עבור לתוכן

לא מצליח להתחבר אלחוטית לראוטר Edimax BR-6504n

Featured Replies

פורסם

היי,

בשבוע-שבועיים האחרונים התחילה תופעה מוזרה עם הראוטר האלחוטי שלי, Edimax BR-6504n.

הוא מחובר למחשב הראשי בחיבור חוטי והכל בסדר, והקישוריות WiFi שלו פתוחה ופעילה - אבל לא ניתן להתחבר אליה.

מה שקורה זה שכל המכשירים שניסיתי (טלפון, טלפון נוסף, לפטופ) כולם מזהים את הרשת, ובעוצמה מלאה. כשאני מנסה להתחבר אליה הם מגיעים לשלב שהם מבקשים סיסמה, אבל אח"כ פשוט לא מתחברים. הלפטופ עם Win7 מחזיר הודעה של "enable to connect" או משהו בסגנון, הטלפונים פשוט לא מתחברים.

ניסיתי להחליף ערוצים, ניסיתי להגדיר אותו כ-B+G בלי תקן N סתם כדי לנסות, ניסיתי אפילו להחליף ESSID .... כמובן שביצוע reset זה משהו שניסיתי עשרות פעמים.

כלום לא עזר.

בדקתי אם יש עדכון firmware, וראיתי שאני כבר משתמש בגירסה האחרונה.

חשוב לציין שלא התבצעו שום שינויים בהגדרות, ויחד עם זאת בכל זאת ביצעתי איפוס מלא לראוטר - שלא עזר.

ניסיתי גם לבטל לחלוטין את ההגנות ולקבוע את הרשת האלחוטית כרשת פתוחה לחלוטין ללא סיסמה (מעולם לא היתה מגבלה על כתובות MAC אגב), מה שגם לא עזר. הרשת זוהתה כפתוחה ע"י הלפטופ וע"י הטלפונים, אבל עדיין אף אחד מהם לא הצליח להתחבר אליה.

הערת אגב:

אני לא יודע אם זה קשור בכלל, אבל בתקופה שלפני תחילת התקלה הזאת במשך כמה חודשים השתמשתי ברשת האלחוטית לצורך העברת קבצים בין המחשבים (סינכרון ל-HTPC שלי) ומהירות ההעברה היתה רחוקה מלהיות משהו תקין. אני מדבר על מהירויות של אינטרנט בשנות ה-90 בערך, משהו באיזור ה-50KB/s במקרה הטוב.. רשת אלחוטית בתקן N עם מרחק פיזי (ופתוח) של 3 מטר בין הראוטר ללפטופ.

הערה נוספת:

בטלפון זה כמעט אף פעם לא הצליח לי (היתה פעם אחת שהוא פתאום התחבר ולא ממש הבנתי איך), בלפטופ אחרי כמה ניסיונות מדיי פעם הוא פתאום כן התחבר לי. בלי שום סיבה הגיונית נראית לעין.

ב-System Log של הראוטר לא זיהיתי שום דבר שיכול להיות קשור לזה..

מישהו פעם נתקל בתופעה כזאת?

יש מה לעשות חוץ מלהשליך את הראוטר האומלל לפח ולנסות אחד חדש? :(

פורסם

ניסית למחור את הפרופיל של הרשת מהמחשבים / טלפונים?

אתה יכול לנסות את איפוס 30/30/30:

1. כשהנתב מחובר לחשמל, לחץ על כפתור הריסט למשך 30 שניות.

2.המשך להחזיק את הכפתור לחוץ ונתק את הנתב מהחשמל. המשך להחזיק את הכפתור לחוץ כ 30 שניות נוספות.

3.כשהכפתור עדיין לחוץ, חבר את הנתב לחשמל והמשך להחזיק עוד 30 שניות.

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה למחוק את הפרופיל? לעשות "forget network" ? כן, ניסיתי גם את זה..

האיפוס הזה שונה מהאיפוס ה"רגיל" שעשיתי?

פשוט ללחוץ על כפתור הריסט למשך 30 שניות.. הוא התאפס לגמרי אחרי זה לפי מה שראיתי.

מה מיוחד/שונה בשיטה הזאת?

פורסם

נשמע כמו "איפוס מאסטר" שיטה שתעבוד בכל נתב...

האמת היא שיש לי את הנתב הזה. עוצמת השידור שלו נהדרת אבל המהירות לא כל כך. אין לך הוטבוקס?

פורסם

לראוטרים, כמו לכל מכשיר אלקטרוני יש אורך חיים סופי ולעיתים הם פשוט מתקלקלים. אני מניח שיש לך את ה-6504 כבר כמה שנים ואולי זה הזמן להחליף אותו... אם יש לך אותו פחות מ-3 שנים הוא עדיין באחריות - תפנה לפיקוק.

פורסם
  • מחבר

יש מצב שיש לי אותו פחות משלוש שנים, לך תמצא את החשבונית עכשיו..

יש לי הוטבוקס אבל לא רציתי להשתמש בו אז הוא מוגדר כמודם בלבד. בשביל להפוך אותו לראוטר צריך לפנות להוט ולא ממש בא לי על זה.

פורסם

ההוטנוקס עובד כנתב סביר בהחלט לאחר מספר עדכונים שעשו לו, ייתכן והוא יעבוד אפילו טוב יותר מהנתב הישן שלך

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אני אנסה להשתמש בו. חבל שצריך לפנות להוט לפי מה שאני מבין בשביל "לפתוח אותו" להיות ראוטר, אין לי כוח לשירות הלקוחות הבעייתי שלהם :/ הם עוד עלולים לבקש על זה כסף בצורה כזו או אחרת.. אני כבר יכול לדמיין את התירוצים: הם יכולים לקרוא לזה "התקנה", הם יכולים להגיד שזה "שינוי מסלול" ולחייב אותי במסלול החדש והיקר יותר שלהם, ומה לא.. המוח היצירתי שלהם בטח ימצא משהו.

נקווה שיהיה בסדר.

תודה :)

פורסם

לי לא אמרו כלום... (אני אמרתי שלפני כמה חודשים ביקשתי לנעול ועכשיו אני מעוניין לפתוח).

פורסם
  • מחבר

טוב, כנראה שזה היה בלתי נמנע....

פתחו לי את המודם להיות ראוטר, אבל אז גיליתי שהמודם לא מסתנכרן ולא מקבל כתובת IP בכלל (המנורה של האינטרנט היבהבה קבוע).

התקשרתי לתמיכה טכנית (אחרי שבזק בינלאומי אישרו לי שזאת אכן בעיית תשתית), ולצערי נפלתי על סתומה אחת שבילבלה לי את השכל 20 דקות והאשימה את המחשב שלי. סיוט. קישקשה כל מיני דברים וראו בברור שאין לה מושג על מה היא מדברת ושהיא בקושי יודעת לתפעל ווינדוס.

ואז ניתקה לי בפרצוף.

התקשרתי שוב וענתה לי אחת קצת יותר נורמלית, אבל עדיין לא ממש הצליחה לעזור. היא הפכה לי את ההוטבוקס בחזרה למודם כדי לבדוק אם הוא יסתנכרן ויהיה אינטרנט, אחרי שהסברתי לה שהתקלה התחילה בשניה שפתחו לי אותו לראוטר ולפני זה הכל היה בסדר. ברגע שהיא החזירה אותו להיות מודם הוא חזר לעבוד כמו שצריך.

אז עכשיו היא הזמינה לי טכנאי למחר, בטענה שיש כנראה בעיה בהוטבוקס.

ואמרה שהיא לא יכולה לנסות שוב לפתוח אותו להיות ראוטר (כדי שאולי הפעם הוא "יפתח כמו שצריך") כי - אז זה יהיה בתשלום (?!) ואז אני אצטרך לרדוף אחרי השירות לקוחות בשביל לקבל על זה זיכוי.. WTF?? למרות שלפני שניה הוא היה פתוח והיא רק ביטלה אותו בשביל לבדוק את התקלה הטכנית...

אז אני מצטער אבל נראה שאין מה לעשות - בסוף נאלצתי להיתקע איתם בטלפון במשך שעה, ועכשיו להיות בלי ראוטר ולחכות לטכנאי - בתקווה שהוא יצליח בכלל לפתור את התקלה ושאני לא אראה בחודש הבא חיובים מוזרים על ראוטרים ובלאגנים.. :/

פורסם

הם מפגרים, אבל הגיוני שהחברה תרצה לחסום את הנציגים הטכניים המטומטמים שלה מלפתוח מודם לראוטר בשביל שלא יעשו טעויות כאלה שעולות כסף.

פורסם

אני משתמש גם בהוטבוקס וגם ב TP-LINK על כל בעיה שתבוא... (אני חמוש ;) ).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הגיע הטכנאי. אחרי לא מעט שיחות שלו עם המוקד וכו' וכו', ואחרי שהוא הסכים איתי שהסתומה שדיברה איתי אתמול בטלפון והאשימה את המחשב שלי לא ממש קשורה למציאות (חח) - בסוף החלפנו את ההוטבוקס לאחד אחר ותודה לאל זה פתר את הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים