עבור לתוכן

בחורה שלא מבינה מספיק (נייד אחרון ב-2008) מחפשת מחשב נייד חדש דחוף לסיום התואר

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מחשב 15.6 אינץ' שלא יתחמם ויהיה סוס עבודה מבחינת שעות עבודה רבות, אך לא בעל יכולות עריכה למוזיקה, תמונות, סרטים, וגיימרים.

רק שיתאים לגלישה מרובה ברשת, קריאת מאמרים, תיכנות קל בתוכנת GIS. ושאפשר יהיה לראות בו סרטים ולאחסן המון המון המון תמונות ומידע.

נראה לי אפשר להשיג מציאה כזאת עד 2500. הרבה המליצו על אסוס.

אני צריכה המלצה יותר ספציפית לדגם וחנות ומיקום הקנייה. אני צריכה אותו ביום ראשון כבר.

הדל הקודם שלי מת ואיתו הלכו כל הדברים שהיו לי. לא שווה כלום. השקעתי 5000 שקל במחשב הכי חזק שהיה אז (לא לגיימרים, אלא רגיל) ולאן זה הביא אותי? לשום מקום...

אז אשמח להמלצות מפורטות בהתאם. תודה רבה רבה לכל העוזרים מראש.

פורסם

תעני על השאלון המופיע בחוקי הפורום.

בקשר לדל, מה קרה לו?

פורסם
  • מחבר

איזה שאלון??

הוא בן 4, כאמור. ניסיתי לגבות אותו לכונן חיצוני של טרה, תוך כדי הוא נרדם, כשהערתי אותו, הוא נתקע ומאז לא חזר לעבוד יותר.

הוא נדלק, אבל אי אפשר להעלות בו ווינדואוס בשום מצב ודרך, רק את המסך הכחול ההוא של הבחירה בכל מיני שינויים בהגדרות, לא תורם בכלום.

פורסם

ממליץ בחום לפנות לחנות/מעבדת מחשבים, חבל לזרוק כסף.

אם אתה בכל זאת צריכה המלצה, לכי על Fujitsu Siemens ,

KSP לא מזמן חזרו לשווק אותם, ניידים לא יקרים במיוחד ביחס לאחרים, מורכבים בגרמניה,

לי היה אחד עד שמכרתי אותו ולא נתכלתי בבעיות, הכי חשוב את מקבלת תמורה מעולה ביחס לכסף,

מאשר ניידים של חברות אחרות שסתם דורשות הרבה כל די כלום..כמו HP..

פורסם

כשהמחשב מנסה לעלות למערכת ההפעלה ולא מצליח הוא מן הסתם כותב לך הודעה. תוכלי לצלם אותה ולהעלות הנה?

פורסם
  • מחבר

באיזה שלב, ודרך איזו הדלקה? רגילה? או כזו שלוחצים על כל מיני F כדי להגיע לכל מיני תפריטים?

ואיך מעלים תמונה אם אין לך מחשב?

אני אנסה לחשוב על משהו.......אבל זה לא מזיק לו כל פעם שאני מדליקה ומכבה?

בעיקרון הוא אומר שווינדואוס לא הצליח לעלות. וזהו. וכשמריצים סייף מוד הוא נתקע בסריקה של הקבצים. ושום אופציה לא עובדת בהעלאת המחשב.

הוא ניתקע קבוע במצב של טעינה שזה עם הקווים הירוקים שרצים כאילו שהוא טוען. השארתי אותו ככה לילה שלם, גם לא עלה בסוף.

בכל מקרה אני צריכה מחשב חדש דחוףףףףףףףף ליום ראשון, אני בשנה ג' בתואר והכל ממוחשב במערכות מידע שלנו, אי אפשר לסיים את התואר או לקרוא מאמר אפילו, בלי מחשב. שלא לדבר על תיכנות.

אז אני צריכה חדש.

אשמח לקבל מכם הצעה טובה למחשב שיעמוד בקריטריונים שלי אם אתם מבינים ומכירים, וחנות אמינה וטובה באיזור בילו, רחובות, ראשון לציון.

אם מישהו מכיר משהו במקום הזה:

WWW.ZED.CO.IL

ויכול להמליץ או לאשר את החנות כנורמלית, אשמח. יש שם כמה מחשבים נחמדים, אסוס, סמסונג, ופוג'יטסו...(עד 2500) אבל לא ברור לי מה אעשה במחשב נייד ללא מערכת הפעלה מקורית.

תודה מראש.

פורסם

מה זאת אומרת איך? עם מצלמה והמחשב ממנו את כותבת כעת :)

תדליקי רגיל. בעיקרון אולי יש לו עוד מה להגיד (אולי יש רכיב תקול, אני יודע?)

זה לא אמור לפגוע איכשהו במחשב, וחוץ מזה, מה אכפת לך? גם ככה רצית לזרוק, לא?

בעיקרון עושה רושם שהתחרבשה לך ההתקנה של וינדוס.

אפשר לדעת באיזה דגם של מחשב מדובר?

פורסם

בהרבה מקרים אפשר לתקן את קבצי ההפעלה של ווינדוס, במידה וחלק מהם נהרסו (בגלל וירוס, תקלת תוכנה איזוטרית, או סתם דיסק קשיח שהלך לעולמו... קורה).

במידה והדיסק הקשיח החליט ללכת לטיול בעולם הבא - אפשר פשוט לרכוש דיסק קשיח חדש - ובכ400 שקל להחזיר את המחשב למצב כמו חדש.

וללא קשר, בהרבה מאוד מקרים אפשר גם לשחזר הרבה, אם לא את כל המידע שהיה על הדיסק קשיח לפני התקלה.

אם את רוצה מחשב חדש (לגיטימי לחלוטין) אז כמובן מה שאני אומר לא רלוונטי - אבל להוציא 2500 על מחשב חדש כשאפשר בקלות לתקן מחשב שעלה לך בזמנו 5000 שקל וכנראה יכול להמשיך לתת לך תמורה... נראה לי חבל.

פורסם
  • מחבר

DELL STUDIO 1535

אני לא רוצה לזרוק אותו אני רוצה בעוד שנה לחלץ ממנו את כל מה שהיה עליו, אם אפשר, דרך קורא דיסק קשיח חיצוני.

למה עוד שנה? כי אני עסוקה מעל לראש בלימודים. ואז אני אפרמט או אפרק אותו כשהכל יהיה בטוח או בטוח שאי אפשר להציל, ונראה אם יש מה לעשות עם הגריאטרי הזה.

מאיזו סיבה היא תתחרבש? סך הכל ניסיתי לגבות אותו, כי הרגשתי שהוא גוסס. ואז הוא מת באמצע הגיבוי.

אין לי אפילו איך לבדוק מה עבר ומה קרה לכונן החיצוני אם הוא שרד את הניתוק האכזרי והכיבוי.

המחשב ממנו אני כותבת הוא משנת 2005. הוא חטיאר, הוא לא ממש מתפקד ואי אפשר לעשות איתו או בו כלום.

והפלאפון שלי לא כזה חדיש. אני יכולה לנסות להעלות לפייסבוק מהפלאפון ואז להעתיק הנה. זה הכי טוב שאולי אני יכולה, אבל כרגע זה מסובך.

אז מה לגבי המלצות על מחשב חדש? וחנות באיזורים שציינתי?

אני רוצה הכל, אבל אין לי זמן לתקן, אני נמצאת במציאות שאני צריכה עכשיו מחשב מתפקד טוב. ולא אני לא אסיים את התואר. תנו לי לקבל תעודה ולשבור את הראש על זה אחר כך.

אני אתפרנס מספיק בשביל לתקן או לקנות מחשב ברגע שיהיה לי תעודה של תואר ביד.

פורסם

2005 זה לא חטיאר, זה גיל העמידה. המחשב שלי מאותה שנה ואפשר לעשות בו המון. אבל למטרות שלך גם מחשב ישן יותר יספיק.

אזהרה: אולי את לא מכירה חלק מהדברים שרשמתי למטה. אם את לא יודעת משהו, פשוט תשאלי את גוגל, ותחסכי לכולם זמן.

כיוון שיש כונן אופטי, את רק צריכה להשיג דיסק התקנה של ווינדוס (מה שהיה מותקן שם, XP או ויסטה?) ולעלות ממני ל"תיקון מערכת". ולקוות לטוב. והיה ולא הלך, אני ממליץ לך לעלות מ-HirensBootCD ולהשתמש בכלים המובנים בו בשביל לגלות מה יכולה להיות הבעיה. אפשר גם לעלות מ- LiveCD של הפצת לינוקס כזו או אחרת ולבדוק משם.

עוד אופציה זה להוציא את הדיסק ולחבר אותו לנייח שלך, ודרכו לחלץ מידע מהדיסק.

אם התייאשת או שסתם בא לך מחשב חדש- שלחי לי הודעה פרטית כיוון שיתכן ואני מעוניין בו. ::)

פורסם
  • מחבר

התייאשתי מזמן.

אני כותבת כבר זמן רב כמה אני מעוניינת בהצעה למחשב חדש, ואתם מנסים להקים את הישן לתחייה. תאמין לי שאם היה לי זמן להתעסק בזה הייתי הולכת למיטב החנונים במו-עצמי ומעמידה את החיה הרעה הזו חזרה על הרגליים. אבל אין לי זמן, ולא בא לי לקבור/למכור/לתקן אותו לפני שניסיתי לחלץ את כל המידע שאגרתי עליו במהלך 4 שנים חשובות מאוד בחיי. (מקווה רק שבמשך השנה שישכב חסר מעש ומגע, הוא לא יידפק כמו מכונית שלא הניעו אותה, למרות שהוא כבר דפוק, ועדיין אפשר יהיה לטפל בו ולהציל את הכל).

אם וכאשר יתפנה לי זמן אני אחפש לו מעבדה/טכנאי. אני צריכה מישהו שאפשר לסמוך עליו, וגם זה פרוייקט, מעדיפה להשאיר את זה לאחרי התואר.

אז-

מחשב חדש????????????????????????????????????

ANYONE?

אני ביום ראשון הולכת למסע חיפוש וקנייה, אשמח לכיוון מראש של חנות ודגם. ואם יש פה מישהו מקומי שירצה לעזור אשמח. תודה (:

פורסם

אני מצטרף להמלצה על מחשב fujitsu. אני מאוד אוהב את איכות הבניה שלהם, והמסכים שלהם מעולים.זה דוגמא טובה:

http://www.skypc.co.il/pl_product~NB-118-FJ~14~0.htm

בפועל, כמעט כל חברה באה בחשבון. מה שאת צריכה להתעקש עליו תחת התקציב של 2500 ש"ח הם הדברים הבאים:

1. Core I3

2. דיסק קשיח עם לפחות 500GB.

3. סוללת 6 תאים.

כדאי לחפש משהו עם 4GB RAM אבל לא בטוח שתמצאי, אז גם 2-3 יהיו בסדר...

אני חוזר ומדגיש שאת המחשב התקול שלך, על-סמך מה שאמרת לנו, ככל הנראה אפשר להחזיר למצב תקין בזול יחסית, וביום עבודה אחד. איך אמר דאגלס? בלי פאניקה, רק לא לשכוח את המגבת.

דוד משה, נראה לי שהיא יותר לחוצה למחשב כלשהו עד יום ראשון ללימודים, מאשר כל דבר אחר. אני יודע איך זה - סטודנט בלי מחשב יכול להיות די אבוד. אם תתאזרי בסבלנות ותנסי להסתדר בלעדיו יום-יומיים אני בטוח שזה ישתלם לך. לפחות כלכלית...

פורסם
  • מחבר

כרגע אני תלוייה בגחמותיהם של חמאסניקים...סגרו את הלימודים באוניברסיטה, אבל זה לא אומר שאני צריכה להפסיק להכין את הסמינר שלי.

אין לי מחשב=משמע אין לי איך ללמוד.

זו לא אופציה מבחינתי להתחיל לחפש עכשיו מעבדה, או טכנאי אמין ולקוות לטוב.

אני חושבת ללכת לזד בראשון. מישהו מכיר/שמע? לפי חוסר היחס לחנות אני מבינה שלא בדקתם את הלינק.

יש שם את המחשבים שהמלצתם.

טוב כנראה שאלך לשם וזהו.

אני כבר שומעת אזעקות במוח...הגיע הזמן לישון.

תודה ולילה טוב, אם למישהו יש מה להוסיף או לעזור הוא מוזמן לכתוב לי פה או בפרטי. אבדוק מחר.

פורסם

כמה בלאגן.

דבר ראשון יפה שממליצים על מחשב, אבל מהניסיון של Ela, לא כדאי לקחת מחשב עם 3 שנות אחריות?

דבר שני, את המחשב הנוכחי כמעט בטוח וניתן להציל ואת המידע שבו. זה לא קשה, ארוך אבל לא קשה.

לגבי ZED, אני לא מכיר אותם, מבחינתי זו "עוד חנות" כלשהי.

מחשב 13.3":

http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=999999912857

זמן סוללה 4-6 שעות, משקל נמוך 2 ק"ג כולל כונן אופטי, 3 שנות אחריות "באתר הלקוח", מסך מט, כולל מע' הפעלה.

מחשב 15.6":

http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=X54C-SX432V

מחשב בסיסי סטנדרטי, 3 שנות אחריות, משקל 2.5~

וגם -

http://ksp.co.il/?txt_search=X501A&x=0&y=0 (זה אותו דגם, מלבד האחרון שעם מעבד טוב יותר)

המחשב קל יחסית של 2 ק"ג למחשב 15.6" בגלל היעדר כונן אופטי/דיסקים במחשב, אחריות ל-3 שנים, כולל מע' הפעלה.

מגיע בשלל צבעים "יפים". בגלל היעדר כונן הדיסקים, זמן הסוללה גבוה יותר ממחשב רגיל עם כונן.

פורסם

כמה תוספות -

אם את רוצה מחשב 15.6 זול, 2 האופציות האחרונות שדני כתב הן מצויינות, ויש אפשרות בעוד השקעה מינימלי לקבל קצת יותר

http://ksp.co.il/?store=kspnaharia&uin=16998

מחשב 15.6 בסיסי, עם 3 שנים אחריות ומעבד חזק יותר ממעבדי B960/970/980 וכו'. לטעמי עדיף על ה-X54C.

במידה ואת מוכנה לוותר על כונן דיסקים (DVD) כדי לחסוך במשקל, הלינק האחרון (בהודעה הקודמת) לניידים של אסוס הוא דוגמה לאופציות לכך.

KSP מוכרים את גרסת ה-B970 במחיר של כ-2400 שח, כשאפשר באותו מחיר למצוא גם את ה-B980 העדיף - http://www.pc365.co.il/cat.aspx?cat_id=3009

יש לי הסתייגות מהנייד הראשון של סמסונג, כי מביקורות עולה שזמן העבודה שלו בעייתי.

אם את מעוניינת להשאר קרובה לתקציב שלך ועדיין רוצה נייד קטן וקל, לדעתי זו יכולה להיות בחירה טובה - http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=5151515544

חשוב להגיד שגם לנייד הזה אין כונן DVD, מצד שני הוא קל יחסית ועם זמן עבודה מצויין. יש לי חברה קרובה עם הנייד הזה והיא מרוצה ממנו מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים