עבור לתוכן

המלצה לכרטיס מסך שיחליף את האונבורד

Featured Replies

פורסם

יום יש לי כרטיס גרפי אונבורד של אינטל שיושב על המעבד. (Intel hd graphics core i-3)

לוח גיגה בייט h55m- usb3.

הסיבות שבשעתו לא הוספתי כרטיס מסך 'חיצוני' היו כי חיפשתי סביבת עבודה שקטה עם מינמום מאווררים ולכן גם שמתי על המעבד קירור פאסיבי.

כמו כן גם הצרכים שלי לעניין הגרפי היו בסיסיים ביותר.

כיום בתי משחקת במשחקים כמו סימס 3 וכדו' ויש לי תחושה שזה זז קצת לא אידיאלי ולפעמים גם נתקע, כמו כן יש משחק אחד שלא ניתן להתקין בכלל (מדיסק קנוי) בגלל מגבלות הכרטיס הגרפי הקיים.

רוצה לרכוש כרטיס שישפר לי את העניין, אבל עם קירור פאסיבי.

שאלה ראשונה, האם אין חשש שגם מעבד וגם כרטיס מסך, שניהם עם קירור פאסיבי, עלולים ליצור סביבת עבודה חמה מדי? (המארז שלי הוא antec 82).

לא יודע אם המידע הזה רלבנטי, אבל הזכרונות במחשב הם בנפח כולל של 4 גיגה ומע' ההפעלה היא וינ.7 .

איכשהו אני מעדיף nvidia לחבר שלי היו בעיות עם ati במיוחד בזיהוי מקור סאונד וכדו'.

כמו כן נראה לי זיכרון פנימי של 1 גיגה ו- pci ex.

תקציב, 300- 500 שח', אלא אם כן יובהר לי שבתוספת מסוימת אשיג שיפור ששווה.

שלא יהיה כרטיס 'תובעני' מידי, כי ידוע לי שאלו יוצרים חום משמעותי בזמן העבודה.

המשחקים הם בעיקר לבתי (אני לא משחק) והם לא מסוג crysis וכדו'.

אם כי קראתי שסימס 3 דורש הרבה זיכרון גרפי, וכן , שאיכות העבודה במשחקים מהסוג תלויה גם בחוזק המעבד, האם בעניין זה של המעבד יש לי בעיה?

פורסם

ראשית הייתי מציע לך להוסיף זיכרון פנימי מכיוון שזה מה שמגביל אותך ב-99%.

סטיק של 4GB עולה כ-100 ש"ח ויעשה פלאים.

אחרי ששדרגת זיכרון ועדיין נתקל בקשיים - אפשרות לא רעה עם קירור פסיבי:

http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=9S6670G1U&Cat2Cat1ID=8&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

פורסם
  • מחבר

ראשית, אני פתוח לנושא הוספת זיכרון, יש מצב שזה ישפר לי דברים, לא רק בהקשר לעניין הגרפי.

למשל כשהמחשב עושה פעולות שונות, כמו להמתין להורדת מייל לאוטלוק ,או דברים דומים, כל פעולה נוספת בקושי זזה.

אבל האם זה לא גם עניין של המעבד/מע' הפעלה ויתכן שתוספת זיכרון לא תואיל לי כאן?

דבר שני, כיום יש לי זכרונות איכותיים של g.skill מהדגם ה'ירוק' שלהם (eco), שגם מתחמם פחות.

1600mhz ddr3 ו- cl-7.

זה כרגע שני סטיקים של 2 גיגה כל אחד.

אז השאלה איך אתה מציע לי לשלב שזה יעבוד טוב. ידוע לי שללוח יש 4 סוקטים לזיכרונות (סה"כ תומך עד 16 גיגה) אז הכי הגיוני זה להוסיף עוד 2 של 2 גיגה כל אחד שהכל יעבוד ב-דואל צ'אנל.

זוג כזה של 4 גיגה סה"כ עולה בין כ-200 שח' ל cl9 ועד 345 שח' ל- cl 7. אני מוכן להוציא את זה, זיכרונות זה דבר חשוב ביותר, בכל תחומי עבודת המחשב.

פורסם

גם עוד סטיק של 4GB יתאים,אבל המהירות והתזמונים יעבדו בהתאם לנמוכים יותר.(מהירות נמוכה יותר ותזמונים גבוהים יותר)

פורסם

כנראה שלא פירשתי נכון את מה שכתבת בהודעה הראשונה. חשבתי שיש לך 1GB זיכרון.

אם יש לך 4GB, זה אמור להספיק. אם דברים פשוטים כמו מיילים עובדים לאט, יש לך בעייה אחרת.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז אתה אומר שתוספת זיכרון כרגע לא קריטית?

כלומר , לא תיתן שיפור מורגש?

לגבי כרטיס המסך, האם לאור תיאור הצרכים שלי עדיין ההמלצה שלך היא על מה שרשמת, ולמה בחרת דווקא ב- ati ?

פורסם

תמורה לכסף. הכרטיס המקביל מבית NVIDIA הוא ה-640 והוא יקר יותר ולא מצאתי לו גרסה פסיבית.

פורסם
  • מחבר

ראיתי ש ל- 640 זיכרון של 2 גיגה, זה משמעותי , לא?

ההפרש בינהם לא בשמיים, אבל אם אין גרסה פאסיבת, זו בעיה עבורי.

שאלה : אם אחפש ואשאל בחנויות (לפעמים אין את כל המידע באינטרנט) ואמצא ל- 640 גרסה פאסיבית ואהיה מוכן להוסיף את ההפרש, אתה חושב שה- 640 יתן תוצאה טובה יותר ?

פורסם

אם אתה בוחר ב nvidia על פני ATI בגלל "אמינות", אתה עושה טעות. זה שלחבר שלך היתה בעיה לא אומר כלום. לי היו בעיות בעבר עם כרטיסים של nvidia? אז מה? זה בסופו של דבר לא אומר דבר.

שיקול הגיוני יותר יהיה "סתם בא לי לקנות nvidia".

ה 2 ג"ב זכרון לחלוטין אינם משמעותיים. הכרטיס חלש מדי בשביל שזה יהיה רלוונטי. זה גימיק ותו לא.

ה 640 לא יתן תוצאה יותר בשום פרמטר אובייקטיבי. השיקולים הסובייקטיבים שלך הם כבר סיפור אחר.

פורסם
  • מחבר

:)

אם אתה אומר בוודאות כזו שאני לא אקבל כל שינוי ב-2 גיגה ושום שיפור אובייקטיבי עם ה- 640, אז זה כמובן סיפור אחר.

נכון, היה כאן גם אלמנט 'פסיכולוגי' , אבל שנשען על סיפורים ששמעתי על בעיות אמינות עם ה- ati, וגם סיפורים על חוסר תמיכה בזיהוי מערכי מדיה שמחוברים אליו, כמו למשל לזהות מתי מחוברת הטלויזיה ומתי מכשיר מדיה אחר, דבר שה- nvidia עושה בפועל אצל אנשים שאני מכיר.

הענין הוא שאני אישית לא מתכנן לפחות כרגע לעבוד עם הדסקטופ למדיה (סרטים וכו') כי אני משתמש בסטרימר ולא מתכנן על מחשב htpc, אז אולי זה פחות קריטי לי.

לדבריכם לא ידועה בעיית אמינות עם ati, יותר מאשר עם nvidia ?

האם אפשר להעריךך מי מהם יתחמם יותר, כי על זה אני מוכן לשלם, או שאני שואל שטות?

אגב, ראיתי את אותו הכרטיס 6670 עם ddr3 ו - gddr5 מה ההבדל? האם זה כי השני הוא pci ex. 2.0 ?

פורסם

דווקא כרטיסים של amd/ati הם בדרך כלל עם צריכת חשמל נמוכה יותר ומתחממים פחות מכרטיסים מקבילים של nvidia. למחשב עם קירור פאסיבי זה הבדל שעלול להיות משמעותי, כמובן שצריך לבדוק כל מקרה לגופו ולקרוא מבחנים.

לגבי זכרונות, הביצועים של כרטיסי מסך מושפעים מאוד ממהירות הזכרון שמורכב בהם, הביצועים של זכרון gddr5 הם בערך כפולים משל ddr3 מקביל ויש ביצועים משמעותי בין גרסאות של אותו כרטיס שמשתמשות באחד או בשני. אין שום קשר לגרסת ה-pci ex שהיא הרבה פחות משמעותית.

פורסם

לי היו הרבה בעיות עם NVIDIA ופחות עם ATI/AMD (היום AMD קנו אותם, אז זה כבר לא ATI, מסידרה 6XXX הם ממותגים כ-AMD ולכן מה שכתוב באתר שגוי).

בדרך כלל לכרטיסים כאלו גם 1GB זה סתם גימיק.

פורסם
  • מחבר

אוקי, באמת תודה לכולם על המידע ואכן אני מתחיל להתמקד עם הנושא.

לגבי ati/amd , אכן קיבלתי ממקור נוסף את המידע הזה שבכללי יש אצלם פחות צריכת חשמל ופחות התחממות לעומת nvidia , כך שכרגע אני נוטה לרדת מ- nvidia. (אם כי אוואטר כתב שההבדל ביניהם בתחום ההתחממות לא משמעותי- לא בדקתי עדיין בקישור)

כמו כן אני נוטה ללכת כבר על ה- gddr5 .

שתי הדילמות שעדיין מפרידות להחלטה סופית ורכישה הן:

1.בהמשך למה שכתב etal , יש לי חשש שמצב של מעבד עם קירור פאסיבי וכרטיס מסך פאסיבי עלולים ליצור סביבית עבודה פנימית חמה מדי.

אם כי יש לי מארז מרווח יחסית, אבל מאוורריו עובדים כרגע על מהירות נמוכה.

2. בחנות מסוימת מישהו הציע לי ללכת על כרטיס שלדבריו ייתן קפיצה משמעותית לעומת ה- 6670, אמנם יקר יותר בכ-200 שח, אבל לדבריו הוא מהסדרה החדשה שלהם סדרת ה-7 שתוכננה לעבודה עם פחות צריכת חשמל (אם כי כשבדקנו את המפרט ההספק שלו גבווה מזה של ה- 6670) ומכאן פחות חום , מדובר על ה- 7770 gddr5.

השאל השאני רוצה להתיעץ אתכם היא האם אני בכלל צריך כרטיס כזה, כזכור העבודה הכי כבדה כרגע לכרטיס מסך היא משחק סימס 3 .

פורסם

אין סיבה לכרטיס כזה סימס 3 זה משחק קל מאוד. הוא סתם רוצה לקחת לך כסף, לא למדת לא להתייעץ בחנויות?

בכל אופן הכרטיס שהוצא לך יהיה מצוין.

בקשר לחום במארז, כל עוד יש מאוורר קדמי שמכניס אוויר ואחורי שמוציא אוויר לא צריכה להיות בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים