עבור לתוכן

שאלה בקשר לכונן SSD ו HDD והתקנת ווינדוס

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב עם כונן קשיח אחד של HDD וכונן אחד של SSD

השאלה שלי היא כשאני מתקין את הווינדוס בפעם הראשונה, איזה הגדרות בדיוק אני צריך לעשות בביוס בשביל להתקין אותו על כונן הSSD באופן הכי אידיאלי? ולאחר שאני מתקין את הווינדוס, האם ווינדוס יזהה באופן אוטומטי את הכונן HDD?

בקיצור איך כל העסק הזה עובד?

תודה רבה מראש לכל מי שעור..

פורסם

בביוס צריך להגדיר את בקר ה-SATA ל-AHCI. ממליץ לך לנתק את הכונן הקשיח בזמן ההתקנה ולחבר אותו רק לאחר ההתקנה. לאחר ההתקנה תיגש לניהול כוננים, תגדיר לו מחיצה או יותר ותן לו אות.

פורסם
  • מחבר

בביוס צריך להגדיר את בקר ה-SATA ל-AHCI. ממליץ לך לנתק את הכונן הקשיח בזמן ההתקנה ולחבר אותו רק לאחר ההתקנה. לאחר ההתקנה תיגש לניהול כוננים, תגדיר לו מחיצה או יותר ותן לו אות.

קודם כל תודה

דבר שני, זה מסובך לנתק ולחבר את הכונן הקשיח? איך אני עושה את זה פחות או יותר?

ובקשר למחיצות, אני מעדיף לא ליצור מחיצות, ופשוט להשתמש בכל המקום של הכונן הקשיח לאחסון של סרטים מוזיקה וכד'..

זה בסדר? או שליצור מחיצות זה עדיף מסיבה כלשהי?

פורסם

דבר שני, זה מסובך לנתק ולחבר את הכונן הקשיח? איך אני עושה את זה פחות או יותר? לכוננן נכנסים שני כבלים, חשמל וחיבור נתונים, פשוט מנתקים את אחד מהם.

ובקשר למחיצות, אני מעדיף לא ליצור מחיצות, ופשוט להשתמש בכל המקום של הכונן הקשיח לאחסון של סרטים מוזיקה וכד'..

זה בסדר? או שליצור מחיצות זה עדיף מסיבה כלשהי? אני לא אוהב מחיצות (רבות), אבל חייבים ליצור לפחות מחיצה אחת, אחר על מה תעבוד? יוצרים מחיצה ונותנים למחיצה הזאת אות (A...Z, כנראה ש-C כבר תהייה תפוסה). אתה כנראה רגיל לזה שכאשר מדברים על מחיצות זה מחייב שהיו לפחות שניים, אז אני רוצה להסביר לך שבשביל להקצות שטח לשימוש בכונן חייבים להגדיר את השטח הזה, איך מגדירים אותו? מגדירים אותו כמחיצה, נותנים אות וזהו...

פורסם
  • מחבר

אוקיי

וזה משנה אם אני מחבר את הכונן הקשיח כשהמחשב דלוק או מכובה?

פורסם

ב-AHCI לא כל כך, אבל אני ממליץ לכבות, לחבר ואז להדליק.

פורסם

מצטרף לשאלה,

האם אחרי שהגדרתי והתקנתי את ה SSD

ואני רוצה להוסיף עוד כוננים רגילים האם צריך לשנות משהו בביוס או להשאיר את זה על AHCI ?

פורסם

להשאיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים