עבור לתוכן

בעיה במסך VS VP930, ולכן מבקש המלצה למסך חדש

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

רקע:

ברשותי מסך ViewSonic VP930 כבר 5 וחצי שנים (נרכש ב 5/2007). זהו מסך 19 אינץ' ביחס 4:3 (כמובן LCD), שנרכש בעכבות המלצה בפורום זה. לפי האתר http://www.flatpanelshd.com/panels.php הפאנל של המסך הזה הוא:

ViewSonic VP930 has a 19 inch 8 ms (g2g) P-MVA (AUO M190EG01 V0) panel

מדובר במסך מעולה, ולא היו לי איתו בעיות (למעט בעיה בספק הכח ממש לפני סוף תקופת האחריות, אבל הוא נשלח לתיקון) ואני ממש מרוצה ממנו. המסך עלה לי בזמנו 2000 ש"ח, ולדעתי הוא שווה כל שקל.

הבעיה:

היום הבחנתי שכאשר המסך נדלק, למשך כמה שניות התמונה מופיעה בגוון ורוד, אבל לאחר מכן זה מסתדר. הדבר גורם לי לחשוב שיש בעיה במסך, בדגש על בעיה במנורת המסך (או איך שלא קוראים לרכיב ש"זורק" אור על המסך). מכיוון שמדובר במסך דיי ישן, אני בספק אם כדאי להשקיע בבדיקה או בתיקון שלו.

הבקשה:

לפיכך אני פונה אליכם בבקשה להמלצה למסך חדש, רק למקרה שהמסך הזה ישבוק חיים בימים הקרובים. הבנתי שלא מייצרים יותר מסכים ביחס 4:3 אלא רק 16:9 וחבל (מסכי 16:9 יותר זולים לייצור כי ביחס למסך 4:3 באותו גודל הם מכילים פחות פיקסלים, ניתן להוכיח מתמטית), אז אני מניח שאין טעם לחשוב על מסך כזה. באופן כללי, אני לא אוהב מסכים שהם wide, אבל אני מניח שאין ממש ברירה.

הדרישות שלי:

א. מסך טוב ואמין עד כמה שניתן, שיחזיק כמה שנים.

ב. אחריות ארוכה עד כמה שאפשר (אני מניח שאין יותר מ-3 שנות אחריות על מסכים).

ג. מחיר בסביבות ה 1000 ש"ח (אני לא רוצה להשקיע עוד 2000 ש"ח במסך חדש, וגם 1000 ש"ח זה הרבה).

ד. מסך בגודל 19 אינץ' מספיק לי היום, אז אין טעם להשתגע ולקנות מסך ענקי (אני לא צריך מסך בגודל 27 אינץ או משהו כזה).

ה. כרטיס המסך הנוכחי שלי: AMD Radeon HD 6570 (עד כמה שזה רלוונטי לדיון).

ראיתי שהמסך המומלץ עד 1000 ש"ח היום הוא ה DELL U2312HM (בהתבסס על התגובות בפורום לבקשות להמלצות למסך חדש). האם יש מסכים יותר טובים ממנו בטווח המחירים עד 1000 ש"ח ובהתחשב בדרישות שלי?

בנוסף, האם מישהו מכיר את הבעיה שתיארתי, אם כן - האם יכול להיות שהמצב לא כזה גרוע כמו שנדמה לי?

אני מקווה שהמסך שלי יחזיק מעמד עוד זמן מה, כך שאני לא אצטרך מסך חדש בקרוב, אבל תמיד עדיף להיות מוכנים עם המלצה ביד.

תודה על התגובות,

שי

פורסם

ערוך בבקשה את הכותרת לנושא ממצה יותר לדוגמה : "בעיה במסך VS VP930, ולכן מבקש המלצה למסך חדש"

מלא בבקשה את המסמך הנ"ל בלי להחסיר פרטים

פתיחה -שלום רקע - הסיפור המלא כולל פרטים שלא נדרשים לכלום

הבעיה - מה התקלקל כמה הוא עלה ולמה אתה רוצה לקנות חדש

הבקשה - רצוי להקדים במילים "לפיכך אני פונה אליכם בבקשה ל..

דרישות - שלא יתקלקל

שאלות - האם יש משהו טוב יותר מהמוצר עליו תמליצו לי?

תקוות - שלא אצטרך לקנות אבל שתהיה המלצה בכל מקרה

הודאה - תודה על התגובות

פורסם

אכן הדל U2312HM מומלץ ביותר.

יש לך אותו במבצע BF בTMS (בפייסבוק) בסביבות 800 שקל.

פורסם

לגבי המסך הנוכחי:

הסימפטומים שאתה מתאר אכן מתאימים לפלורסנט גוסס. החלפת פלורסנט כרוכה בפירוק הפאנל מהמסך ופתיחתו. לרוב במסך שולחני הנורות לא מולחמות אלא מוברגות (למרות שייתכן גם שמולחמות). אם תחליט ששוה לך להתעסק עם זה, חפש

https://www.google.com/search?q=vp930+service+manual

אם תחליט לקנות מסך חדש - האופציות המומלצות בטווח מחירים זה הם אכן מסכי IPS בגודל "23, כאשר ההבדלים העיקריים ביניהם הם בעיצוב, בפיצ'רים ובכניסות. המועמדים הם:

DELL U2312HM - כניסות VGA, DVI, DP, משענת ארגונומית הכוללת אפשרויות הגבהה וסיבוב. כרגע זול מאוד במבצע של TMS.

AOC i2353Fh - כסוף ודק מאוד, רמקולים מובנים (באיכות לא משהו, כמצופה), כניסות VGA, 2XHDMI ואודיו.

ASUS VS239N - כניסות VGA וDVI, עיצוב שחור מבריק (רק המשענת, לא המסך), קצת יותר זול מהאחרים במצב רגיל

LG IPS231P - כניסות DVI וVGA, משענת ארגונומית כמו של הDELL אך יקר יותר.

פורסם

לי יש גם את אותו המסך. גם בסביבות ה 5 שנים + ואני ממש ממש מרוצה!

לפניי כמה זמן גם הספק כוח שלי הלך. חשבתי להחליף את המסך או בדל או ב LG שהומלצו פה בת'רד.

הלכתי להסתכל על המסכים בעיניים כדי לעשות השוואה אל מול המסך שלי ופשוט לא הייתי מסוגל להסתכל עליהם.

זה היה ממש מוזר ולא "נעים לעיניים".

הייתי חייב לתקן את המסך ויהי מה :-)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. אם וכאשר יגיע זמנו של המסך הזה, כרגע נראה שהעדיפות היא ל DELL U2312HM, שהוא גם מומלץ וגם יחסית זול.

פורסם

חברים שלום!

ברשותי גם כן VP930 כבר תקופה ארוכה מאוד (באמת שאני לא זוכר כמה).

בכל מקרה, לפני כמה שנים הייתה לי בעיה במסך שהיה לוקח לו בין 2 ל-5 דקות להידלק, וגם כשהוא היה נדלק, היה לוקח לו עוד 2 דקות שבהם הוא היה מתבהר. בשלב מסויים הוא כבר לא נדלק (גם לא לאחר חצי שעה).

הייתי דיי אופטימי ופתחתי אותו במטרה לבדוק אם יש רכיב שהתקלקל, להפתעתי היה שם קבל קצת נפוח שגרם לי לחשוד בו (ואני לא חשדניסט). קניתי קבל זהה, החלפתי אותו - והמסך עבד כמו חדש!

האמת שכיום הוא מתחיל להראות את אותם הסימנים ואני מתכוון לבצע את הדבר פעם נוספת...

לשימושכם...

פורסם
  • מחבר

עדכון:

אתמול בלילה המסך התחיל להבהב, לעשות רעשים ואחרי כשעה הוא הפסיק לעבוד - במקום תמונה הופיע מסך שחור. הדלקה וכיבוי של המסך בעזרת הכפתור גרמו להצגת התמונה למשך כשנייה, ואח"כ המסך חזר להיות שחור. פתחתי את המסך, ולהפתעתי כל הקבלים שלו נראים תקינים, כך שכנראה הם לא המקור לבעיה. אגב, וזה בטח לא קשור לכלום, אבל ליד חלק מהרכיבים יש חומר לבן שנראה כמו דבק (לא כמו החומר שיוצא מקבלים שמתפוצצים). אני מניח שמישהו חשב שצריך לוודא שהרכיבים לא יברחו ולכן הוא הדביק אותם.

אילו הבעיה הייתה בקבלים, הייתי מתקן את המסך, אבל כמו שזה נראה הבעיה חמורה יותר, ולכן לפני כשעה קניתי את ה U2312HM של DELL ב-910 ש"ח מ KSP.

פורסם

תתחדש.אחלה מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים