עבור לתוכן

Moty_p mini project upgrade - disco lamp (The End) עדכון אחרי חצי שנה בערך

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון למצבי תקלה שונים

דוגמה משהוא נתקלתי בו בספק כוח (דומה למטען של לפטופ) מאיכות נמוכה - ששרף לחלוטין משהוא שהיה מחובר אליו, אז פתחתי אותו כדיי לבדוק מה בכלל קרה שם..... במעגל יש קבל אלקטרוליטי של מתח גבוה, לא מושכב אלא עומד אנכית (קבל נמוך ושמן כזה 33uF 400v). לאורך הקצה של המעגל עומדת צלע קירור שעליה מחובר המיישר של צד מתח נמוך - TO220 אם 2 דיודות בפנים. עכו הוא מחובר לצלע קירור, בלי בידוד, מה שאומר שהצלע מחוברת לנקודת האמצע של 2 הדיודות (כלומר, סליל פריט קטן "לפניי" היציאה של ה + למעגל). הצלע קירור גבוהה ומקופלת מעל המעגל כדיי שיהה לה שטח גבוה יותר, מתחת אליה במרחק של 2 ממ עומד הראש של הקבל האלקטרוליטי. הקבל התנפח והקצוות של המתכת שלו בצד העליון (איםה שהוא מתפוצץ) נגעו בצלע קירור, עכשו בתוך הקבל הנייר אלומיניום נגע במתכת החיצוני. תוצאה - חיבור ישיר דרך חלקי מתכת מה 240v בכניסה (אחריי מיישר.... לא כזה משנה) ליציאה של ה +12V

תביא בחשבון שכשמעגל אלקטרוני נדפק רכיבים בו יכולים לזוז - קבלים מתנפחים ומתפוצצים, חוטים יכולים להתנתק מנקודות ההלחמה שלהם (למשל בגלל ניצוץ שמתיך את החוט במקום הזה) ולגעת במשהוא, מוליכים מתחת למעגל יכולים לעוף מהמקום ולהיות באוויר וכו

• תגובות 41
  • צפיות 29.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

ואו באיזה שפה דיברת עכשיו? חח אבל תודה לך אני יעבור על מה שכתבת עוד מספר פעמים כדי להבין את זה

סיום הפרויקט:

טוב אז הדבק הכימי התקשה והוא עושה עבודה נפלאה ממש כמו ריתוך.

לאחר מכן הייתי צריך להחליף (כמו שכבר ציינתי) את כל החוטים שעוברים בזרועות של הלדים כי הם היו קצרים מידי

בגלל זה הייתי צריך להלחים את לדים שוב מחדש, על הדרך קבעתי את המיקום של הלדים לפי צבע - איזה לד היה איפה..

ואז הלחמתי הכל ללוח ה PCB

38.jpg

39.jpg

מבט ללוח ה PCB של הלדים הכולל נגדים ל 5V ול 12V

42.jpg

אחרי שהמשימה הושלמה בדקתי אם הכל עובד

41.jpg

כך זה נראה בחושך:

40.jpg

לאחר מכן פתיחת המפסקים מחדש כדי להבריג אותם למקום שאבחר בחדר..

כמובן שהוא יהיה ליד המיטה כי ככה זה הכי נוח לי

ניתן לראות שיש למפסק 2 חיבורים שבעזרתו היה קל לפצל את החיבורים ולהפוך כבל חשמל רגילל 3 גידים ל4 גידים

על ידי כך שהשתמשתי בכבל הארקה כפלוס לא מומלץ לפי התקן אבל אין ברירה

במקרה הזה החוט החום זה מקור החשמל וממנו יוצא צהוב-ירוק למנורה עצמה וכחול הולך ללדים מה שנותן לי שליטה מה להפעיל

מבט לבפנים המפסק:

43.jpg

כך זה נראה שזה סגור:

44.jpg

והשלב הסופי זה השלב הקשה ביותר!!

לקדוח חורים בתקרה לדפוק דיבלים ולהבריג את הברגים

כמה שזה נשמע פשוט ככה זה קשה, המנורה עצמה די כבדה, להחזיק אותה באוויר במשך כל הזמן הזה היה קשה

לקדוח חורים עם מברגה ומקדח לברזל ולא של קיר זה עבודה של טמבלים אבל לא היה מה לעשות, החושך כבר כמעט הגיע

רציתי לסיים הכל לפני שיהיה כבר ממש חשוך

ואז קרה דבר הגרוע מכל... המנורה נפלה מהתקרה ישר לריצפה והתרסקה

הזכוכיות שהיו מודבקות לגוף המנורה וללוח ההלחמה נשברו לגמרי ולא היה ניתן להדביק אותם שוב

הדבק הדו צדדי נמצא כלא חזק כלל ולא יעיל בעליל

לתקן הכל לקח זמן, חיפשתי פגמים ולשמחתי מה שראיתי שנפגע זה רק הסטרטר של הפלורסנט שהמשיך לעבוד

לא ידעתי מה לעשות אם לוח ההלחמה אבל אז נפל לי האסימון, הם לא חייבים להיות מודבקים לגוף התאורה

הם יכולים להיות גם באוויר במרכז גוף התאורה עצמו, העיקר שלא היו מגעים וקצר אחד עם השני

וכך עשיתי

אז אחרי הרכבה למקום וסגירת המנורה כך זה נראה:

35.jpg

34.jpg

36.jpg

37.jpg

זהו, תם ונגמר לו הפרויקט אחרי ימים של עבודה קשה

זה התוצאה הסופית..

תגובות יתקבלו בברכה

פורסם

וואו... מדהים!

אהבתי את האילתור בסוף (כשנפלה לך המנורה), אבל אתה לא דואג שהחוטים יסתבכו בפנים או משהו?

בכל מקרה, כל הכבוד :)

פורסם

אהה... עכשיו זה ברור. יצא מגניב מאד. מה עם לפנק אותנו בתמונה איכותית? ;)

פורסם

יצא יפה מאוד!!

פורסם

יצא מגניב ;)

פורסם

יפה מאוד!!!!

אני רק מסכים עם עדי , תפנק בכמה תמונות נוספות ואיכותיות יותר :yelclap: .

פורסם

נראה טוב

הדבק דו צדדי לא צריך להחזיק חזק הוא צריך פשוט להחזיק. המנורה לא נופלת אחריי שהיא כבר מותקנת. תוודא שדברים בפניפם לא מתנדנדים ולא נוגעים איפה שלא צריך. הסטרטר - אם הוא עובד זה כל מה שצריך, המכסה שלו לא קריטי

פורסם

יצא יפה מאוד!!!

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון אחרי חצי שנה (פחות או יותר):

אז הזמן עבר לו הלדים התחילו להשרף משומה אז החלטתי לתקן את הנזקים ועל הדרך לעשות שידרוגים נוספים אחרים

לא ידעתי בהתחלה אם מה שנשרף זה הלדים עצמם או הנגדים בגלל החום בתוך גוף התאורה עצמו בגלל מה שיש בפנים

אז החלטתי לקנות נגדים של 1W שיעמדו בחום ועל הדרך להחליף את ה PCB.

לא אהבתי את ה PCB הקודם בגלל שחוטים של הלדים היו מולחמים ישירות עליו

בנוסף הוא היה גדול מאוד ומגושם והיה חשוף למגע ולגרום קצר

לכן הזמנתי את הרכיבים הבאים מאיביי והתלחתי לעבוד על לוח חדש:

59.jpg

58.jpg

סוף סוף בשעה טובה ומוצלחת בלי עין רעה קניתי פלאפון חכם (עד לפני זה היה לי פלאפון מעפן) ולכן מעכשיו התמונות היו רחבות

החומרים הגיעו, נתחיל בעבודה, הנה הנגדים:

46.jpg

סיום הלחמת הנגדים ללוח ההלחמות

47.jpg

עכשיו יש צורך לפרק את המנורה דבר שהוא מאוד לא פשוט כי חייב להוציא ממש את הברגים מהתקרה כדי להגיע לסביבת עבודה נוחה

אז אמרתי לעצמי שאין מצב שאני עושה את זה וחשבתי מה אפשר לעשות כדי להפריד את הבית המנורה לשני גופים

היו 5 חוטים שהפריעו לעשות זאת שאחד מהם זה כבל ארקה (שגם ככה לא מחובר לצערי)

אז אחרי שחשבתי הבנתי שאפשר להשתמש בחיבור 4 פין של הלוח אם וכך עשיתי:

48.jpg

49.jpg

החלמה בצד אחד:

50.jpg

ובצד השני:

51.jpg

לאחר מכן את כל החוטים שחתכתי מהלוח הקודם הלחמתי מחדש לקונקטור P2 עם ראש נקבה דבר שלקח כמה שעות

52.jpg

לאחר מכן חיברתי הכל ללוח ובדקתי עם הכל עובד כמו שצריך

57.jpg

זה נראה הרבה יותר טוב ממה שהוא היה קודם :)

החושך לא אחר לבוא.. חייבים לאלתר..:

54.jpg

פירקתי את הלוח מכל החיבורים וצבעתי את צידו השני (צד ההלחמות) כדי שהוא ישמש כבידוד

הוצאתי את כל הלדים שנשרפו ועשיתי כן גם בצד השני

55.jpg

56.jpg

עכשיו מאוד קל להחליף לד שנשרף

תוצאה הסופית: אני מקווה שהתמנות יותר איכותיות עכשיו

בשביל שהתמונה תופיע בפורום הרוחב שלה חייב להיות לא יותר מ 800 פיקסלים פעולה שמקטינה את התמונה ופוגעת באיכות שלה

45.jpg

53.jpg

סרטון ב FHD:

אין מה לעשות, במציאות רואים הרבה יותר טוב ואפשר כמובן לסובב את הכדור מתי שרק רוצים :)

פורסם

מגניב בטירוף אחי

תכוון כמה לדים לחלק התחתון של הכדור כדי שיאירו גם למטה.

פורסם

עקבתי אחרי הפרויקט וסיקרן אותי מאוד איך זה ייראה .. כל הכבוד לך יצא ממש יפה :xyxthumbs:.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים