פורסם 2012 בנובמבר 1013 שנים יש לי הארד דיסק נפרד מהכונן שעליו מותקנת מערכת ההפעלה (Ubuntu 12.10) שמחולק לשתי מחיצות.מחיצה ראשונה מפורמטת לNTFS ומשמשת אותי כמחיצה כללית גם לחלונות וגם לאובונטומחיצה שניה מפורמטת לext4 ואני מתכוון להשתמש בה כWORKSPACE לאובונטו.אני מנסה לעשות mount למחיצות כך שאוכל בתור משתמש רגיל לקרוא את התוכן שלהן ולכתוב אליהן\להריץ מהן דברים אך משום מה זה לא מצליח.... בלי הרשאות של root זה לא נותן לי לעשות כלום, אפילו לא לפתוח את המחיצות.אלה השורות שנמצאות כרגע ב/etc/fstab:#NTFS /dev/sdb1UUID=CCAE8F65AE8F4744 /mnt/Storage ntfs-3g auto,users,permissions 0 0#ext4 /dev/sdb2UUID=92b04c43-8b8a-444c-9b08-1906e7e6362b /mnt/workspace ext4 defaults 0 1אם מישהו יכול לעזור לי אני אשמח מאוד.
פורסם 2012 בנובמבר 1013 שנים המאונט מתבצע ? אם כן מה שנשאר להניח הוא שהמחיצה נפתחה עם owner ו group שהם root. בצע ls -la על הfolder וראה מי הבעלים שלה.אם זו הבעייה, היכנס כ root (או תשתמש ב sudo) ושנה את הבעלות עם chown
פורסם 2012 בנובמבר 1013 שנים מחבר באמת ראיתי שהowner של הmount point זה root. לא הכרתי את chown. שיניתי את זה למשתמש שלי, ועכשיו הכל בסדר תודה! יש לי עוד שאלה כללית - כרגע ביצעתי את הmount לתיקיות ב/mnt ויצרתי לינקים סימבוליים אליהן מתוך התיקיית home שלי ולשם אני פונה כל פעם כשאני צריך מהם משהו. באופן עקרוני - יש משהו שמונע ממני לבצע את הmount ישירות לתיקיות בhome?
פורסם 2012 בנובמבר 1113 שנים מדוע לעשות ככה ? לא צריך לסבך את החיים. אין כל מניעה לבצע mount ישירות לתת ספריות במחיצה שלך. זה מה שמקובל.
פורסם 2012 בנובמבר 1213 שנים עוד משהוא יש ל mount מאפיין umask שמאפשר לקבוע הרשאות של משתמשים על התיקיה העליונה של המחיצה ב mount
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.