עבור לתוכן

השתלבות בעולם הIT?

Featured Replies

פורסם

היי.

אתמול התחפש"שתי מהצבא (אבל כמו שזה נראה, לא לאורך זמן)

אני רוצה להכנס לעולם הIT וכבר נרשמתי לקורס ניהול הרשתות של מכללת HackerU והתחלתי לקרוא את הספר Comptia A+ certification exam guide בחינות 801 ו802, רק כדי לקבל בסיס טוב יותר.

עכשיו כמה שאלות:

- HackerU מבטיחים עבודה בסוף הקורס. הבנתי שלא כדאי לבנות על זה, אז אני לא.

מה שאני מתכנן לעשות זה לעבוד תוך כדי הקורס בשירות טכני של לקוחות (כמו בזק למשל) ולהתקדם בתוך החברה עד לניהול רשת לאחר שאני מסיים את הקורס. הגיוני לעשות דבר כזה? ואם לא, מהי הדרך הטובה ביותר להתחיל?

-אני קורא את הספר של Comptia A+ רק כדי לקבל בסיס טוב יותר (יש משהו, אבל אני רוצה קצת יותר), לא כדי לעבור את המבחנים. אבל אם כבר, מה הסיכוי לקרוא את הספר, לגשת למבחנים, לעבור ולקבל תעודת טכנאי? ???

-האם יש ספר מתאים יותר למה שאני צריך?

תודה רבה לכם.

פורסם

מה בדיוק המסלול כולל?

אם אתה רוצה ללמוד רשתות ברמת טובה, אני ממליץ על ההסמכות של סיסקו.

ccna, ccnp וכד'.

תתחיל ללמוד מ cbt nuggets של הCCNA, הוא מסביר את הבסיס בצורה מעולה וקלה להבנה.

פורסם

ממליץ לך בתור התחלה לנסות להשתלב במוקד helpdesk של איזו חברת הייטק מאשר לנסות ולקצר לך את החיים באחת מהספקיות אינטרנט כתומך טכני.

וקח בחשבון שעד שיתנו לך לגעת במשהו שקשור בסיסטם זה יכול לקחת גם שנתיים שלוש. יותר תלוי בך לדעתי.

פורסם
  • מחבר

ממליץ לך בתור התחלה לנסות להשתלב במוקד helpdesk של איזו חברת הייטק מאשר לנסות ולקצר לך את החיים באחת מהספקיות אינטרנט כתומך טכני.

וקח בחשבון שעד שיתנו לך לגעת במשהו שקשור בסיסטם זה יכול לקחת גם שנתיים שלוש. יותר תלוי בך לדעתי.

תודה רבה.

איפה אני יכול להתחיל לעבוד במוקד Helpdesk בלי נסיון?

יש חיה כזאת בכלל?

אני אשאל שאלה כזאת:

בזמן שאני לומד בHackerU (עדיין אין תעודה) איפה אני יכול לעבוד? בתור מה?

והאם אפשר גם להתחיל לעבוד במשהו עכשיו, (כשאין לי ניסיון או ידע) שיעזור לי לצבור ניסיון וידע ובהמשך להתקדם לניהול רשת?

פורסם

תחפש באתרי דרושים תחת קטגורית תמיכה טכנית, יהיו שם הודעות של helpdesk- ותיזהר מהודעות מפלילות של ספקיות אינטרנט, קל לזהות אותן.

בדר"כ דורשים שנה שנתיים ניסיון טכני קודם מספקית אינטרנט אבל עם קצת רצון וידע אתה יכול להתגבר גם על זה.

כמו שאמרתי - תמיכה פנים אירגונית - יותר קל להתקדם לדברים אחרים מאשר דרך ספקית אינטרנט ששם אתה תעבור את כל השטויות שלהם כמו "תמיכה מתקדמת" ושאר החרטות שמאכילים שם.

אם אתה תאהב את התחום ויש לך את זה. כבנאדם וכאיש מקצוע (סיסטם\תקשורת\אבט"מ) אתה תתקדם בקצב טוב. יש כאלה שנתקעים.

תשאף תמיד ללמוד לבד ולהכיר את הטכנולוגיה שתמחדשת כל יום בקצב מסחרר - ותתחיל להתבסס על תחום שמעניין אותך כי סיסטם יכול להיות הרבה דברים (Linux\Unix\Windows) ועוד.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לעכשיו- בלי נסיון ובלי ידע. להתקבל לאנשהו ששם ילמדו אותי.

ואפשר בבקשה תשובה לשאלה השניה?

אם אני קורא את הספר של המבחנים 801 ו802 של Comptia A+ מה הסיכוי שלי לעבור את המבחן בלי בכלל לפתוח מחשב? אפשרי לקבל תעודת טכנאי של Comptia ככה?

פורסם

מה יעזור לך תעודת A+ ?

מה הידע והניסיון שלך במחשבים? ובאילו תחומים?

פורסם
  • מחבר

A+ יעזור לי להתקבל לעבודה שדורשת איזשהו רקע בטכנאות.

זה גם נראה מרשים יותר בקו"ח, כי כרגע הן דיי ריקות.

כרגע אין לי כלום.

ידע בסיס, מבין קצת בחומרה...לא הרבה מעבר.

פורסם

זה לא יזיק - לא חושב שיש טעם בלגשת להסמכה אבל, תלמד כדי להבין ולהכיר. בקורס MCITP גם יש נגיעה בטכנאות PC בהתחלה...תמיד מיישרים קו כדי שאנשים יבינו מה רוצים מהחיים שלהם בקורסים הללו

פורסם

במקום לחפש על מה לבזבז את הכסף שלך תתחיל להתעסק בתחום.

הסכמות מהסוג הזה בטוח לא יתרמו לך כלום ואם כבר לעשות הסמכות כלהן שהן אז על חשבון העבודה (כסף וזמן).

פורסם
  • מחבר

במקום לחפש על מה לבזבז את הכסף שלך תתחיל להתעסק בתחום.

הסכמות מהסוג הזה בטוח לא יתרמו לך כלום ואם כבר לעשות הסמכות כלהן שהן אז על חשבון העבודה (כסף וזמן).

אבל איך אני מתחיל להתעסק בתחום בלי שום דבר?

פורסם

מניסיון שלי ההסמכות לא שוות רק ניסיון

תשלח קורות חיים להצעות עבודה שאין דרישות מוגזמות כמו 5 שנים ב- system, שנתיים ניסיון בארגון וכדומה

תנסה למכור את עצמך טוב בראיונות

לפעמים עושים מבחני קבלה לראות את הידע שלך. תוכיח במבחנים שאתה שולט ובעל ידע רב

לא פשוט למצוא עבודה אבל אפשרי אם רואים שמדובר בתותח

פורסם
  • מחבר

מניסיון שלי ההסמכות לא שוות רק ניסיון

תשלח קורות חיים להצעות עבודה שאין דרישות מוגזמות כמו 5 שנים ב- system, שנתיים ניסיון בארגון וכדומה

תנסה למכור את עצמך טוב בראיונות

לפעמים עושים מבחני קבלה לראות את הידע שלך. תוכיח במבחנים שאתה שולט ובעל ידע רב

לא פשוט למצוא עבודה אבל אפשרי אם רואים שמדובר בתותח

איזו חברה תקח אותי כשהקורות חיים שלי ריקות? :-\

פורסם

תתחיל ממשהו זוטר ותתקדם למעלה.

אם התחום באמת מעניין אותך, אתה תלמד הכל תוך כדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים