עבור לתוכן

רוצה לדעת איזה גורם משפיע על מהירות האינטרנט בצפייה ישירה של וידאו

Featured Replies

פורסם

יש לי אינטרנט של הוט ו 013 במהירות 30M

להוריד כל מיני קבצים כגון קבצי טורנט אין בעיה והכל מהיר כמצופה

אבל כשאני רוצה לצפות בוידאו ישירות מאתרים למשל כמו MAKO או מיוטוב הצפייה לפעמיים לא חלקה והסרטונים נתקעים באמצע ולוקח להם מספר שניות כדי להמשיך לנגן ,

אותה הבעיה הייתה לי לפעמיים כעוד הייתי עם 10M וכעברתי ל 30M ,הייתי בטוח וככה לפחות זה עוד נאמר לי בשרות לקוחות שאם אני עובר ל 30M הכל עובד חלק ומהיר ,ומסתבר שהדבר לא עומד בציפיות שלי

עשיתי speedtest , קיבלתי תוצאה של מהירות הורדה 30M , ומהירות העלאה 1.5M

אז רציתי לשאול האם צפייה בוידאו מיוטוב מושפעת ממהירות הורדה או מהירות העלאה , ואיך בכלל אפשר לשפר את החוויה הצפייה הישירה?

נ.ב : יכול להיות שהעיה בכלל באתרים עצמם ויש סרטונים מסויימים שנטענים לאט בלי קשר למהירות האינטרט?

פורסם

היי alexc32,

מהירות הסרטונים ביוטיוב קשורים למהירות ההורדה.

ייתכן וישנה בעיית סטרימינג.

תוכל להיעזר בקישור הבא כדי לבדוק את הבעייה ולפתור אותה:

http://support.castup.net/wizard/Diagnostic.aspx

ליאור

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה

צירפתי בתמונה את התוצאה של הלינק

זה אומר שתקין?

פורסם

הדיאגנוסטיקה שלך תקינה.

בשעות עומס מאוד מסויימות ספקי האינטרנט השונים "מתעדפים" תעבורת מידע - וזה רלוונטי במיוחד בנוגע לתקשורת אל מחוץ לארץ. יוטיוב הוא יוצא דופן מבין אתרי הסטרימינג היות ויש לו שרתי באפרינג של גוגל כאן בארץ, והרוב המוחלט של הסרטונים שתחפש ביוטיוב יעבדו חלק גם בשעות עומס.

עם זאת, אתרי סטרימינג אחרים (click2play, putlocker, gorillavid, videxden, twitchtv, bliptv ועוד ועוד ועוד, ולמעשה כמעט הכל) עלולים להיחנק.

במידה והספק חוסם תעבורה על-בסיס הפרוטוקולים שעוברים - שימוש בפרוטוקולי תעבורת מידע מאובטחים (SSL, SHTML וכו') יפתרו את הבעיה גם בשעות עומס. במקרה זה אתה גם יכול להסיק שהספק שלך עובר על החוק, ובוחן את "תוכן" התעבורה שלך ועל בסיס מה שהוא מוצא הוא חוסם אותך. עם זאת חסימה מהסוג הזה נפוצה יותר בפרוטוקולים הקשורים לתוכנות שיתוף קבצים.

בפועל ברוב המקרים שאתה מדבר עליהם הספק מחניק את התעבורה באופן גורף לכל הלקוחות הפרטיים ולכל אתר שהוא מאמין שהתעבורה ממנו/אליו היא גדולה מדי בשעות עומס. באופן לא מפתיע הוא לא מחניק תעבורה לאתרי בדיקת מהירות אינטרנט. במקרה כזה אין לך באמת מה לעשות - פשוט להתעצבן כמו כולנו ולהזדיין בסבלנות עד ששעות העומס יחלפו.

פורסם
  • מחבר

טוב אם אין מה לעשות בנידון אז נחיי אם זה.

פורסם

או שתנסה משהו קצת יותר בסיסי קודם כמו לאפס את הדפדפן.

פורסם

זה כבר תלוי בספק האינטרנט שלך - הוטנט, לרוב דווקא טעינת הסרטונים שלהם בסדר, אבל אכן יש פעמים במיוחד בשעות העומס שמורגשים היטב באיטיות שלהם

פורסם
  • מחבר

האמת שמאז שפתחתי את השרשור הכל רץ חלק והטעינות מהירות

באיזו דרך מאפסים את הדפדפן?

פורסם

כלים->נקה נתוני גלישה->למחוק הכל רק לשים לב שזה על משחר ההיסטוריה ולא מהשעה האחרונה (אתה יכול לוותר על סיסמאות וטפסים שמורים אם זה חשוב לך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים