עבור לתוכן

עזרה בתיקון מפרט למחשב נייח לסרטים וגיימינג קל

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש בידי מפרט פוטנציאלי שהוצע לי ורציתי לדעת אם אפשר לנצל את המערכת באופן מקסימלי ע"י שינוי כזה או אחר בחלק מהרכיבים. שימושי המחשב העיקריים הם סרטים בהיי-דף וגיימינג קל-בינוני ככל הניתן. התקציב הכולל של המפרט הוא כ3000 ש"ח ועבור השינויים אפשר לחרוג מעט..

מארז huntkey torch silver

ספק כח huntkey jumper 450w PSU+80

לוח אם Gigabyte GA-H67MA-USB3-A3

מעבד Intelcore I5-3470 CPU tray

קירור\איוורור Deepcool Icewing5 pro cpu fan

זיכרון פנימי Team Elite 1600 DDR3 8GB

כונן קשיח Toshiba HDD 3.5 1TR Sata3

כרטיס מסך AFOX GT-630 2GB DDR3 128b

כונן אופטי LG dvd-rw H22NS70 sata black

אודה לתגובות :)

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

כעיקרון אני כן הייתי מחליף מספר רכיבים כמו ספק הכח שהוא חצי-גנרי (המארז גם, אך הוא פחות קריטי), לוח-אם לאחד שמבוססת ערכת שבבים מעודכנת יותר (במידה והמחיר דומה כמובן) ואולי גם משנה את איזון המעבד וכרטיס המסך.

אני אוכל לעזור לך לתקן אותו אם תרצה, אך אבקש ממך לענות על השאלון שבחוקי הפורום ע"מ שאוכל לעזור לך בצורה מיטבית.

כמו כן, מומלץ לשנות את הכותרת ליותר אינפורמטיבית (להכניס לדוגמא את השימושים והתקציב שלך)- יש לך כפתור עריכה בתוכל הודעתך ובצד שמאל למעלה.

פורסם
  • מחבר

שלום יאיר ותודה לך על התגובה.

במידת הניתן, אשמח לקבל הסבר מדוע להחליף רכיב זה באחר...

שוב תודה!

לתמונה מפורטת יותר:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3400

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, סרטי היי-דף וגיימינג קל-בינוני

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי דור נוכחי כגון היילו 4, אך אם אני מכוון גבוה מדי עדיף להישאר במסגרת התקציב

:)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך טלויזיה 32" 720p (יכול להיות שארכוש מסך שיתמוך בפול הי דפינישן)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

פורסם

אני לא ממש מכיר ש- halo 4 יוצא למחשב, וגם אין לו דרישות מערכת.

הבעיה במפרט ששמת היא כמו שרשמתי מקודם- אומנם שמו לך מעבד חזק, אך זה על חשבון מארז וספק (שמאוד קריטי ליציבות ואורך חיי המערכת), וכרטיס מסך מאוד חלש. כעיקרון המפרט הבא מאוזן ואיכותי יותר ואמור להספיק לך לגיימינג על רמה גרפית טובה ב-720P ברוב המשחקים המודרניים. אם אתה תרצה הרצה חלקה יותר של משחקים, אחת כמה וכמה אם תשדג בקרוב ל-FHD, אמליץ לקחת את הכרטיס הזה.

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i3 3220 Socket 1155 3MB 3.3Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪587

קירור למעבד:

Intel Original for 1156 - בקניית מעבד בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪42

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪315

מארז:

SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Seasonic 430W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪475

קירור למארז:

Raidmax 120mm Retail Quiet Fan

כמות: 1 - מחיר: ₪22

זיכרון:

Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1600C11 CL11

כמות: 1 - מחיר: ₪252

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪413

כרטיס מסך:

MSI R6850 OC 1GB GDDR5 Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪655

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪104

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2865

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2808 ₪

פורסם
  • מחבר

יאיר, תודה לך על התגובה.

ראיתי את הספק שהצעת - כרגע אני משתמש ב XFX PRO450W, האם אוכל להישאר אתו או שכדאי כבר להחליף?

כמו כן וסליחה על הבורות - מדוע מעבד I3 ולא I5 - יש לי הרושם שI5 הפך לאחרונה להיות מעין סטנדרט מינימלי..

פורסם

לגבי הספק, אתה יכול להשאר איתו למרות שאני מניח שיש לו ותק של כמה שנים.

שמתי מעבד i3 ולא-i5 משום שעושה רושם ששימושיך לא כבדים, ו-i3 יתמודד מצויין. אם הדבר הכי כבד שתעשה הוא גיימינג, אז עדיף להתמקד על כרטיס מסך חזק יותר, כפי שרשמתי בהערות שמעל המפרט בהודעתי הקודמת.

אין שום בעיה שתכניס מעבד כמו i5-3470, אבל לא מומלץ לעשות זאת על חשבון הכרטיס. אם אתה תרצה מחשב שיחזיק לך לטווח ארוך יותר, בעיקר למשחקי מחשב עתידיים, יהיה צורך גם ב-i5 וגם בכרטיס המחוזק, אך מדובר כאן חריגה מתקציבך.

ה-i5 הוא ממש לא סטנדרט, כל מעבד מכוון לשימושים שונים, בכובד שונה. לדוגמא, אתה תראה שמעבד G640 (אשר חלש יותר מ-i3) פופלארי מאוד למפרטים משרדיים ולמפרטי גיימינג דלי-תקציב. מעבד i3 הוא מעין שלב ביניים בין i5 ל-G640, מעבד i5 לרוב נפוץ במפרטים כאשר התקציב מאפשר והשימושים הם כבדים יחסית, ו-i7 מומלץ לאלו שמריצים תוכנות התומכות ב-HT כמו מכונות וירטואליות, תוכנות עריכה כאלו ואחרות ועוד (כמובן אם התקציב מאפשר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים