עבור לתוכן

רכישת אייפון יד שנייה. מה כדאי לדעת וממה להיזהר (נעילת מכשיר וכו'). שאלות קטנות.

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים יקרים.

אני מעוניין ברכישת מכשיר אייפון יד שנייה בארץ. עד כמה שהבנתי עד עכשיו, היה חשוב לדרוש מהמוכר להעביר בעלות על המכשיר. במידה ולא, יכולתי להסתכן בנעילת מכשיר תמידית מהחברה (בדיווח על אובדן/גנבה/ אם קיים חוב או משהו מהסוג הזה).

לאחרונה חבר אמר לי שזה לא דבר שצריך לדאוג לגביו ושגם אם תתבצע נעילה כזו אפשר לשחרר אותה בכמה פעולות פשוטות.

רציתי לדעת אם קיימת נעילה תמידית של המכשיר, שיכולה פשוט להשבית אותו, או שלכל נעילה שכזו יש פריצה .

מעבר לכך, אם זה באמת עניין קריטי, מה עושים אם המוכר טוען שהמכשיר בכלל מחו"ל או מכל סיבה אחרת הוא לא יכול להעביר בעלות?

אשמח לדעת אם ישנם עוד דגשים שחשוב להכיר. תודה והמשך ערב נעים.

פורסם

העברת בעלות נדרשת רק במידה והמכשיר נרכש דרך חברת סלולר.

במידה והמכשיר גנוב, מספר הimei שלו נחסם על ידי החברה הסלולרית לשיחות נכנסות יוצאות וגלישה.

ממליץ להכניס את הסים לפני הרכישה ולבדוק שניתן להתקשר לשלושת מפעילות הסלולר הגדולות.

פורסם

סלולרי יד שניה זה דבר די בעייתי, במיוחד מכשיר כמו אייפון שהוא מכשיר יקר. הטריק של הנוכלים הוא למכור את המכשיר ואז לדווח לסלולרית שהוא נגנב. מה שקורה זה שהם מקבלים מכשיר חדש/כסף, את הכסף שלך, ואתה נשאר עם מכשיר שאי אפשר להשתמש בו בארץ. ולא אי אפשר לפתוח אותו כי המכשיר נחסם ברמת הרשת.

מה שאפשר לעשות נגד זה, זה פשוט להפעיל שכל ישר. להגיד למוכר אני רוצה לבוא אליך הביתה. רוב הנוכלים מעדיפים מקומות ציבוריים או משרדים. לבקש ממנו רשיון נהיגה ולצלם את הרשיון נהיגה עם כל הפרטים. בנוסף אפשר להחתים אותו על נייר קצר שהוא מצהיר שהמכשיר לא גנוב, במצב תקין ושהוא הבעלים שלו ולכתוב שם את הת.ז. שלו. לבנאדם שהוא לא נוכל לא תהיה בעיה לעשות את כל הדברים האלה. אבל ברגע שתתחיל להגיד שזה מה שאתה רוצה למישהו מפוקפק הוא ייעלם מהר מאוד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

יש למוכר דרך להוכיח שהמכשיר מחו"ל או מחנות שאני רשת סלולרית מלבד קבלת קנייה?

פורסם

אין ספק שקבלה זה הכי טוב בכל מצב.

אני לא כל כך בקיא בהבדלים בין אייפון בחו"ל לאייפון ישראלי. אני לא חושב שיש הבדל במכשיר בכלל, אז אני לא יודע אם תוכל לבדוק את זה. אבל שוב צריך אולי לבדוק בפורום שמתמחה באייפון.

בכל מקרה, ההיצע בשוק גדול, אין סיבה לא לקנות ממישהו עם קבלה ושנראה אמין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים