל שאר העבודה .. אם זה מעניין אותך אז גם לNvidia יש דבר דומה וזה נקרא 3DTV Play וזה מיועד יותר לטלויזיות תומכות תלת המימד בעיקר בגלל ששם ה3DVision לא רלוונטי בגלל אותו המצב שבו המסכים כוללים את המשדרים והמשקפיים שלהם ,ופה כדי לשחק וכו' אתה צריך לשלם על התוכנה (אם אני זוכר נכון 40$) ואם אתה לא אתה יכול רק לראות סרטים ..

יכול מאוד שאני טועה ויש כבר איזה פתרון צד שלישי דומה לקיט של ה3Dvision שכולל משפקיים ומשדר (שלא כלולים בשלך) שיעבדו על AMD ..אבל אני לא מכיר כזה.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי עד הסוף ...

בגלל שהמסך שלי הוא 3D NVIDIA אז יש בו כבר משדר למשקפיים של NVIDIA ? או שהמסך שלי ישן ?

אז בעצם אני לא מבין מה הבעיה ....

אם אתה אומר שבכרטיסי מסך של AMD הכ.מסך שולח אות בתל-מימד והמסך כבר עובד מול המשקפים אז מה הבעיה פה ?

אם נגיד יש לי משקפיים של NVIDIA + המסך , אז מה הבעיה שלהם לקבל אות מכרטיס מסך של AMD ?

הרי אמרת שה AMD עושים בעצמם את ה 3D בכ.מסך ולא מעניין אותם איזה מסך ומשקפים יש לך ...

אשמח אם תבהיר את העיניין כי לא כל כך הבנתי.

פורסם

למסכים ישנים ל3DVision לא היה משדר ,כיום יש תקן חדש שבו כבר המשדר כלול במסך ,אבל המשקפיים מגיעות בנפרד .. המסך שלך בתקן המקורי.. בכל מקרה מקריאה באינטרנט נראה שתקן הHD3D עובד רק עם DisplayPort וHDMI 1.4a ,המסך שלך מגיע רק עם Dual Link DVI כי זה מה שעושה שימוש ה3Dvision של NVIDIA .. ככה שלא משנה מה ..כרטיס מסך של AMD לא יעזור לך ...

פורסם

יש לי מסך כמו שלך והוא אכן לא כולל משדר מובנה.

עם כרטיס nvidia אתה צריך קיט 3dvision (משקפיים אלחוטיות + משדר, או רק משקפיים חוטיות) שמתחבר ל-USB,

כאשר כרטיס המסך + דריבר דואג לסנכרן את ערכת המשקפיים עם המסך.

הפתרון של AMD תלוי במסכים שמראש מגיעים עם משקפיים כפי שנאמר. אין להם כל התערבות בין המסך לבין המשקפיים.

אם המסך היה כולל משדר מובנה בלבד, כנראה שהיה באפשרותך לרכוש משקפיים מאותה הייצרנית (אולי אפילו צד שלישי) שידעו להסתנכרן איתו.

בנוסף, בחיבור HDMI 1.4a ב-3D אתה מוגבל ל-1080p@24hz או 720p@60hz, שזה מספיק לסרטים אבל לא הכי אידיאלי למשחקים (עדיף לרדת ל 720p).

אם אתה רוצה 60 תמונות לכל עין ב-1080p (כמו שאנוידיה מאפשרים בחיבור DVI Dual Link פשוט) עם AMD אתה חייב מסך 3D עם כניסת DisplayPort 1.2

(ואני מתכוון תיאורתית, כי עוד לא נתקלתי במשתמש AMD עם מסך 3D מחובר ב-DisplayPort 1.2 שמקבל 1080p@60hz, אבל אולי לא חיפשתי מספיק)

ואם במשחקים עסקינן, עם AMD תאלץ לרכוש תוכנה צד שלישי (Tridef DDD) ולהתמך על ידה, לעומת אנוידיה אצלם זה כבר מובנה בדריבר (Tridef עדיין נתמך כאלטרנטיבה).

אולם אם תרצה לחבר טלויזיה שהגיעה עם משקפיים משלה, בחיבור HDMI לכרטיס אנוידיה, תיאלץ לרכוש תוכנה Nvidia 3DTV Play, לא משנה אם זה משחקים או סרטים,

ואז גם תהיה מוגבל ל-1080p@24hz או 720p@60hz. זאת הגבלה של תקן HDMI 1.4a ב-3D. התוכנה הזאת תינתן לך בחינם במידה וברשותך ערכת 3dvision.

רוצה לומר, שלא עשית טעות כשרכשת מסך זה לגימינג ב-3D. אחרת, עם AMD היית מוצא עצמך משחק ברזולוציה 720p, ילד מאומץ של Tridef בכל הנוגע לתמיכה.

ד"א, שום כרטיס לא הייתי מגדיר כ"מוגזם" כשמדובר ב-3D, או 2D 120hz. אלא אם כן המשחק היחיד שמעניין אותך זה GTA, אז אפשר כבר להסתפק בקונסולה.

פורסם
  • מחבר

כרגע מדובר רק ב GTA ... אבל איך אומרים - עם האוכל מגיע התיאבון .

בדקתי באינטרנט והמשקפיים עולות הרבה כסף ... 500 שח .

טוב, אני חושב שאני אחכה עם הקנייה עד להשקת המשחק ואז אקנה .

תודה על המידע למדתי כרגע כמה דברים חשובים !!

אם יש למישהו עוד משהו להוסיף, אז בבקשה.

פורסם

עם כרטיס של AMD אתה לא תיהיה חייב לרכוש את התוכנה,משחקים שיועדו לHD3D (כמו Dirt אם אני לא טועה) יעבדו.. התוכנה שציינת היא למשחקים שלא נתמכים באופן מובנה .

פורסם

נכון, אבל כמה משחקים יש עם תמיכה מובנית ל- HD3D ?

פורסם

תראה ,אני לא סותר את מה שאתה אומר .. נכון שיש מעט משחקים לHD3D אבל סך הכל צריך לציין את כל התמונה ולא רק את חלקה.

פורסם

לא רמזתי לסתירה. אכן שכחתי לקחת בחשבון פרט רלוונטי. אולם ללא המספרים פרט זה עלול להתפרש באופן מוטעה.

לא ידעתי לנקוב במספרים, למרות שלא ציפיתי ליותר מ-5, אז בדיקה קצרה הניבה את הבאים:

DiRT 3

DiRT Showdown

Hitman Absolution

Sniper Elite v2

Two Worlds II

Battlefield 3

Deus Ex

Nexuiz

מן הסתם יהיו עוד בעתיד. לא ברור באיזה קצב, למרות שבדומה לפותח הדיון, לפעמים משחק מסויים משפיע על השיקולים.

בכל אופן ולצורך העניין מהצד הירוק, ברמת תאימות המקבילה לתמיכה טבעית ("3D Vision Ready") קוטלגו כ-36 משחקים, ועוד איזה 7 דמואים\באנצ'ים.

שאר מאות המשחקים מקוטלגים באופן הבא: excellent - 238 / good - 309 / fair - 98 / poor - 30 / not recommended - 38

Tridef 3D Ignition תומך בכמויות משחקים דומות, הם לא מציינים רמות תאימות, אבל אפשר לראות שכ-20 מתוכם מוגבלים ל-DX9 ב-3D (מדובר במשחקי DX10/11),

עוד 9 מגבילים ל-WinXP, וכ-24 (מתוך השפות הזרות) לא תומכים AMD HD3D (משמע הרשימות מתייחסות גם לאנוידיה ויתכנו הבדלי תאימות שונים בין השניים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים