עבור לתוכן

באג מוכרים דגם מחשב נייד עם ביוס בעייתי.

Featured Replies

פורסם

התיאור הבא הוא בלי התלהמות ובלי השמצות. העסקה שביצעתי בוטלה והכסף יוחזר, כך שאין לי שום רווח מהעניין.

קניתי אתמול מחשב נייד סמסונג דגם NP355V5C-S01IL בסניף באג גן שמואל. הדגם בא עם WINDOWS 8. המחשב הגיע תקין לכאורה ועבד בסדר. בבאחד הריסטארטים תוך כדי התקנות תוכנות , מערכת ההפעלה לא עלתה והמחשב דרש ממני דיסק Samsung recovery. הכנסתי את הדיסק ואז הסתבר שהמחשב לא מסוגל לעשות בוט משום התקן חוץ מהדיסק הקשיח. לא דרך כונן אופטי ולא דרך USB. דיברתי היום עם התמיכה ביעל פתרונות משולבים וניסיתי לפתור את הבעיה טלפונית. לאחר שהטכנאי הבין שהביוס לא מאפשר שום חלופה לבוט דרך הקשיח, הוא הסביר לי שזאת תקלה, מאחר ובאתר ביצרן רשום שניתן לעשות זאת. הגעתי היום לסניף באג. לזכותם יאמר שאחרי בדיקה קצרה הם החליפו לי את המחשב, בלי להערים מכשולים. אבל הסתבר שגם במחשב החדש אין אפשרות להעלות את המחשב אלא דרך הדיסק הקשיח. בבדיקה של באג מול התמיכה הטכנית הסתבר שאין מה לעשות עד שלא יצא עדכון לביוס כי זאת תקלה לא מכוונת ולא מתוכננת בדגם. סירבתי לקבל את הדגם הזה או לשלם עוד מאות שקלים לדגם מקביל של HP. וביטלתי את העסקה, שוב ללא הערמת קשיים מצד הסניף.

לידיעת מי שקנה או חושב לקנות את הדגם - NP355V5C-S01IL samsung במקרה של תקלה בדיסק הקשיח אין שום אפשרות לשחזר או להתקין מחדש בעצמכם, תאלצו להביאו לתיקון במעבדה. מה שחמור זה שאנשי באג לא חושבים שזאת תקלה ושיש צורך לידע את הלקוח שאין לו שום אופציה להעלות/לשחזר דרך דיסק או USB.

אגב לידיעת אנשי סמסונג/AMD, מפי אחד המוכרים בחנות הסתבר לי שהכל באשמתי כי קניתי נייד של סמסונג שכידוע לא חברה טובה ושכולם יודעים שהמעבדים של AMD לא שווים כלום. השיחות עם המוכרים בשלב זה כבר הוקלטו, כך שזאת לא רק המילה שלי.

פורסם

זאת לא בעיה וזה לא מחשב תקול, אלא הגדרה מפגרת בביוס (כמו שאמרו יכול להיות שזה יתוקן או יותר נכון התווסף).

דבריו של המוכר לא מפתיעות אותי, הם רק רוצים למכור ואם אתה מאשים אותם, אז ישן ימציאו משהו...

פורסם
  • מחבר

אני קניתי מחשב מתוך הנחה שבמקרה של תקלה, רצון להריץ מערכת הפעלה אחרת וכדומה תהיה לי אפשרות כזאת. במפרט היצרן עצמו כתוב כי ישנה אפשרות כזאת. אחריות היצרן/יבואן/מוכר היא לספק דגם המתאים לתיאור. בכל מחשב שתקנה ישנה אפשרות כזאת, חוץ מבדגם זה. מעבר לזה, תקלה בווינדוס שהסתיימה בעבר על מחשבים אחרים בשחזור מהיר מדיסק פשוט לא פתירה בדגם זה. לא משנה אם מדובר בתקלת ביוס "בלבד", המחשב מראש לא פועל בצורה שהובטח.

להזכירך, מבחינת איש התמיכה הטכנית עצם העובדה שאין אפשרות כזאת בביוס היוותה תקלה שחייבה הבאת המחשב למעבדה

פורסם

זה לא באג זה סמסונג. יכלת להתנסח קצת אחרת אבל בסדר, הכוונה שלך הובנה.

פורסם

זאת תקלה לכל דבר ופשוט הזוי איך רשת גדולה כזאת מוכרת מחשב בידיעה שיש בו תקלה שיכולה לגרום למשתמש הממוצע כאב ראש עצום.

לא מפתיע אותי כי גם לי הייתה חוויה לא נעימה איתם ולעוד הרבה אחרים בעיקר על רקע ההתנערות שלהם מהפרסום האחרון של ה-BF (לא עמדו מאחורי טעות בפרסום אחד המחירים).

פורסם

כל העניין נשמע לי מאוד תמוה - ואני מאמין שייצא עדכון קושחה במידה ולא קיימת אופציה כזו.

אגב - זה שאתה לא יכול לבצע בוט ממדיה חיצונית לא אומר לשניה אחת שהמוצר שקנית תקול. הוא שונה\מוזר\לא כדאי - אבל רחוק מלהיות תקול.

פורסם
  • מחבר
כל העניין נשמע לי מאוד תמוה - ואני מאמין שייצא עדכון קושחה במידה ולא קיימת אופציה כזו.

אגב - זה שאתה לא יכול לבצע בוט ממדיה חיצונית לא אומר לשניה אחת שהמוצר שקנית תקול. הוא שונה\מוזר\לא כדאי - אבל רחוק מלהיות תקול.

1. אם היצרן (וההגיון) אומרים שניתן להריץ בוט ממדיה חיצונית ועקב פגם בקושחה אי אפשר להריץ - זאת תקלה. זה לא שמראש היצרן התכוון שלא תהייה אפשרות כזאת, אלא שהקושחה תקולה ולכן לא מאפשרת זאת. עצם העובדה שהן המוכרים והן התמיכה הטכנית לא היו מודעים לכך מראה שזאת לא מוצר בעל "תכונה מובנת יוצאת דופן". אם עקב קושחה בעייתית לא הייתי יכול, לדוגמא,להשתמש בכלל בצורב או בכניסות USB אז גם היית מחשיב הכל כתקין?

2. מבירור של באג עם התמיכה הטכנית עולה שכרגע אין אפשרות לתקן את הבעיה ולכן כל מחשב מדגם זה שנמכר או ימכר הוא בעל אותה בעיה.

3. מרגע שנודע להם על התקלה הם לא אמורים להמשיך למכור את הדגם. אם הם ממשיכים להתעקש כי הכל תקין, אין תקלה ומוכרים כרגיל, אז זאת מכירה של דגם תקול. במינימום, תיידע את הלקוח להבא בעניין ותן לו לבחור. אבל להתעקש איתי ש"הנה נתנו לך מחשב חדש ותקין ולכן אנחנו בסדר" זה לא לעניין. הכותרת באה להבהיר את המצב הנוכחי, בו הדגם ממשיך להמכר כרגיל.

פורסם

הכותרת שלך צריכה להיות "זהירות. סמסונג מוכרים דגם מחשב נייד תקול מראש", אין צורך להכניס את באג לסיפור כשהם נתנו לך שירות טוב, הם לא תכננו והרכיבו את המחשב.

פורסם

תקרא טוב את מה שאני כותב ואחרי זה תחשוב שוב אם הוא בעייתי.

במצב כאן אין אפשרות לעשות BOOT מדייה אחרת חוץ מהדיסק הקשיח. זה אומר שיש כאן בעיה? או שזה מה שסמסונג רצו לעשות... אם כתוב באתר של סמסונג יכול להיות שזה מתוכנן לעתיד ושסמסונג אכן מתכננת להוציא עדכון ביוס שיאפשר זאת (לא יתקן, אלא יאפשר או יוסיף).

אם אתה קונה משחק/תוכנה ויוצאים עדכונים שמוסיפים דברים חדשים, האם לפני התוספת לתוכנה היה באג (בלי קשר לשם החנות)? כמובן שהתשובה היא לא, פשוט רצו להוסיף עוד אפשרויות. נכון להיום סמסונג לא אפשרו את זה, זה הכל.

שים הכל בפרופורציה... יכול להיות שזה קשור לאתחול המאובטח של WIN8, הכל יכול להיות...

פורסם

עדיין מכל מה שכתוב - המחשב הזה לא תקול - כפי שאמרתי מוזר\תמוה\לא כדאי ואפילו מרגיז ומעצבן - אבל תקול - לא.

פורסם

בדיוק, לפי דעתי צריך לשנות את הכותרת (פוגע בשמה של באג וסתם מפחיד לקוחות).

פורסם

אני רק דבר אחד לא מבין- אם אי אפשר להתקין מערכת הפעלה, איך מעדכנים ביוס? :screwy: או שזה כבר מגיע עם מערכת מותקנת?

פורסם

מגיע עם מותקנת.

פורסם

אני רק דבר אחד לא מבין- אם אי אפשר להתקין מערכת הפעלה, איך מעדכנים ביוס? :screwy: או שזה כבר מגיע עם מערכת מותקנת?

לא חייבים לעדכן ביוס דרך מערכת הפעלה. יש שלל דרכים אחרות.

פורסם
  • מחבר
עדיין מכל מה שכתוב - המחשב הזה לא תקול - כפי שאמרתי מוזר\תמוה\לא כדאי ואפילו מרגיז ומעצבן - אבל תקול - לא.

אני חוזר שוב : על פי החומר הטכני של סמסונג למחשב זה יש יכולת לעשות בוט ממספר מקורות, כולל כונן אופטי ו-USB. הכוונה של סמסונג היא שמי שמשתמש במחשב יוכל לעשות זאת. אין מדובר בתכונה מוזרה מכוונת למטרות ביטחון או מטרה אחרת. זאת לא תכונה מעצבנת אך מתוכננת מראש אלא תקלה לא מכוונת בקושחה.

המקום היחיד שבו ראיתי ברשת שמוכרים את הדגם הזה - NP355V5C-S01IL - זה ברשת באג. אם תראו לי שעוד חנויות מוכרות את הדגם, אשנה את הכותרת.

אני אודה לאנשי באג בפורום אם יזדהו כך כשהם מגיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים