עבור לתוכן

כונן מסתמן כתקול

Featured Replies

פורסם

המקבוק התחיל שלשום להיות איטי ונתקע, ודי מהר נחו החשדות על הדיסק שהמצאתי לו בתהליך ההחיאה שעבר כשהגיע אלי. להזכירכם, מחשב זה עלה אצלי מן המתים לאחר עבודה מאומצת משהגיע אלי כגרוטאה.

והרי יומן הבדיקות שביצעתי:

-דיסק יוטיליטי של המק טוען שסטטוס ה-SMART של הדיסק הוא :"תקול", ויש לגבות הכל ולקרוא לאיש אפל שיקח את המחשב.

גיביתי מה שצריך והפניתי אצבע משולשת כלפי הדרישה השניה.

-ניסיתי לעלות עם היירנס ולבדוק באמצעות כלים שמובנים בו את הדיסק. ההיירנס משום מה לא מזהה את הדיסק והאופציה ירדה מהפרק.

-הורדתי מהרשת תוכנה בשם SMART utility שנועדה לתת דיאגנוזה מדוייקת של מצב הדיסק, אך התוכנה אפוייה למחצה וכל שחילצתי ממנה הוא שישנם לטענתה סקטורים פגומים בכונן אשר אין לתקנם.

-שמעתי שבדיסק נפרד שצורף למחשב באריזתו המקורית ישנה תוכנת דיאגנוזה הקרוייה "Apple Hardware Test" וידועה גם ברש"ת "AHT". אין ברשותי הדיסק ולכן לא עשיתי בו שימוש.

שאלותי הן כדלקמן:

-מה אפשר לעשות מכאן? איזו דיאגנוזה עוד ניתן לבצע?

-מדוע זה גורם לתקיעות ולאגים? הרי כל החומר נגיש ואין קריסות-רק תקיעות.

-מהי למעשה התקלה? האם סקטורים פגומים הם בהכרח שרוטים, או שאולי ממוגנטים שלא כראוי?

-מהו מקור התקלה להערכתכם המלומדת? יתכן שמדובר במגנט שהונח מעל מקומו של הדיסק בשוגג (אירע לי לא מזמן במקרה), או מחבלות וטלטלות שעבר המחשב הנישא? יצויין שהמגנט אינו חזק מאוד כמגנטי ניאודימיום (אשר אגב מצויים מעל המסך וימצאו בסמיכות לו כל אימת שאקפל את המחשב), אך יש לו עוצמה.

-כמה זמן אפשר לסחוב ככה, מה האמינות של הדיסק כעת, והאם הבעיה צפויה להחמיר על בסיס יום יומי?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! יש איזו תוכנה שאתה יכול להמליץ לי עליה? אולי יש למישהו מושג איך אפשר להשיג את דיסק דיאגנוזת החומרה של אפל?

פורסם

מומלץ בחום לעשות סריקה על ה HDD באמצעות Acronis® Drive Monitor

ניתן להוריד מהאתר שלהם בחינם.

אולם היא לא תוכנת דיאגנוזה של אפל אבל היא התוכנה הטובה ביותר שמצאתי לבדיקת HDD.

פורסם
  • מחבר

אין גרסאת מק לצערי...

בדקתי קצת ברשת- אני אנסה מחר את GSmartControl ונראה מה יהיה.

פורסם

תוריד את התוכנה HDD Regenerator תכניס דיסק לCDROM ותצרוב לדיסק על מהירות נמוכה,

תעלה את התוכנה מבוט התוכנה אחת הקלות שאני מכיר פשוט תעשה "סקאן וריפאר" ביחד יקח לה הרבה זמן

היא תשחזר הכל אם התוכנה לא תעזור אז אף תוכנה לא תעזור.

מניסיון בעבר הצלתי ארדיסק של נייד שנפל ולא עלה יותר,

לאחר שהתוכנה סיימה לא רק שהמחשב עלה גם לא נעלמו קבצים.

פורסם
  • מחבר

אין בעיה כזו, הדיסק עולה. המערכת מצאה בו סקטורים פגומים וזה עבורה עילה ללאגים. אני מנסה לצאת מזה בזול (כמה זול שאפשר- האגו שלי יפגע אם אוציא עליו כסף. עיקר גאוותי הוא שיש לי מחשב נייד חביב כזה לשימושים משרדיים, כמעט בחינם ;)).

אבל תודה על ההמלצה, אזכור אותה כשיקרוס לי כונן. :xyxthumbs:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני מפריע לדיון זה במנוחתו האחרונה ומקפיץ אותו עבור הבהרה ושאלה.

הבהרה: (עבור מי שאי פעם יקרא דיון זה וימצא אותו לעזר)

ראשית, התקלה כמעט בטוח שמקורה בתאונה קטנה שהיתה לי עם מגנט חזק ::) :-[

זאת אני מסיק כיוון שהכונן לא נפגם יותר בינתיים אלא שימר את מצבו.

קראתי קצת והסיבה ללאגים היא שמערכת ההפעלה מעתיקה את כל הקבצים בינתיים ומזיזה אותם מקום (כך זכור לי). באיזשהו שלב הלאגים צריכים להפסק והם אכן הפסיקו. הכל עובד פיקס :beerchug:

שאלה: (עבורי)

החלטתי בכל זאת לפרמט את הדיסק.

אני עולה מכונן פלאש של התקנה ועובר בדיסק יוטיליטי קודם בשביל לפרמט את הדיסק. אממה, הנודניק לא נותן לי לפרמט (אין את האופציה הזו בתפריט בכלל), אלא רק תוקע לי את אותה הודעה מעצבנת בפרצוף שהכונן תקול ולקרוא מהר לאיש של אפל :facepalm:

בפרטישנים אני יכול לעשות כאוות נפשי, אך אין אפשרות לפרמט דיסק. מה עושים? אני לא כל כך מעוניין לפרמט עם תכנה חיצונית מחשש שיווצרו בעיות עם ההתקנה מחדש.

יש למישהו פתרון? אני סומך על הדיסק הזה למרות מה שאומרת התוכנה.

תודה.

פורסם
  • מחבר

הקפצה

אף אחד לא מכיר פתרון? תכנה כלשהי שיודעת לפרמט דיסק לHFS+ ?

פורסם
  • מחבר

אממממ...

האם Gparted ילך טוב עם המערכת הזו?

מצורפת תמונה להמחשת המצב:

פורסם
  • מחבר

אין לי מה להפסיד ;)

לעיתים המידע של ה-S.M.A.R.T הוא לא מדוייק- הוא מתריע שהכונן בדרכו אל העולם הבא, אך לעיתים המצב כלל לא כך ואפשר לסחוב שנים אחרי זה. זהו ככל הנראה המצב.

הוא עושה את העבודה, הדיסק- ולכן אלך איתו עד הסוף המר :) אני אנסה עם Gparted (אגב, הוא קיים אולי בלייב סידי של אובונטו? יחסוך לי מעט עבודה :) )

כמו כן, אולי אתה יודע אם אינפורמציית ה-סמארט שמורה על הדיסק עצמו באיזה צ'יפ, או שניתן למצוא אותה כקובץ על הדיסק עצמו (אם אתה מבין לאן אני חותר...)

פורסם

נתוני ה-s.m.a.r.t לא מאוחסנים על הדיסק. אלה קריאות של כל מיני חיישנים אשר עליהם מתבצעות כלל מיני חישובים ואלגוריתמים והפלט מוצג

ע"י התוכנה שקוראת את המידע מהחיישנים. למנגנון ה-s.m.a.r.t חולשות רבות ולכן לא תמיד הוא מדייק בקריאות.

בכל מקרה, GPARTED נמצא על אובונטו.

פורסם
  • מחבר

הלינקים נראים מהנים :smile1: אתעסק עימם מעט בקרוב.

בכל אופן, עשיתי סריקה של פני הדיסק וכנראה שאכן ישנן אי-אילו שריטות. יתכן והמחשב היה מעורב בתאונה שלא הייתי מודע לה וספג אבדות בנפש :pissed: יכול להיות שהוא כבר הגיע כך לפתחי :nixweiss:

בכל אופן איפה שאפל עושים בושות ורוצים שתשלם, אני אקרא לכלים מן הקוד הפתוח :) אז אתעסק בזה מחר כנראה...

תודה רבה לכולכם!

"אמא, הבטחת לנו עוף הרדיסק לשבת"- תרומות בקופסא ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים