עבור לתוכן

מהם ההבדלים בין GIGABYTE ל-MSI ל-ZOTAC ל-EVGA ל-ASUS בכרטיס GTX 680 ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לדעת מהם הבדלים בין כל החברות המפיצות, יש לי דוגמא לכמה כרטיסים שאני לא מצליח לדעת למה הפרשי המחירים גדולים כל כך, ההבדלים ביניהם הם קטנים או גם גדולים מאוד כמו המחירים ?

הכרטיסים הם :

GV-N680OC-2GD - הכרטיס GTX 680 OC EDITION מבית GIGABYTE

GV-N680SO-2GD - אותו כרטיס בגרסת Super OC מבית GIGABYTE

GV-N680OC-4GD - אותו כרטיס בגרסת OC עם 4GB זכרון מבית GIGABYTE

N680GTX Lightning - אותו כרטיס 2GB אבל גרסת LIGHTNING מבית MSI

GTX680-DC2O-2GD5 - אותו כרטיס 2GB רגיל מבית ASUS.

השאלה שלי היא על מה הבדלי המחירים כל כך גדולים אם זה אותו כרטיס ? ולמה חלק מהכרטיסים תופסים 3 סלוטים וחלק 2 ?

ומה זה Base Clock ו-Boost Clock ?

ובמה עוזרים חיבורי הזהב בחלק מהכרטיסים ?

תודה :)

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

הבדלים עיקריים בין יצרניות \ דגמים של אותו הצ'יפסט מתבטאים בגוף הקירור (לכן חלק תופסים עוד סלוט - קירור גדול יותר), תדרים ונפח זכרון.

Base Clock זה תדר הליבה הבסיסי, ו-Boost Clock זה התדר אליו הכרטיס יכול להגיע (המהרה \ אוברקלוק אוטומטי) במאמץ, כל עוד הכרטיס לא חורג מהמעטפת הטרמית שלו. ככל שהתדר גבוה יותר הכרטיס יהיה מהיר יותר, אך ניתן לשנות תדרים אלו גם באופן עצמאי ודי בקלות בעזרת תוכנה יעודית. הייצרנית פשוט מבטיחה לך תדרים מסויימים (בגדר אחריות). לעומת זאת אם אתה ממהיר לבד, לא מובטח שתגיע לתדרים כאלו או אחרים (למרות שבדרך כלל אין בעיה לעקוף את התדרים של גרסאות ה-OC, שבדרך כלל מהוות שיפור קל מתדר ה-reference).

ציפוי זהב כביכול מוליך טוב יותר ומונע קורוזיה (עניין של שנים), ולכן משווק כחיבור איכותי יותר. לדעתי אתה יכול להתעלם בשקט. עוד לא נתקלתי במישהו שהרגיש הבדל באיכות כתוצאה מציפוי המחבר (יותר רלוונטי לאודיופילים עם ציוד יוקרתי וכבלים ארוכים, וגם אז ישנה חשיבות לאיכות הכבל, לא רק ציפוי המחבר).

גוף הקירור לרוב נחשב לחשוב ביותר. ככל שהליבה קרירה יותר המאווררים יכולים להסתובב לאט יותר (פחות רעש) וניתן להגיע לתדרים גבוהים יותר (למרות שטמפ' היא לא הגורם היחיד שמשפיע על פוטנציאל OC). בכל אופן 3 סלוטים זה די מוגזם (גם מבחינת מחיר לרוב).

4GB זכרון לכרטיס הזה אולי יהווה יתרון בעתיד. כיום נדיר שמשחק יצרוך יותר מ-2GB זכרון ב-FullHD. באיזה רזולוציה אתה מתכוון לשחק ?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה, עזרת לי להבין הרבה בנושא.

אני מתכוון לשחק על 1920x1080.

אני בחרתי את הכרטיס הזה :

GV-N680OC-2GD

אבל כשראיתי את הכתבה הענקית הזו:

http://hwzone.co.il/hardware/reviews/graphics/MSI_Lightning_GTX_680

על ה-Lightning של MSI אני חושב שאני ילך עליו, הוא מגיע עם OC יותר משמעותי מהמפעל מאשר ה-GIGABYTE.

השאלה אם באמת כדאי ללכת עליו ולשלם עוד 150 ש"ח בשבילו ?

תודה רבה לך :)

פורסם

בדרך כלל לא.

פורסם

בד"כ GTX680 הוא מוגזם ביותר לרזולוציה של 1920X1080. אפילו GTX670\7970 זה למפריזים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים