עבור לתוכן

נפילה בת"א..

Featured Replies

פורסם

על חיפה נפלו טילים לפני כמה שנים, להזכירך.

• תגובות 113
  • צפיות 10.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם על ת"א.

מדובר על התקופה הנוכחית.

פורסם

אם תהיה מלחמה גם בצפון וגם בדרום כמו ב-2006 תל-אביב תהיה היחידה שתחטוף משני הכיוונים.

פורסם

אה, כי חשבתי שזה כן "באשמתי". אני "אשם" שאני גר בת"א. ::)

תודה על האישור.

מה שלא ברור לי - זה למה תושבי "המרכז" הם "מנותקים". מה עם תושבי מטרופולין חיפה? לא נופלים שם טילים למיטב ידיעתי. מה עם תושבי יקנעם? מה עם תושבי חדרה? מה עם תושבי כפר יונה?

אף אחד לא אשם בזה שנופלים טילים על איזור X במדינת ישראל.

אני לא מבין את ההגדרה של "ניתוק". תסביר לי בבקשה איך בדיוק אני אהיה "לא מנותק" אם היום אחרה"צ יפול טיל בת"א ויהרוג 10 אנשים.

אווטר, סליחה שאני לא פונה אליך בשם.

לא צריך פה אירוניה, בסדר?

אינך אשם בכך שהתקשורת השמאלנית לא מודיעה אמת או מודיעה רק חלק ממנה.

אך בימינו אי אפשר להסתיר אמת מאיש, אלא אם כן הוא רוצה זאת בעצמו. אתם רציתם להיות מנותקים. הייתם בבועה משלכם. בועה גדולה, יפה, מגוונת, אך עדיין בועה.

ואז אתה תגיד: "גם לתושבי הדרום/הצפון לא אכפת מה קורה בת"א".

אז קודם כל זה לא נכון.

כל ארוע שהיה קורה במרכז-המדינה כולה היתה מרותקת לתקשורת והיו לועסים זאת אח"כ, אבל עד ההחלטה הרצינית בקשר לבטחון, שאז מצאו סקופ אחר כדי להסית את תשומת הלב של העם מההתנהלות הבטחונית של הממשלה.

ההבדל בין מרכז לפריפריה הוא עוד בזה שבמרכז גרים חלק נכבד מהממשלה וקרוביהם. זה עושה את המרכז כח השפעה רב עוצמה, ואתם התושבים, יכולים להשפיע יותר על החלטות הממשלה.

איני מאחל לאף אחד שום טיל בכל מקום שגרים בו יהודים, אך אם יקרה ח"ו כמו שציינת, אז אתה תהיה "לא מנותק" בעל כרכך ולא כי אתה מתעניין במה שקורה מחוץ לבועה שלכם.

"אתה"-לא אתה אישית, זה תל-אביבי ממוצע.

מחילה אם דבריי היו פוגעים.

עכשיו אני מציע להזכר בשני ביטויים.

1. הפרד ומשול

2. Cui prodest?

תעשו אחד ועוד אחד, ואז תבינו למה לתקשורת קוראים "השלטון הרביעי".

פורסם

אני לא אומר שלתושבי הדרום לא איכפת. זה שאתה אומר שלתושבי ת"א לא איכפת זו הנפצה. מאיפה אתה מביא את המידע הזה? זו המצאה ובדיה אישית שלך. אין לך סימוכין לכך.

במרכז גרים חלק נכבד מחברי הממשלה? אולי - אבל רק בגלל שפשוט במרכז גרים רוב תושבי המדינה. :nixweiss: אז אכן, אם תקח אזרח אקראי, ההסתברות שהוא גר במרכז גדולה יותר מההסתברות שהוא גר בדרום. אם דעותיהם ודרכי הפעולה של חברי הממשלה מושפעות מאיפה שהם גרים - בטח ובטח שאין לזה קשר לתושבי מן השורה שגרים במרכז.

אנחנו יכולים להשפיע על החלטות הממשלה? איך בדיוק?

אני לא מתעניין במה שקורה מחוץ לבועה שלי? לא יודע מאיפה הבאת את זה. אני גם לא יודע מאיפה החלטת שמידת ההתעניינות שלי תהיה שונה אם טיל יפגע בת"א. זו המצאה אישית שלך. אתה אומר את זה - מאחורי זה אין שום ביסוס, נתונים, עובדים או משהו.

כך או כך - לא ברור לי מה מידת ההתעניינות שלי תעזור למישהו בחיים. לא ידעתי שאני כה רב השפעה.

אני לא יודע אם התקשורת היא שמאלנית או לא. יש הרבה גופי תקשורת בארץ. חלק נוטים לפה וחלק לשם. בכל מקרה - אשמח אם תסביר לי מה הקשר בין תושבי המרכז למה שגופי התקשורת הללו מדווחים. לא ידעתי שכל תושבי המרכז הם עיתונאים או כתבים. אם לדעתך גופי התקשורת מוטים - תאשים את גופי התקשורת, לא את תושבי המרכז.

פורסם

די כבר, תלמדו לקרוא. אף אחד לא טען שלא אכפת לתל אביבי הממוצע ממה שקורה בדרום, נאמר בסה"כ שיכול להיות אכפת לך רק ממה ש(1) ידוע לך ו(2) שמוכר לך מזוית מספיק אישית בשביל "להתחבר".

פורסם

אוקיי. ו?

פורסם

והתקשורת דואגת שלא תכיר זויות שעשויות להסיט את דעתך לכיוונים "לא נכונים" מבחינתה.

פורסם

אז תדברו עליה, לא על תושבי המרכז. :nixweiss:

(אני לא מסכים עם הקביעה הזו גם - היא עובדתית לא נכונה. תפתח עיתון ותווכח. אבל זה לא הנושא)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים