עבור לתוכן

המלצה למסך חדש (במקום מסך בן 14 שנים)

Featured Replies

פורסם

שלום רב לחברי הפורום :hi:

יש לי מחשב בעל כרטיס מסך ATI Radeon HD 4800 Series

המסך שאני משתמש בו מהסוג הישן (זה עם התחת הגדול) גדם SAMSUNG ומשתמש בו 14 שנים.

המסך עדיין עובד אבל לאחר שרכשתי לאשתי מחשב לפטופ שמתי לב להבדלים באיכות בין המסכים.

אז באמת שהגיע הזמן לשדרג ולעבור למסך מתקדם ואיכותי (אולי ל-14 שנה הבאות),

הבעיה היא שאינני מבין מאום במסכי מחשב,

מה שאני יודע זה שהמחשב מיועד לגלישה, סרטים ולפעמים משחקים שונים.

תקציב המיועד לרכישה 900 – 700 ₪.

ואני מתלבט איזה גודל מסך לרכוש, המסך הנוכחי (הישן) בגודל 40 ס"מ (15.7 אינטש), האם כדאי לרכוש 18.5 אינטש, 19 או 21 אינטש?

ואיזה יחס גובה-רוחב כדאי, אני רגיל ליחס 4:3 אבל כנראה מדובר ביחס שכבר אינו מותאם למצב הנוכחי כי בעת הגלישה אני מוצא את עצמי לא פעם מזיז את התמונה לצדדים בכדי לראות את כל מידע.

אודה להמלצתכם למסך שהכי מתאים לי.

תודה וחנוכה שמח לכל עם ישראל :)

פורסם

זה מסך איכותי, כולל פאנל IPS, תאורת LED אחורית, ארגונומיה מלאה, HUB USB ועוד...

מסך מומלץ מאוד ביחס למחירו.

פורסם
  • מחבר

:s05:

פורסם

על מה התמיהה? שאלת, קיבלת תשובה. משהו לא ברור?

עריכה: עכשיו ראיתי שהשתמשת בכותרת כדי לכתוב את השאלה שלך. זה רעיון גרוע, אף אחד לא קורא את הכותרות של תגובות בפורום. אתה אמור לכתוב את השאלות שלך בגוף התגובה.

בקצרה, 23 זה הגודל שהכי משתלם כרגע מבחינת יחס מחיר לגודל. אם זה גדול לך מדי? לא יודע, תלוי כמה מקום יש לך. לצורך העניין קח בחשבון שמסך 23 רחב הוא בערך באותו גובה כמו מסך 19 מרובע.

פורסם

כן , מסכן הבחור ..במקום להקל עליו ולשים לו לינק ברור וגלוי , OR2000 העדיף לעשות קיצורי דרך ::) , כנראה שפותח הדיון לא שם לב ללינק המוחבא בתחילת השורה ...

בכל אופן יש גם כאן באותו המחיר : http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/dell-u2312hm-ultra-sharp-ips-panel-usb-hub-pivot-p-12573

פורסם
  • מחבר

23 אינטש = 58.4 ס"מ....ענק בשבילי

מי צריך כזה "בומבה" במרחק 53 ס"מ מהפנים :s05:

חשבתי על 19 אינטש מקס'.

פורסם

כיום 23" למסך רחב זה הסטנדרט.

הגובה של מסך כזה הוא כמו הגובה של מסך 19" 4:3.

אם אתה חושב לקנות 19"-21" רחב, תדע שהגובה של מסך כזה הוא כמו של 15"-17" 4:3 .

וצפיפות הנקודות היא כזו, שאם תקנה מסך קטן מ23" בעל רזולוציה גבוהה(שהיא הסטנדרט כבר המון שנים), תגלה שהכל מופיע קטן מדי על המסך.

אתה פשוט צריך לסמוך על מה ש99% מהאנשים יגידו לך.

23" ברזולוציה 1920/1080 זה לא גדול מדי.

אחרי השוק הראשוני של עבודה עם מסך גדול ורחב אתה תגלה שזה הדבר הכי נוח שהיה לך אי פעם.

פורסם

53 ס"מ זה מרחק סביר למסך "23 רחב (אישית הייתי מעדיף משהו כם 70-60 ס"מ, אבל יש כאלה שגם יושבים קרוב יותר). כמו שאמר Art, תחושת הגודל מועברת במיוחד ע"י גובה המסך, ובגובה הוא בערך כמו "19 לא רחב.

"23 הוא הsweet spot מבחינת גודל, רזולוציה ומחיר בתקופה הזו. זה שהיית תקוע בעבר הרבה זמן, לא אומר שצריך להמשיך להיות תקוע שם. סמוך עלינו. :)

פורסם

23 אינטש = 58.4 ס"מ....ענק בשבילי

מי צריך כזה "בומבה" במרחק 53 ס"מ מהפנים :s05:

חשבתי על 19 אינטש מקס'.

תגובה קלאסית של מישהו שהולך להצטער שלא לקח מסך קצת יותר גדול...

22-23" זה אידיאלי כרגע (אצלי 24" ולא הייתי מתנגד ל-27"), כמו שציינו, שטח העבודה שלך גדל בעיקר לצדדים, פחות לגובה.

בהתחלה זה נראה ענק, אבל מהר מאוד מתרגלים...

פורסם
  • מחבר

שמתי לב שכולם ממליצים על 23 אינטש למרות שאני רגיל למסך בגודל "צוהר של טנק" :nixweiss:

כנראה שעל זה נאמר "אם כולם אומרים לך שאתה שיכור אז כדאי שתלך לישון"

שכנעתם אותי, היום אגש לחנות מחשב הקרובה לבדוק על מה מדובר (ובטח בהזדמנות המוכר ינסה למכור לי מה שלא צריך) :cool2:

בכל אופן כנראה שאצטרך להתרגל למסך החדש,

אגב... בהזדמנות זו ,האם משהוא מחפש מסך 15 אינטש ישן? חבל לזרוק :'(

פורסם

53 ס"מ זה מרחק סביר למסך "23 רחב (אישית הייתי מעדיף משהו כם 70-60 ס"מ, אבל יש כאלה שגם יושבים קרוב יותר).

אתה רוצה להגיד לי שאתה יכול לשבת במרחק 70 ס"מ ממסך 23 אינץ ולהרגיש בנוח?

לסרטים זה עוד מיילא אבל לא הייתי מתאר לעצמי ללמוד במרחקים כאלה.

אצלי זה בערך 50-60 ס"מ לקריאה (תלוי עד כמה מעניין ועד כמה אני מתרכז)

60-65 לצפייה

ומעל זה אני כבר לא מרגיש בנוח

פורסם

יכול. למעשה מעדיף כך. בשעות שבהן העיניים עייפות, אעדיף להגדיל גופנים בהתאם מאשר להתקרב למסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים