עבור לתוכן

obama 4 more years

Featured Replies

פורסם

שניצל: אתה צריך לבדוק כמה ירוויח שחור וכמה ירוויח לבן מאותה שכונה ומאותו מעמד סוציואקונמי, אתה תראה שהפער שיתקבל הוא נמוך אם בכלל והוא נובע מכך שמעמדות נמוכים תמיד יותר גזענים מגבוהים. במעמד נורמלי-גבוה אם תמצא אפליה, היא תהיה אפליה סמויה.

מה לעזאזל הקשר? לא טענתי שהשחורים לא מצליחים כיום לצאת ממעגל העוני בגלל אפליה, טענתי שהאפליה שהייתה קיימת במשך מאות שנים הביאה אותם למעגל שקשה לצאת ממנו. ברור שלאדם שחור ולאדם לבן מאותו מעמד סוציואקונומי יש אותו סיכוי להצליח בחיים, אבל הבעיה היא שמלכתחילה שחורים נמצאים במעמד סוציואקונומי יותר נמוך מלבנים, שנובע מהאפליה הנ"ל.

בעוד שההיסטוריה של השחורים בארה"ב עצובה, היא הייתה ממוסדת. אתה חייב לשאול את עצמך מה עדיף גזענות עם חוקים מוגדרים או גזענות לא חוקית ששם השמיים הם הגבול (מצב היהיודים).

אני מבטיח לך שאתה תראה שהמצב של היהודים לא היה הרבה יותר טוב מהשחורים ובזמנים מודרניים יותר היהודים סובלים מאפליה גם מהאוכלוסיה השחורה.

טיעון מגוחך. אתה טוען בשיא הרצינות שגזענות לא ממוסדת היא יותר גרועה מגזענות ממוסדת?

• תגובות 70
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בהמשך לדמגוגיה שכבר התייחסתי אליה בהודעתי הקודמת,

מה לעזאזל הקשר? לא טענתי שהשחורים לא מצליחים כיום לצאת ממעגל העוני בגלל אפליה, טענתי שהאפליה שהייתה קיימת במשך מאות שנים הביאה אותם למעגל שקשה לצאת ממנו. ברור שלאדם שחור ולאדם לבן מאותו מעמד סוציואקונומי יש אותו סיכוי להצליח בחיים, אבל הבעיה היא שמלכתחילה שחורים נמצאים במעמד סוציואקונומי יותר נמוך מלבנים, שנובע מהאפליה הנ"ל.

מקובל. אם כך, בואו ניתן העדפה מתקנת לכל מי שנמצא באותו מצב סוציו-אקונומי, ואין הכוונה לעזרה כלכלית בלבד, אלא העדפה ממש. מה, לא טוב?

טיעון מגוחך. אתה טוען בשיא הרצינות שגזענות לא ממוסדת היא יותר גרועה מגזענות ממוסדת?

לא יודע לגביו, אבל אני בהחלט טוען זאת. גזענות "ממוסדת" ניתן לשנות במחי חקיקה. גזענות לא ממוסדת ניתן לשנות רק ע"י חינוך והטמעה.

פורסם

גזענות ממוסדת משמע אדם נורמטיבי גדל לתוך מציאות בה השחור נתפס כנחות. יש חוקים ובתקופת העבדות ובתוקפות מאוחרות אדם לא יכל לצאת החוצה ולהרוג שחורים כי בא לו. ברגע שישנו חוק, ברגע שהמציאות משתנה, השחור נתפס כאדם שווה ערך.

גזענות לא ממסודת, משמע אדם מפלא אדם אחר, נוהג ללא חוקים כלל כי גם כך זה לא חוקי והשנאה מושרשת הרבה יותר עמוק.

עזוב את ארה"ב. סתכל בצרפת, סתכל באנגליה, סתכל ברוב אירפוה . שם מצב המהגרים טרוריסטים המוסלמים הרבה יותר טוב ממצב היהודים, אזרחי המדינה.

פורסם

ולי כבן לעולים בישראל יש פחות סיכוי להצליח ממי שמשפחתו כאן כבר 4 דורות ויש לו קשרים מכאן עד להודעה חדשה. האם עלי לדרוש העדפה מתקנת בשל כך בקבלתי למוסד אקדמי, שנעשית לפי הישגי?

לא רק זה, עצם העובדה שאתה לא ערבי תקשה עליך את הקבלה וגם בתוך האוניברסיטה חישוב ציונים יהיה שונה.

פורסם

אין לי שום בעיה עם אובמה.

מאוד שמחתי כשהוא נבחר בפעם הראשונה.

זה היה כמו חלום שמתגשם.

נשיא שחור(חצי שחור) בבית הלבן.

כמעט מושלם כמו נשיאה שחורה בבית הלבן.

הבעיה שלי איתו התחילה כשהבנתי לאורך הדרך שהוא מדינאי פשרן, שיעשה הכל כדי להימנע מללכלך ידיים.

שלא כמו הנשיא בוש(האב והבן) ונשיאים אחרים מהעבר, שהיה להם את הביצים לירות שניים לחזה ואחד לראש על כל מי שמאיים על ביטחון העולם החופשי.

אני מעריך הרבה ממה שהוא ניסה/מנסה לעשות.

אבל חושש שהוא לוקח את זה רחוק מדי כמדיניות, באותו האופן שהשמאל ההזוי עשה בעבר.

אולי עדיף שאני אתן לסרטון הזה להציג את הדברים:

פורסם

רציני? ביום שישראל תחתוך את כל הקשרים עם ישראל. במקרה הטוב תוך כמה שנים ישראל תקרוס כלכלית או תהפוך לפרובינסיה של מעצמה אחרת (רוסיה לדוגמא)

במקרה הגרוע תפרוץ מלחמה חדשה בכמה חזיתות ונחש מה? ישראל תקרוס כלכלית וגם תפסיד. בעוד שהצבא הישראלי חזק יחסית לגודל של המדינה ומפותח יותר ממה שהיה בעבר צצד שני הגבורה נעלמה, המוראל נעלם והאויבים התחזקו.

את תחזיות האימים האלה אנחנו שומעים כבר מ 48', והפלא ופלא, אנחנו עדיין פה. כן, ארה"ב מסייעת פה ושם, אבל מדינת ישראל כבר ילדה גדולה. כן, יכול להיות שיהיו לנו משברים כלכליים גדולים, אפילו תקופת צנע נוספת. למעשה, יש מדינה בה אין כאלה תקופות?

אבל פיסית אני לא רואה שום מדינת אויב נכנסת לפה, רוצחת את הגברים ואונסת את הנשים. יודע מה? אני לא רואה שום מדינת אויב שתהיה מסוגלת לחצות 15 ק"מ לתוך הגבול מבלי שהחיילים שלהם יתחילו ליפול כמו ג'וקים מ K-300.

הצבא הישראלי לא "חזק באופן יחסי לגודל" של המדינה, הוא חזק באופן כללי. הייתי מדרג את זה בערך כך: 1. ארה"ב. 2. סין. 3. רוסיה. 4. הודו. 5.בריטניה. 6. צרפת. 7. ישראל.

והשאר אי שם מאחור.

אתה גם שוכח שיש לנו איזה 80-90 חתיכות של נשק ש"העולם" לא כ"כ אוהב לשמוע עליו. ונחש מה? אנחנו שומרים אותו במיוחד ל special occasions כמו שאתה מתאר.

מלבד זאת, אתה שוכח שיש לנו את ארגוני הביון הטובים בעולם. ושלא נדבר על הטכנולוגיה.

אז אתה יכול להיות רגוע, יש לנו עוד דרך ארוכה לעבור עד שנמחק מהמפה. ויודע מה? אפילו אתה יכול להיות רגוע על הנינים שלך, ואולי גם על הילדים שלהם.

שלא תחשוב שאני בטוח שיש לנו צבא שנולד מצ'אק נוריס, אבל בוא נסתכל על זה ככה: אני לא רואה חמישה טנקים איראניים מחסלים מרכבה 4 עם מעיל רוח.

פורסם

לא רק זה, עצם העובדה שאתה לא ערבי תקשה עליך את הקבלה וגם בתוך האוניברסיטה חישוב ציונים יהיה שונה.

דווקא לזה לא ראיתי דוגמאות.

פורסם

מה לדעתך ארה"ב הייתה צריכה לעשות? לתמוך בדיקטטור במצרים כי הוא חבר שלה אבל לתמוך במורדים במדינות כמו לוב וסוריה כי הדיקטטורים שלהם הם לא חברים שלה? זו דו-פרצופיות.

מה שאובמה עשה זו דו-פרצופיות: קורא לדמוקרטיזציה אבל תומך בתאוקרטיה עויינת. מילא, לו הוא היה שומר על עקביות, אבל כשהדיקטטור הידידותי עומד בפני מחאה דומה, דווקא אותו הוא נוטש? הראשון הוא דו-פרצופיות, השני דו-פרצופיות טפשית. במקרה הראשון אתה לפחות יכול להרוויח משהו, אבל בשני?

אני חושב שהוא היה צריך לנטוש את מובראק ולתמוך בסטודנטים באיראן, לפחות במילים אם לא במעשים. אם אתה קורא לדמוקרטיזציה, תמוך במי שמסכימים איתך!

זה המודוס אופרנדי שלו: אם הם אויבים, נסה לפייס אותם כדי שלא יהיו אויבים יותר. יש בזה היגיון אם הם כועסים עליך על משהו שעשית בעבר, זה מתאים לליברלים כמו כפפה ליד (לא כולל OJ ;) ), אבל מישהו שאינו מנותק מהמציאות באמת מאמין שההנהגה האיראנית רואה בארה"ב את "השטן הגדול" בגלל הדחת מוסאדק ב- 1953? העוינות נובעת מהבדלי דת ותרבות, אי אפשר לפייס אותם.

מישהו חושב שהרוסים באמת חושבים שמערכת ההגנה מטילים באמת מסכנת אותם? הרי הם אומרים באותה נשימה, ובצדק מוחלט, שהם יכולים לחדור בעד המערכת הזו. היא מסוגלת להתמודד עם טיל אחד, שניים או שלושה, אבל מה היא תוכל לעשות נגד מאה טילים עם עשרה רש"קים כ"א? שום דבר בכלל. במילים אחרות, ברור שהמערכת הזו לא מאיימת על רוסיה. אז מה הבעיה שלהם איתה? הבעיה היא שמבחינתם, פולין היא שטח ההשפעה שלהם. חלק מברית המועצות ז"ל. מה האמריקאים נדחפים לשטח שלהם?

דווקא שמעתי מומחים בעולם שקוראים למהלך של אובמה גאונות.

וואללה? מי למשל?

אובמה אולי לא שינה את היחסים עם רוסיה ב180 מעולת(כאילו שזה אפשרי) אבל לפחות הקטין את הלהבות שהיו אחרי ממשל בוש.

זה יותר חשוב לדעתי מלהציב סוללות בשטח פולין.

בטח שהנמיך את הלהבות. כשהערס שמולך מקבל את מה שהוא רוצה, הוא נרגע. אבל שזים לב: הוא דופק מדינה ידידותית כדי להרגיע מדינה עויינת. והוא חוזר על התרגיל הזה שוב ושוב. ומה יצא? היחסים עם רוסיה לא השתנו ב-180 מעלות, הם גם לא השתנו ב- 18 מעלות. הם לא השתנו בכלל. בקרמלין בכל לא סופרים את אובמה. כשהם צריכים לבחור בין איראן לארה"ב, הם בוחרים באיראן.

פורסם

ויק קפוץ לאו' חיפה ותראה עם הוכחות מה הולך בשיעורים ומה הולך עם חוקי האוניברסיטה.

כזכור לי אחת העבירות החמורות ביותר זה פלגיאט. אני מכיר אין ספור בני מיעוטים שקיבלו הערה + עובר/ נכשלו. בשום מצב לא קיבלו ועדת משמעת, לעומת זאת אני מכיר בחורה שנתפסה והיא קיבלה נכשל בקורס פלוס שנתיים איסור על המשך לימוד תואר בכל אוניברסטה בארץ.

Cha0stAlker

אני לא אכנס איתך לויכוח. בוא רק נגיד שהדבר היחידי שאני מסכים איתך איתו זה שיש לנו ארגון ביון טוב.

בצור אחד שלחם בלבנון 2 וגם בעופרת + אין ספור מבצעים מעבר לקווי האויב.

ארה"ב לא סתם "עוזרת" לנו פה ושם. היא מחזיקה את ישראל עם תקציב הבטחון שלה.

למעשה זכורה לי כתבה מלפני כמה חודשים שתקציב הביטחון לאחר ניכוי ההלוואות של צה'ל השנה עומד על אפס, לא נשאר כסף. במצב כזה מדינה לא יכולה להלחם.

אני גם די בטוח שכל מה שאמרת זו דיעה אישית כי אתה מפספס כמה צבאות ענקיים בדרך ובאופן יחסי לא מדייק. כאשר תעשה ש"ב אני אשמח לקיים איתך ויכוח על זה

פורסם

אז למעשה אתה מצדיק את הטענה המקורית שלי. אם הם ממנים לנו את כל תקציב הבטחון - כנראה שיש להם סיבה לכך. ולכן אחזור ואומר שאין לנו שום סיבה "ללקק להם" ובטח לא להיות הליטל ביץ' שלהם.

פורסם

הם תומכים בנו כי הם צריכים אחיזה במזרח התיכון.

הרבה יותר משתלם וזול להם לשלוט בישראל כקולוניה מאשר להשתלט בפועל על ישראל שלא נדבר על המחאה שתעלה בתוך ארה"ב.

אנחנו הביץ' שלהם ועוד איך, לעזעזל הם קו החיים שלנו.

פורסם

ידעתי שעשיתי טעות כשהגבתי בת'רד הזה, כי כמו תמיד הויכוח נסחף למחוזות שבכלל לא קשורים לתגובה המקורית שלו (וזו הסיבה העיקרית שאני בכלל נמנע מלהיכנס לדיונים בפורום הזה). אני רק הגבתי על הטענה המטופשת שהשחורים הביאו את האיידס לבני האדם ולכן הם צריכים לשלם פיצויים למישהו. I'm out.

פורסם

הם תומכים בנו כי הם צריכים אחיזה במזרח התיכון.

הרבה יותר משתלם וזול להם לשלוט בישראל כקולוניה מאשר להשתלט בפועל על ישראל שלא נדבר על המחאה שתעלה בתוך ארה"ב.

אנחנו הביץ' שלהם ועוד איך, לעזעזל הם קו החיים שלנו.

האמת שרוב מכריע של הסיוע הצבאי של ארה"ב לישראל מותנה ברכישת ציוד צבאי אמריקאי, ככה שלתעשיית הנשק האמריקאית שיש לה הרבה כח, יש אינטרס ברור בלהמשיך לתמוך בישראל. מה גם שככה הם מונעים תחרות מצד פיתוחים ישראליים שכפי שהעבר הראה (הלביא, עסקת הפלקון) מלחיצים אותם מאוד.

פורסם

I'm out.

למזלך כבר אפשר סוף סוף להעיף מה שבא לך מ"הראה תגובות חדשות להודעות" ;) .

פורסם

אפשר להבין למה בדיוק אנחנו צריכים ללקק להם? אם כבר, ההפך הוא הנכון. אנחנו אלה ש"שומרים על הגשר" ומונעים מהאיסלאם להתפשט בכל העולם, לא האמריקאים.

אנחנו כולה שוטר, מוצב שנמצא כאן על מנת לשרת את האינטרסים הביטחוניים שלהם, הרי רוב האמריקאים לא ששים לשלם כספי מיסים לישראל.

ובעניין הכח של הצבא שלנו:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000787762

לא אומר שכולנו נמות מחר, עדיין יש אמצעי הרתעה אבל אין לנו יתרון על איראן+סוריה+מצרים+לבנון כמו שהיה פעם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים