עבור לתוכן

האם לקנות את ה Dell U2410?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני צלם חובב ואת התמונות שאני עורך היום אני רואה במסך סמסונג T220P, לא מסך מדהים J

שימושי במחשב הן אינטרנט, מסמכים, משחקים וכאמור עיבוד תמונות (לייטרום, פוטושופ ועוד...) אני מעוניין לשדרג את התצוגה.

אגב, אני מדפיס ממש מעט תמונות והשימוש בתמונות הוא לרוב במחשב.

כרגע ההתלבטות היא בין המסכים:

1) Dell U2412M LED

2) Dell UltraSharp U2410 LCD (אני צריך לחכות קצת ולהתאמץ כספית בשביל לקנות אותו)

כאשר על ה 2410 קראתי שהוא טוב לעיבוד תמונה, ובכל זאת שאלות:

1) האם הוא שווה הפרש של 1000 ₪

2) הוא LCD לעומת LED , זה לא חסרון?

3) המסך אם אני לא טועה כבר מיוצר כבר 4 שנים, אין יורש לכתר במחיר הזה?

אגב, כל הכניסות הנוספות שיש לו לא ממש מעניינות אותי, לי מספיק DVI.

תודה על העזרה,

גיא

פורסם

סביר להניח שהיורש הוא U2412M

פורסם

אם הכניסות הנוספות לא מעניינות אותך ואם אין לך שימוש במרחב הצבע המורחב של הU2410, אז קשה מאוד במצב הנוכחי להצדיק את הפרש המחירים בינו לבין הU2412M.

פורסם

באיזה מרחב צבע מורחב מדובר?

פורסם

110% מCIE 1976 לעומת 82% בU2412M ורוב המסכים.

פורסם

רק עכשיו שמתי לב למפרט השונה שלו.

הייתי בטוח שההבדל היחיד הוא שב-2412 יש תאורת LED.

חוץ מזה, כתוב של 2412 טווח ניגודיות דינמית גבוה יותר.

השאלה היא כמה מורגשים כל ההבדלים הללו?

פורסם

מבחינת איכות תמונה, לתאורת LED יש יותר חסרונות מיתרונות. כשזה נכנס, דיברו על זה כאילו זה הדבר הבא, אבל השיטות הזולות שבהן מימשו את זה בפועל הן לא יעילות, מביאות לריבוי תופעות של זליגת אור וחוסר אחידות בפאנל.

לעומת זאת, הU2410 ידוע כמסך קצת בעייתי מבחינת אחידות הטמפרטורה של הלבן על פני המסך. בחלק ניכר מהיחידות יש הבדלים נראים לעין, כאשר צד אחד נראה ירקרק והשני אדמדם.

ניגודיות דינמית לא מורגשת בהגדרה, כי זה בלוף שקרי.

לגבי מכלול צבע מורחב - יש לזה משמעות אמיתי רק למי שעובד עם גרפיקה ותמונות ופה יכולים להיות יתרונות וחסרונות. למשתמש בפשוט זה רק עשוי לגרום לצבעים להיראות יותר או פחות רוויים. בכל מקרה הU2410 כולל מצבי RGB שמבצעים אמולציה למכלול הצבע הסטנדרטי, והם עובדים לא רע.

פורסם
מבחינת איכות תמונה, לתאורת LED יש יותר חסרונות מיתרונות. כשזה נכנס, דיברו על זה כאילו זה הדבר הבא, אבל השיטות הזולות שבהן מימשו את זה בפועל הן לא יעילות, מביאות לריבוי תופעות של זליגת אור וחוסר אחידות בפאנל.

1. החסרונות האלו הם בהשוואה לרעש הגדול או בהשוואה ל-LCD פלורוסנטי?

2. האם הם קיימים בכל מסך כזה או שזה תלוי ביצרן וביחידה הספציפית שברשותך?

3. האם לשימושים שציינתי (שים לב שאני לא פותח הדיון) אני אסבול מהחסרונות?

4. האם 2312HM זהה מבחינה טכנית ומבחינת איכות תמונה לאחיו הגדול 2412M? (באתר של דל יש כל מיני שינויים בתיאורים ואני לא בטוח לגבי זה)

5. אם אני משתמש ביתי (וגיימר חובב), אין סיבה לשקול אפילו את 2410, אלא לקחת 2412M?

תודה רבה!

פורסם

1. בהשוואה לLCD פלורסנטי.

2. קיימים במידה זו או אחרת כמעט בכל יחידה, אך לא בכולן ברמה שאפשר להבחין בזה בלי בדיקה מדוקדקת. לדעתי בערך ב90% זה קיים, בערך ב50% זה ניתן לאבחנה די בקלות, ובערך ב10-20% זה עשוי להציק. בעיקר דווקא במצבי הRGB. אפשר לגרום לחוסר האיזון לבלוט פחות אם מורידים את רמת האדום (משום מה יחידות רבות של המסך מגיעות מהמפעל מכוילות עם קצת יותר מידי אדום).

3. איפה ציינת שימושים? אתה מתכוון לשימושים שתציין בסעיף 5? :lol:

4. ככל הנראה כן (למרות שלא יצא לי לראות אף אחד מהם לאורך זמן).

5. ראה תגובתי הראשונה בדיון.

פורסם

אכן התכוונתי לשימושים בסעיף 5. :lol:

יש לי 2412M שקניתי אתמול.

לא כיילתי אותו עדיין והבהירות מאוד בולטת, אבל אפשר להגיד שהתרגלתי ואני אוהב את התמונה.

הדבר שהכי מפחיד אותי כרגע זה זליגות האור (לא יצא לי להרגיש בהן יותר מדי כרגע). האם יש דרך להפחית אותן או למנוע לחלוטין?

האם כיול טוב פותר את הבעיה? או הופך אותה לבלתי מורגשת?

(יש לי מסך TV LED בסלון שברגע שהתמונה מושחרת, הזליגות בולטות. וזה התחיל לבלוט רק כשהתאפס לי הכיול)

תודה רבה!

פורסם

זליגת אור רואים במיוחד על מסך חשוך (לרוב בסרטים), במיוחד כשרואים סרטים שאינם על מסך מלא ואז יש שוליים שחורים. בקיצור, בדיוק מה שאתה רואה בטלוויזייה שלך (אצלי גם טלוויזיית LED ואותה התופעה). במצבים אחרים היא לרוב לא מפריעה. אין דרך "לתקן" אותה, כי היא נובעת מחוסר אחידות בפיזור האור של הפאנל).

ככל שהבהירות יותר נמוכה, כך גם זליגת האור תהיה פחות מורגשת.

פורסם

הבנתי, אז הטכנולוגיה שנקראת FULL LED באה למנוע את הזליגות או את התחושה שיש זליגות?

ב-LCD פלורוסנטי אין בכלל זליגות או שהן פשוט לא מורגשות?

פורסם

יש זליגות גם בפלורסנט והן יכולות להיות מאוד מורגשות. גם שם בסופו של דבר יש נורה (או שתיים) ומפזר אור, ויכולה להיות השפעה רבה על איך התקינו / כיוונו את הכל.

פשוט מנסיון בLEDים הזולים (שזה הרוב) זה מורגש יותר. FULL LED אכן אמור לשפר את המצב (ולהיות יותר טוב מפלורסנט כי יש לך יותר נורות). עוד לא יצא לי לראות כזה מסך בפועל.

פורסם
  • מחבר

אני מאוד שמח שהדיון נפתח ויש פעילות סביב השאלה.

QttP

"אם הכניסות הנוספות לא מעניינות אותך ואם אין לך שימוש במרחב הצבע המורחב של הU2410, אז קשה מאוד במצב הנוכחי להצדיק את הפרש המחירים בינו לבין הU2412M." – כמו שרשמתי הכניסות לא מעניינות אותי , אך מרחב הצבע כנראה רק יועיל לי בעיבוד תמונה..

"לעומת זאת, הU2410 ידוע כמסך קצת בעייתי מבחינת אחידות הטמפרטורה של הלבן על פני המסך. בחלק ניכר מהיחידות יש הבדלים נראים לעין, כאשר צד אחד נראה ירקרק והשני אדמדם." – לפי מה שהבנתי הבעיה היתה בגרסא הראשונה ובגרסאות לאחר מכן הסתדרה הבעיה

"מבחינת איכות תמונה, לתאורת LED יש יותר חסרונות מיתרונות. כשזה נכנס, דיברו על זה כאילו זה הדבר הבא, אבל השיטות הזולות שבהן מימשו את זה בפועל הן לא יעילות, מביאות לריבוי תופעות של זליגת אור וחוסר אחידות בפאנל." -תודה על ההבהרה ש LCD ו יותר טוב מ LED

השכלתי מהתשובות אך עדיין לא נענו כל השאלות, בנוסף....ראיתי שיש דגם של 27 אינצ' Dell U2711 LCD,

בהפרש כספי של 120 ש"ח !!!! האם כבר שווה לקפוץ אליו? האם מרחב הצבעים שלו זהה ל 2410?

שימו לב שבארה"ב ה 27 אינצ' עולה פי 2 מה 24 !!!!!

פורסם

התבלבלת איפשהו. המחיר הכי זול לU2711 שראיתי הוא 3370 שקלים.

כמו שרשמתי הכניסות לא מעניינות אותי , אך מרחב הצבע כנראה רק יועיל לי בעיבוד תמונה.

יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. תלוי במקור של התמונות ובייעוד שלהם. בכל מקרה, את זה רק אתה יודע.

לפי מה שהבנתי הבעיה היתה בגרסא הראשונה ובגרסאות לאחר מכן הסתדרה הבעיה
כמי שראה כמה וכמה מסכים עם בעיה זו, גם A05 וגם A08 - אני יכול לומר בוודאות שלמרבה הצער, זה לא נכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים