עבור לתוכן

ARCH : מעבר מ initscripts ל systemd

Featured Replies

פורסם

ראשית, בואו לא נכנס למה זה טוב. לא זאת מטרת ההודעה. מי שעובד עם ARCH יצטרך בשלב זה או אחר (וליתר דיוק עכשיו !) לעבור למערכת האתחול החדשה. לא רוצה ? עזוב את ARCH.

ומאחר וכרגע סיימתי להעביר שלושה מחשבים (2 מהם היום, אחד במהלך השבוע) למערכת זו, כמה מסקנות שיכולות לעזור לעוברים. ומכיוון שאתם בטח סקרנים לדעת עד כמה זה מורכב, אז מתאבן - השינוי שולי וקל. אם.... אם ... תקראו ותעבדו לפי המדריכים.

1. לקרוא בוויקי

- את ה"מדריך למתחילים" - https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners%27_Guide

כן. אני יודע. כבר התקנו. אז מה לנו ולמתחילים ? כי במדריך הזה תתקלו בצורה מסודרת בקבצי הקונפיגורציה והגדרות הנדרשים במערכת החדשה במקום ההגדרות ב rc.conf וכיצד להגדירם.

- את המדריך הדן ב systemd עצמו https://wiki.archlinux.org/index.php/Systemd#Mixed_systemd.2Finitscripts_installation

- ובעת המעבר, מדריכים רלוונטיים למערכת הספציפית שלכם (למשל, האתחול של NFS מוסבר היטב בוויקי של NFS)

למי שמתעניין בסביבות שהסבתי :

- NAS : מחשב חדש לחלוטין (מאמר שכתבתי עליו נמצא כאן באחד הפורומים). ללא מסך/מקלדת עכבר (שליטה דרך SSH מהמחשבים האחרים ברשת). מחובר קווית. מריץ שרת NFS.

- המחשב שלי : התקנה ישנה. עולה למסך שחור ומועבר ידנית לסביבה גרפית (KDE). מחונר קווית. מריץ קליינט NFS ובצע טעינה אוטומטית של מחיצות ה NFS מה NAS עם autofs.

- המחשב של הבת שלי : התקנה ישנה. עולה ישר לסביבה גרפית (KDE). מחובר אלחוטית (Wicd). מריץ קליינט NFS ובצע טעינה אוטומטית של מחיצות ה NFS מ NAS עם autofs.

תהליך ההסבה מתואר בויקי תחת systemd. שימו לב שהתהליך הדרגתי (אלא אם אתם מתעקשים להיות טפשים ולעשות הכל במכה אחת). יש שלושה שלבים :

1. מעבר למערכת משולבת systemd/sysvinit/initscripts. בעקרון עוברים מהגדרות ב rc.conf (לא דמונים !) לקובצי קונפיגורציה (שם ההוסט, זמן וכו'). מתקינים systemd ומוסיפים פרמטר לקובץ הקונפיגורציה של grub/grub legacy/syslinux כך שהאתחול יהיה ע'י systemd. בשלב זה קל לחזור לinitscrits על ידי בטול הפרמטר הנוסף בעת עליית המערכת.

2. עבר בשלום ? עוברים למערכת משולבת של systemd/initscrits. בשלב זה יש להוריד דמונים מ rc.conf ומעבירים אותם לפעול ב systemd. יש טבלא המראה מה מחליף את מה, והיכן שחסר יש לבדוק בדף הרלוונטי (NFS למשל). מורידים גם את הפרמטר שהוספנו קודם בקובץ הקונפיגורציה של ה bootloader. אנחנו עולים עכשיו ל systemd רק עדיין מריצים גם אלמנטים מתוך rc.conf.

3. זהו ? rc.conf ריק ? כל השורות מנוטרלות ? אפשר לעבור ל systemd טהור. התנאי הוא שאין אף דמון שלא הצלחתם למצוא לו מקבילה ב systemd. סביר להניח שאם אין לכם מערכת ייחודית, לא תתקלו בבעייה הזו. בנוסף - אם אתם משתמשי ב rc.local להרצות שונות בעת עליית המערכת, אין לו מקבילה ב systemd ! יחד עם זאת יש הדרכה איך לבנות (בקלות) service שיעשה זאת. חשוב - מפתה להפנות את ה service הזה שיריץ ישר את /etc/rc.local הוותיק. הבעייה - rc.local יימחק כשנסיר את חבילת initscripts. יש להעתיק אותו לספרייה אחרת (/usr/local/bin מיועדת למקרים כאלו) ולהריץ אותו משם. בעייה מקבילה יש עם rc.local.shutdown אם מישהו משתמש אתו - לא ראיתי פתרון, אבל מכיוון שלא הטריד אותי, גם לא חפשתי.

זהו. אתם מריצים מערכת המאותחלת עם systemd טהור. נכון שלא לקח לכם הרבה זמן?. מה יצא לכם מזה ? האמת ... המערכת עולה (ויורדת) הרבה יותר מהר. לא חוכמה - זו אחת המטרות של systemd. אבל שוב, לא זה הפרמטר הקובע. הפרמטר הקובע הוא שאם אתה עם ARCH אז אתה פשוט חייב. ועכשיו.

וכמה דגשים -

דמונים :

syslog-ng : פשוט להוריד אותו. ל systemd יש מערכת לוג משלה, שמופעלת אוטומטית.

dbus : פשוט להוריד אותו. systemd מפעיל אותו בעצמו (כי הוא משתמש רציני בשירותיו).

alsa : פשוט להוריד אותו. ככל שראיתי שני השירותים המחליפים את הדמון הזה מופעלים אוטומטית.

רשת :

רשת קווית - מי שמשתמש בהקצאת כתובת דינמית (הנתב מקצה כתובת) : יש לבטל את network ורק להפעיל את שירות dhcpcd@etho (או הכתובת הרלוונטית).

מי שמשתמש בהקצאה של כתובת קבועה : נא להסתכל במדריך :-).

רשת אלחוטית - כאמור אצלי אחד המחשבים משתמש ב Wicd לנהול קליינט אלחוטי מול הנתב. כל שנדרש היה להפעיל שרות הנקרא (מפתיע ...) Wicc (לא הופיע בטבלת ההמרה או בדף הוויקי של Wicd). אני מניח שבמנהלי רשת אחרים כנ'ל. יש לקרוא.

NFS :

שרת/לקוחות - יש לקרוא בדף הויקי של NFS מה יש להפעיל.

אני עד כה בצד הלקוח השתמשתי ב autofs להתקנה אוטומטית של מחיצות שרת ה NAS בקליינטים. למרות שיש שירות כזה, בפועל לא בוצעה התקנה של המחיצות למקומן במערכת הקבצים. עברתי לשמוש בהתקנה דרך fstab מאחר וsystemd יודע לבצע התקנה אוטומטית כולל התקנה "מאוחרת" (ההתקנה תתבצע רק בעת גישה למחיצה). בדקתי, וגם הורדת ה NAS לא תקעה מחשבים שבאותו זמן נגשו אליו. systemd אכן מטפל יפה בנושא ההתקנה האוטומטת של מחיצות. נא לקרוא בסעיף הרלוונטי בוויקי.

וזהו עד כה. אם יש שאלות - אענה כמיטב יכולתי. לכו לעבוד !

ולהשומע ינעם.

פורסם

כנראה שARCH לא בשבילי אני עצלן מידי...

ניסיתי לעבור לsystemd במכה אחת וזה דפק לי את המערכת. DGM סרב לעלות.

מה התחליף לארץ?

אני מחפש הפצה מתגלגלת מהירה ושלא דורשת ממני לקרוא הוראות

יש חיה כזאת?

נ.ב אחרי שנדפק לי ארץ' התקנתי וינדוס8 - על הפנים לא יודע מה מיקרוסופט חשבו לעצמם...

פורסם

אני נשאר אם sysvinit a במחשבים שהתקנתי לפניי יציאת הגרסה האחרונה, ועושה התקנות חדשות אם systemd

עד עכשו הבעיות שלי אם systemd הן :

1. הוא לא יודע להתמודד אם קריסה של ה X. אם ה X קורס הוא מתחיל לעשות לופים של פתיחה וסגירה של ה kdm, וצריך לעשות למחשב ריסט מהמפסק

2. הוא מחיל את הגדרת הפונט ב vconsole.conf בזמן הלא נכון - בחרתי פונט נורמלי (Lat2-Terminus16), אז הוא מפעיל אותו ממש מוקדם בתהליך הבוט, ואז כשהקונסול עובר למצב גראפיקה גבוהה הפונט חוזר להיות הפונט הרגיל.....

3. אני רגיל לכתוב בקונסול init 0 init 6 וכו וזה לא עובד אם systemd, צריך לכתוב telinit במקום זה (או reboot ו shutdown), אבל אני פשוט ממשיך לכתוב init כל הזמן....

4. ה OKים הירוקים משמאל מכוערים

פורסם
  • מחבר

2012-11-04

As systemd is now the default init system, Arch Linux is receiving minimal testing on initscripts systems. Due to a lack of resources and interest, we are unlikely to work on fixing initscripts-specific bugs, and may close them as WONTFIX.

We therefore strongly encourage all users to migrate to systemd as soon as possible. See the systemd migration guide.

To ease the transition, initscripts support will remain in the official repositories for the time being, unless otherwise stated. As of January 2013, we will start removing initscripts support (e.g., rc scripts) from individual packages without further notice.

כלאמר - מעכשיו אין יותר טפול בתקלות ב initscripts.

ומינואר הבא עלינו לטובה- יש הסרה יזומה של תמיכת initscripts מחבילות Arch. יש עוד פחות מחודשיים..

חושו אחים חושו !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים