עבור לתוכן

האם כדאי לי לעבור לכרטיס המסך המובנה שבלוח האם שבמחשב של אבא שלי בהתאם למפרט שלו

Featured Replies

פורסם

שימושי מחשב עיקריים:

מחשב ביתי: גלישה באינטרנט, צפייה בסירטונים HD, משחקי דוס וחלונות 3.11/95 ישנים או משחקי נוסטלגיה קלים.

המשחק המשמעותי היחיד שמשוחק במחשב: דום דרך Doomsday Engine גרסה אחרונה.

מפרט המחשב של אבא שלי:

ספק כוח: SAMA דגם 550W גנרי

לוח אם: Gigabyte GA-H55M-D2H, rev 1.4

ערכת שבבים (צ'יפסט): Intel Ibex Peak H55, Intel Ironlake

מעבד: DualCore Intel Core i3-540, 3066 MHz

זיכרון: 2GB DDR3

כרטיס מסך חיצוני: nVIDIA GeForce GT 220

כרטיס מסך מובנה: מופיעים שלושה כרטיסי מסך באתר של Gigabyte, ואינני יודע מי מהם נמצא בלוח האם של אבא שלי

מסך: Samsung SyncMaster 2253LW, גודל "22 LCD עם תאורה פלואורסצנטית ורזולוצייה של 1050x1680

מאחר ולכרטיס המובנה של לוח האם של המחשב של אבא שלי, יש יציאת DVI, ומאחר וספק הכוח של המחשב הזה, הוא גנרי (הראשון שהיה זהה, נשרף תוך פחות משנה, במהלך תקופת האחריות שלו במעבדת אסטרון מחשבים והוחלף באחד חדש זהה), אני חושש כי הספק מועמס יתר על המידה, ועל כן אני מעוניין לעבור לכרטיס המובנה של לוח האם.

האם כדאי לי לעשות זאת לשימושים שלי? האם המחשב יתפקד מהר גם איתו?

תודה מראש.

פורסם

לשימושים שלו לא אמורה להיות שום בעיה להשתמש בכרטיס המובנה.

פורסם
  • מחבר

בכדי למנוע פתיחת דיון נוסף בפורום ספקים ומארזים, ברצוני לדעת מהו ההספק האמיתי של ספק כוח גנרי SAMA דגם "550W".

האם יש הבדל בין צריכת החשמל שבין כרטיס GT200 לבין הכרטיס המובנה?

עוד משהוא: האם אני אמור לבצע דברים נוספים בעת מעבר לשימוש כרטיס המובנה, מלבד ניתוק המסך מהכרטיס החיצוני וחיבורו ליציאת ה-DVI שבלוח האם (כמו שינויים בביוס)?

פורסם
  • מחבר

למה אף אחד לא עונה לי על השאלות בהודעה האחרונה?

מה ההספק האמיתי של ספק כוח SAMA דגם 550W?

האם יש הבדל בין צריכת חשמל של GT200 והכרטיס המובנה של לוח Gigabyte GA-H55M-D2H, rev 1.4?

האם אני צריך לשנות הגדרות כלשיהן כדי להשתמש בכרטיס המובנה ולכבות את הכרטיס החיצוני מבלי לנתק ולהוציא אותו מלוח האם?

פורסם

מה ההספק האמיתי של ספק כוח SAMA דגם 550W?

יש מעט מאוד אנשים שיודעים והם כנראה לא מטיילים בפורום כרטיסי מסך.

האם יש הבדל בין צריכת חשמל של GT200 והכרטיס המובנה של לוח Gigabyte GA-H55M-D2H, rev 1.4?

כן, המובנה צורך פחות.

האם אני צריך לשנות הגדרות כלשיהן כדי להשתמש בכרטיס המובנה ולכבות את הכרטיס החיצוני מבלי לנתק ולהוציא אותו מלוח האם?

אם אתה מגדיר בBIOS ובWindows להשתמש בכרטיס המובנה, אז החיצוני אמנם יצרוך חשמל מעצם היותו מחובר, אבל מעט מאוד. רוב הצריכה מתרחשת כשמפעילים האצת תלת-מימד, וזה יעשה המעבד הגרפי המובנה.

אם אתה רוצה לצרוך ממש אפס ולהיות בטוח בכך - תוציא את הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

QttP: עוד לפני שראיתי את התגובה שלך (בגלל שחשבתי שאני מחכה הרבה זמן לתגובה בדיון זה ולא עונים לי [לא ידעתי שענית לי שעה אחרי ההודעה שלי], עברתי לשימוש בכרטיס המובנה.

הכרטיס המובנה שבמחשב של אבא שלי הוא Intel HD Graphics עם 750KB זיכרון.

ביצעתי את הצעדים הבאים:

1. אתחלתי את המחשב ופתחתי את המארז.

2. שיניתי בביוס את ההגדרה מ-PCI ל-Onboard.

3. לאחר שהמחשב עשה ריסט, ראיתי כי המאוורר של כרטיס המסך החיצוני עדיין עובד, אבל על פי הרזולוציה הנמוכה של המסך, הבנתי שאעברתי בהצלחה לכרטיס המובנה.

4. התקנתי את הדרייבר שהורדתי מהאתר של GigaByte.

5. כאשר הוא ביקש ממני להפעיל מחדש את המחשב, סירבתי, כיביתי אותו, וניתקתי את הכבל מכרטיס המסך החיצוני (אינני יודע לפרק ולהרכיב כרטיסי הרחבה).

נראה שהמחשב עובד כרגע מעולה גם עם הכרטיס המובנה.

עם זאת, כאשר אני מסתכל ב-AIDA64 על הטמפרטורות, PCH מופיע עם 61 מעלות, ו-GMCH מופיע עם 49 מעלות. מה אלה הנתונים הללו? האם זה תקין?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים