עבור לתוכן

לחכות ל-HASWELL או לא?

Featured Replies

פורסם

יש טעם לחכות עד אפריל - מאי (אם אני לא טועה זו ההשקה. עד שזה יהיה בארץ זה כנראה יולי - אוגוסט) בשביל לקנות מעבדי HASWELL?

אני מתכנן לקנות I5 3470 בשביל גיימינג בעיקר, אבל נזכרתי שיוצאים די בקרוב HASWELL.

ביררתי בגוגל והמקור היחיד שמצאתי זה שיפור של 5% - 15% באותו התדר.

תדר של 200MHZ - 300MHZ נוספים לא ישנה כלום ואני לא מאמין שה-HASWELL ישפרו את התדר ביותר מ-400MHZ, אז נהיה לארג'ים ונניח שהשיפור יהיה בין 10% ל-20%- ממוצע 15%.

שווה לחכות עד אז בשביל לקנות HASWELL?

אם הוא באמת ישפר 15% לא נשמע לי ממש משתלם. מצד שני חבל לקנות ולהתבאס אחרי זה שהמעבדים החדשים חזקים בהרבה משלי...

למישהו ידוע משהו על המעבדים האלה?

האם שווה לחכות להם?

במידה ואחליף מחשב זה יקרה עוד 3 שנים בערך, ב-2015 - 2016 ולכן אני חושב טוב שלא לקנות סתם IB...

פורסם

אם אתה חושב לחכות בגלל הביצועים אז אל. ל-3470 יש עוד כברת דרך ארוכה (מאוד) לעבור עד שיתחיל להגביל אותך בגיימינג.

הכרטיס מסך יגביל הרבה לפני אם תיהיה מעוניין לשמור על הגדרות גבוהות.

אם כבר אז לחכות לירידת מחירים מה שיקח זמן גם אחרי ההשקה.

פורסם
  • מחבר

אם אתה חושב לחכות בגלל הביצועים אז אל. ל-3470K יש עוד כברת דרך ארוכה (מאוד) לעבור עד שיתחיל להגביל אותך בגיימינג.

הכרטיס מסך יגביל הרבה לפני אם תיהיה מעוניין לשמור על הגדרות גבוהות.

אם כבר אז לחכות לירידת מחירים מה שיקח זמן גם אחרי ההשקה.

אז בעצם אין למה לחכות ל-HASWELL?

פורסם

לדעתי אין טעם. אם הייתי בונה לעצמי מערכת לא הייתי חושב לחכות.

מדובר בכל זאת בלא מעט זמן וכמו שאמרתי התלות בביצועי גיימינג תלויים ברובם בכרטיס מסך אז גם

ככה לא תפסיד יותר מידי.

אני יחזור על עצמי ויאמר שוב- למעבדים חזקים כמו ה-i5 למינהם יש אורך חיים ארוך למדי לפני שמתחילים להגביל בצוואר בקבוק את הכרטיס מסך.

פורסם

במידה ואחליף מחשב זה יקרה עוד 3 שנים בערך, ב-2015 - 2016 ולכן אני חושב טוב שלא לקנות סתם IB...

אני אישית מחכה ל-haswell ומעדיף לברוח מ-IVY כי אני גם בונה מערכת למשחקים שתחזיק לטווח של 3 שנים אלו הסיבות שלי להמתנה:

א.אוברקלוקינג: אני לא מרוצה מיכולות האוברקלוקינג של IVY.

ב.תושבת חדשה: בגלל שאינטל משנים תושבת כל דור גם haswell יגיע בתושבת חדשה ויכול להיות גם צ'יפסט חדש ותמיכה בזכרונות DDR4 ועוד.

ג.אני בעל מסך 120HZ ואני תמיד שואף ל120fps במשחקי מחשב +אני מתכנן CF של 7970 בעתיד לכן אני צריך מעבד חזק ככל הניתן.

פורסם

אני אישית מחכה ל-haswell ומעדיף לברוח מ-IVY כי אני גם בונה מערכת למשחקים שתחזיק לטווח של 3 שנים אלו הסיבות שלי להמתנה:

- מי מבטיח לך שהמעבדים החדשים יהיו טובים יותר בהמהרה?

- למה אתה צריך בכלל את ההמהרה הזאת? המעבדים חזקים ואתה לא צריך. מה שאתה צריך זה לראות מספרים בבנצ'ים אבל תכלס לשימוש שוטף אתה לא צריך שום המהרה.

- אם כ"כ חשובה לך המהרה, קנה FX-8320 ותוסיף לו עוד 1.5 גה"צ... חתיכת מפלצת תקבל.

ב.תושבת חדשה: בגלל שאינטל משנים תושבת כל דור גם haswell יגיע בתושבת חדשה ויכול להיות גם צ'יפסט חדש ותמיכה בזכרונות DDR4 ועוד.

נו אז? DDR3 היווה שיפור קטן לעומת DDR2 ואת תצפה שהדורות הבאים יהיו שונים. הדור הבא של הזכרונות יהיה טיפ-טיפה מהיר יותר ויצרוך טיפה פחות חשמל אבל לא מעבר לזה. לא תמצא מהפכות. הצ'יפסטים שיש היום מספיקים לכל החומרה שיש היום. (ומחשב קונים להיום)

ג.אני בעל מסך 120HZ ואני תמיד שואף ל120fps במשחקי מחשב +אני מתכנן CF של 7970 בעתיד לכן אני צריך מעבד חזק ככל הניתן.

נו, אתה קונה מחשב בשביל מספרים ו-FPS ולא בשביל לעשות בו משהו מועיל. אני מתערב איתך שהעיניים שלך לא מבדילות בין 60 ל120 FPS ולדעתי גם ב40 כבר לא תבדיל.

הקנייה שלך טיפוסית למי שמשועבד למספרים היבשים ושלא עוצר לרגע וחושב האם המספרים האלה משנים משהו לחוויית השימוש שלו במחשב.

לשואל המקורי - מחשב קונים לשימושים עכשוויים. יש טווח רחב של מעבדים/פלטפורמות שמתאימות לכל שימוש עכשווי. אל תתעסק במה יהיה בעוד שנה אלא במה אתה צריך עכשיו.

כעיקרון מוטב לקנות משהו שהוא לא-הכי-הכי-טוב אבל מתאים לצרכים בהווה ואם צריך לשדרג אז משדרגים. תמיד אפשר להחליף מעבד למשל או כרטיס גרפי או להוסיף זכרונות. אין שום סיבה שלא תשתמש במהלך הזמן בשלושה מעבדים על אותו לוח. אבל את זה אינטל לא יתנו לך, תצטרך לחצות כביש לירוקים... :-)

פורסם

HASWELL עדיין יהיה עם DDR3

סיבה אחת (שאולי ורק אולי) שווה לחכות בשבילה זה הסוקט

1155 ייעלם עם IB והסוקט שיגיע עם HASWELL ישאר עוד דור אחד קדימה.

אני אישית אף פעם לא שידרגתי רק מעבד אבל אולי יש כאלו שכן עושים את זה :)

פורסם

ועל זה יגידו ... אתה חיי בסרט רציני ביותר ..

א.יכולות האוברקולק של Ivy Bridge לא גרועות כמו שמתארים ועם קירור מתאים תוכל להגיע דיי גבוהה..

ב.http://www.xbitlabs.com/news/memory/display/20120404214706_Intel_to_Start_DDR4_Usage_with_Server_Platforms_in_2014.html

לפי מה שאני מבין אין שום כוונה להשיק את DDR4 לשוק הביתי בזמן הקרוב,הם קודם יגיעו לHigh End Servers (וגם זה רק ב2014) ורק ב2015-2016 לשוק הביתי.

מה שגם שאני לא באמת מבין מה כל כך רע לך בDDR3 שאתה כל כך רוצה להפטר ממנו ,אם חסר לך מהירות עם סטיקים של 1600MHZ , לך על 2133MHz או יותר ,ואם זה עדיין מפריע לך יש לך את X79 עם תמיכה בQuad Channel ..מהירות לא תחסר לך .

ג.המעבד זה לא מה שיגביל אותך ... אם אתה רוצה הוכחה ,אז הנה אחת :

bf3_1920_1200.gif

ורוצה לדעת עם איזה מעבד זה ? זה עם i7 920 שעבר OC ל3.8GHz (מעבד שיצא בסוף 2008) ,היום כל i5 מרובע ליבות לא יגביל אותם בשום משחק ... וזה הFPS עם דרייבר מוקםד של סדרה HD7000 ,ככה שהFPS עוד יכול לעלות .

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/HD_7970_CrossFire/

פורסם

א.יכולות האוברקולק של Ivy Bridge לא גרועות כמו שמתארים ועם קירור מתאים תוכל להגיע דיי גבוהה..

רק חבל שקירור מתאים מתחיל בקירור מים מתקדם, עובר לקרח יבש ומגיע עד חנקנן נוזלי...

פורסם

ועדיין... לא זכור לי שאינטל הבטיחה שהמצב בדור הבא יהיה שונה .. הרי גם ככה תהליך היצור בדור המעבדים הבא יהיה עדיין 22NM ..

פורסם

תהליך הייצור לא אשם, אלא אינטל, שהתקמצנו על ההלחמה המיוחדת שהיית בדור ה-SB ודחפו משחה זולה במקום.

פורסם

השיפור העיקרי ב haswell יהיה בליבה הגרפית במעבד , מה שלא ישנה לך בכלל.

חוץ מזה יהיה שיפור של בערך 10 אחוז ביכולות המעבד וסביר להניח שoc לא ישתלם במיוחד , כמו היום.

ddr4 בטוח לא יגיע לשוק הביתי.

אומנם התושבת תשתנה , אבל זה לא צריך לעניין אותך במיוחד , מכיוון שבדרך כלל מחליפים לוחות עם מעבדים.

פורסם

הסיבה שהIVY נחותים מהSB לאוברקלוק זה (בעיקר לפחות) המשחה שהשתמשו בין המעבד לHEAT SPREADER, אני מניח שאינטל עשו הרבה חשבונות לפי מעבר כזה וידעו שזה ידפוק את יכולות הOC המוניטין וכו' ועדיין מצאו את זה משתלם להם, אז לדעתי רוב הסיכויים שזה מה שתראה גם בדור הבא, מה גם שהוא ישאר ב22NM כמו שכבר נאמר, זאת אומרת לא תראה ירידה קריטית בתפוקת החום.

נו, אתה קונה מחשב בשביל מספרים ו-FPS ולא בשביל לעשות בו משהו מועיל. אני מתערב איתך שהעיניים שלך לא מבדילות בין 60 ל120 FPS ולדעתי גם ב40 כבר לא תבדיל.

הקנייה שלך טיפוסית למי שמשועבד למספרים היבשים ושלא עוצר לרגע וחושב האם המספרים האלה משנים משהו לחוויית השימוש שלו במחשב.

אתה גיימר, או יותר בקטע של נואם ציבורי ? ההבדל בין 40FPS ל60 מורגש לכל שחקן פשוט, וקריטי לשחקן מתקדם במולטי של משחקי FPS... לא בהכרח לזמן תגובה, אלא להרגשה של "תמונה חלקה". 40FPS עבורי במשחקים זה פשוט לא ירגיש חלק. בנוגע להבדל בין 60 ל120, אכן ההבדל זניח למדי, אפילו אם אתה מהבודדים שיכולים להרגיש את ההבדל, הזמן תגובה הכולל שלך לאחר שראית את הפריים עד לכיוון+ירייה, יהיה הרבה הרבה יותר גדול לדעתי מה83 אלפיות שניה ש"הרווחת" בזכות מסך 120HZ, בסדר גודל של משהו כמו פי 50, ומספיק שהיד שלך קרה, אתה קצת עייף, יש לך משהו על הראש, והזמן תגובה שנוסף לך בגלל זה הוא שוב פי כמה עשרות או אולי מאות מהזמן שהמסך "חסך" לך. אם אתה כל כך אובססיבי לביצועים שלך במשחקי FPS, ברצינות שעדיף לך יותר להתמקד על מיזוג אוויר איכותי שלא יאלץ אותך ללבוש משהו לא נוח שמפריע לתנועה, עכבר אלחוטי, מדיטציה וסגירת בעיות שיושבות על הראש לפני שאתה מתחיל לשחק, שיפור איכות השינה (צמצום רעש ואור גם אם אתה נרדם בקלות, הקפדה על כמות נכונה ושעות קבועות)....... בקיצור אני לא באמת מציע לך לקחת את זה ברצינות כי זה אובססיבי ומגוחך, אבל זה דברים שהייתי לוקח ברצינות הרבה הרבה לפני ההבדל בין 60 ל120FPS... וסתם רעיון שאני מציע לך, תמצא הגדרות שבמשחק שלך יתנו פחות או יותר 60FPS (אם יש הרבה נפילות קצרות אז תכוון 60FPS לפיהן), ואז תנסה לשחק על מינימום שיהיה לך לפחות 120FPS, ותגיד אם תרגיש הבדל ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים