עבור לתוכן

איזה DOK מתאים להתקין לינוקס עליו?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להתקין לינוקס על דיסק און קי (התקנה רגילה לא live), השאלה היא איזה תנאים לינוקס צריך בשביל שהמערכת תעבוד באופן טוב ותקין? איזה מהירות קריאה וכתיבה צריך? איזה נפח פחות או יותר? יש המלצות על חברות\דגמים מסויימים?

פורסם

התקנתי NAS כאשר המערכת עצמה (/ home/ וכו') על DOK (חפש כאן בפורום מארזים אני חושב את המאמא שכתבתי) . ה DOK שלקחתי הוא USB3 וכמובן שבמחשב יש פורטים מתאימים שהוא יושב עליהם. איטי.

יחד עם זאת, לשמוש ב NAS זה חסר משמעות. מה שצריך עולה לזכרון ומהרגע הזה, ה DOK לא רלוונטי (אין כתיבה/קריאה שוטפות אליו).

בעקרון זה גם צריך להיות נוח אם אתה צריך מדיה ניידת להעלות לינוקס במחשבים שונים.

עצם ההתקנה לא היתה שונה מהתקנה על דיסק רגיל.

פורסם

עד כמה שידוע לי, לא דרושים תנאים מיוחדים או דגמים של חברות מסוימות. בעקרון, יתאים כל DOK שניתן לפרמט אותו. לגבי המהירות - מהיר יותר פשוט יעבוד יותר מהר. לגבי הנפח - ב DOK גדול יותר יהיה יותר מקום. כמובן שהנפח צריך להיות מתאים לגודל ההפצה, וכאן יש הרבה בחירה. הפצות כמו TINYCORE או SLITAZ תסתפקו בכמה מאות MB, התקנה רגילה של אובונטו תדרוש 5GB, ואחת כמו SABAYON - תצטרך כ 10GB.

פורסם
  • מחבר

התקנתי NAS כאשר המערכת עצמה (/ home/ וכו') על DOK (חפש כאן בפורום מארזים אני חושב את המאמא שכתבתי) . ה DOK שלקחתי הוא USB3 וכמובן שבמחשב יש פורטים מתאימים שהוא יושב עליהם. איטי.

יחד עם זאת, לשמוש ב NAS זה חסר משמעות. מה שצריך עולה לזכרון ומהרגע הזה, ה DOK לא רלוונטי (אין כתיבה/קריאה שוטפות אליו).

בעקרון זה גם צריך להיות נוח אם אתה צריך מדיה ניידת להעלות לינוקס במחשבים שונים.

עצם ההתקנה לא היתה שונה מהתקנה על דיסק רגיל.

במקרה שלי אני דווקא כן צריך להתקין את ה-מערכת על ה-DOK ואילו למדיה והורדות אני לא צריך (בעל המחשב לא מעוניין שאני יתעסק עם הדיסק שלו...)

עד כמה שידוע לי, לא דרושים תנאים מיוחדים או דגמים של חברות מסוימות. בעקרון, יתאים כל DOK שניתן לפרמט אותו. לגבי המהירות - מהיר יותר פשוט יעבוד יותר מהר. לגבי הנפח - ב DOK גדול יותר יהיה יותר מקום. כמובן שהנפח צריך להיות מתאים לגודל ההפצה, וכאן יש הרבה בחירה. הפצות כמו TINYCORE או SLITAZ תסתפקו בכמה מאות MB, התקנה רגילה של אובונטו תדרוש 5GB, ואחת כמו SABAYON - תצטרך כ 10GB.

אני לא מדבר על מהירות ברמה של USB 3 אני מתכוון למהירויות יותר נמוכות,

כי קודם התקנתי על DOK של חברת ADATA שבו המהירות היא בסביבות 3.5 mb\s כתיבה, וקריאה בסביבות 10-20 mb\s, ופעולות מסויימות כמו הפעלת דפדפן האינטרנט או צג המערכת ב-ubuntu היו לוקחות קצת יותר מדי זמן.

השאלה היא איזה מהירות מומלץ בשביל שהמערכת תפעל במהירות סבירה?

פורסם

מה אתה הולך להתקין על ה DOK? כאמור לעיל, המיהרות אינה רלונטית במקרה של NAS, כי הכל רץ מהזכרון.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון להתקין עליו את הגירסה האחרונה של ubuntu, מה שכתבתי לעיל היה בטעות, סוריי...

פורסם

אז אתה צריך מהירת בסדר גודל של דיסק SATA, ובמילים אחרות, USB3. כל DOK מסוג USB2 יתן הרגשה של איטיות בהשוואה להתקנה על דיסק פנימי.

פורסם

דווקא התקנתי Arch אם KDE שלם על DOK USB2 רגיל (sandisk cruzer switch 32G), לוקח לו יותר זמן לעלות ויותר זמן לפתוח תוכנות ממערכת שמותקנת על HD פנימי אבל מרגע שהוא עלה והתוכנה נפתחה הוא שמיש לגמרי

מומלץ לעשות noatime ב fstab למחיצות ו _לא_ לעשות מחיצת swap בכלל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים