עבור לתוכן

סיפורו של דיסק קשיח - צריך חוות דעת.

Featured Replies

פורסם

אז ככה, הדיסק הקשיח כבר לא ילד.

לפני כחצי שנה הוא התחיל לעשות בעיות. נתקע באמצע העתקת קבצים, וכו'. המידע שם לא היה רגיש, אז זה לא היה כל כך קריטי. הופיעו כל מיני הערות בSMART (על סקטורים פגומים וכד') התוכנה sentinel pro הגדילה לעשות ואמרה שהדיסק הקשיח הולך למות תוך שבוע. מפה לשם, החלטתי לגבות אותו ולפרמט. בזמן הגיבוי, הדיסק הקשיח נתקע והייתי צריך לאתחל. בנוסף, קרה שכיביתי את המחשב בטעות, וכשהדלקתי מחדש, הדיסק הקשיח לא זוהה. גם לאחר אתחול, הדיסק לא זוהה. פרקתי את הדיסק הקשיח, העברתי אותו לפורט אחר, כבל אחר, עדיין לא זוהה. פתאום לאחר שניים שלושה אתחולים, הדיסק הקשיח זוהה, והמשכתי לגבות (שוב נתקע, ושוב אתחלתי, הדיסק הקשיח המשיך להיות מזוהה)

לאחר הגיבוי (הלא מושלם, אחרי הכל יש קבצים שפשוט לא הצלחתי להעתיק, כי המחשב נתקע כשהוא קורא אותם) פירמטתי את המחשב.

בסיום הפירמוט, לא קיבלתי שום הודעה על CRC ERRORS, הרצתי בדיקה באמצעות הכלי של WD והוא עבר את הבדיקות.

התבוננתי שוב בSMART, והפלא ופלא, אין שום בעיות הנראות לעין.

אם למישהו יש תובנה לגבי המצב שלו, אשמח לדעת...

מצ"ב תמונת SMART עדכנית.

פורסם
  • מחבר

ביצעתי את הבדיקה הארוכה "extended" זו שרצה על כל הסקטורים והוא סימן לי " PASS" עם וי ירוק ונחמד.

בכל מקרה, החלפתי כבל SATA, שיהיה.

השאלה שלי, איפה כל השגיאות והאזהרות שהיו בSMART. האם יכול להיות שהפורמט העלים אותם? חבל שלא שמרתי את הצילומי מסך לפני שעשיתי פורמט...

פורסם
  • מחבר

שלחתי את הדיסק הקשיח ל: chkdsk /r

אם אחרי הבדיקה הזו הכל בסדר, אני חוזר להתשתמש בו כמו קודם.

פורסם

שלום,

אורח החיים של דיסקים קשיחים הוא בערך 3 שנים - מעבר לזה בסיכון גבוהה (אני יודע שיש דיסקים שגם מחזיקים 8 שנים....)

המלצה שלי תחליף את הדיסק ויפה שעה אחת קודם

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

עדכון: checkdsk לא מצא אפילו סקטור פגום אחד. שזה מוזר...

יכול להיות שהיו לי קבצים שהיו יותר מדי "שבורים" ולכן נתקע הדיסק הקשיח, מי יודע...

(לא זוכר מתי עשיתי דיפרג לאחרונה)

תודה גבריאל על האזהרה, ומהניסיון שלי, באמת שאין חוקים לשום דבר. יש לי כ20 דיסקים קשיחים שאני מחזיק בארון ומדי פעם מגבה לתוכם, ועוד כ-10 שמפוזרים בין המחשבים הפעילים אצלי בבית. הדיסק היחיד שהתקלקל לי ב10 שנים האחרונות, היה דווקא סאמסונג-103SJ חדש יחסית שהוחלף באחריות.

אני מודע לכך שזה עניין של מזל.

כרגע הדיסק הקשיח הזה מסומן אצלי כבר סיכון, ואני לא הולך לשים עליו דברים חשובים. הוא ימשיך לתפקיד כדיסק ההורדות הזמניות שלי. זהו הדיסק הכי פעיל אצלי בבית (עשרות גיגה של כתיבה / מחיקה על בסיס שבועי) ולכן הצפי שלי שהוא יקרוס ראשון. מאוד אהבתי את הסדרה הזו של WD ואני מצטער שהם לא המשיכו לייצר אותם...

הפחד שלי שזה בכלל לא היה הדיסק הקשיח, ואז כל הסיפור הופך להיות יותר בעייתי מבחינתי, אם כי אני אני לא חושב שזה סביר, כי שחזרתי את בעיות הקריאה שלו על ידי קריאה של אותם קבצים סוררים, ותמיד המחשב נתקע דווקא בקבצים מסוימים (כל פעם הייתי נתקל בקובץ אחר שהיה תוקע לי את הדיסק הקשיח, ונמנעתי מלגעת בו)

יש איזו תוכנה שאתם ממליצים למעקב יותר צמוד?

פורסם

פרמוט מלא, בודק את הסקטורים ומחליף אותם בתקנים מקצוות הדיסק (כאלו שלא בשימוש), זאת יכולה להיות הסיבה.

הסיבה שלא יכולת לגשת לחלק מהקבצים, בניסיון לגבות אותם, היא כנראה בגלל שהם ישבו על סקטור (או יותר) פגום (מבחינה לוגית או פיזית).

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני חשבתי, וזו גם הסיבה למה הלכתי על הפירמוט. אבל אם באמת הוחלפו סקטורים, לא הייתי רואה את זה בSMART ?

זה אמור להיות כתוב שם, לא?

פורסם

לא זכור לי שראיתי על זה אזכור באיזה שהו מקום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים