עבור לתוכן

לטובי המוחות בפורום- אתגרי גיאומטריה, ת'רד מתעדכן

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין למה אתם מתעקשים לא להכנס לקישור ולראות את הפרישה והמספרים בעצמכם.

הפרישה משורטטת שם עם המספרים עליה ועם משפט פיתגורס פתור על גביה..

כל התנאים שציינת מתקיימים , אורך היתר הוא 40 לפי משפט פיתגורס , מה שקצר יותר מ 43 וגם מ 42

בנוסף מראים לך את היתר כשהוא מקופל חזרה על גבי התיבה התלת מימדית

הוא אפילו מונפש וניתן לסיבוב תלת מימדי ע"י העכבר כדי שתבין בדיוק איך הוא מהווה את הנתיב של העכביש על גבי קירות החדר.

http://mathworld.wolfram.com/SpiderandFlyProblem.html

ddiCM.gif

• תגובות 44
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אה כן, ישנה גם פריסה כזו. עכשיו אני באמת מרגיש מטומטם, בעיקר אחרי שאמרתי בעצמי שיש להשתמש בפריסה בה הישר המתקבל הוא הקצר ביותר. אופס...

נ.ב. אני לא זינגר שאיתו התווכחת קודם, ואין סיבה שלא תדבר כמו בנאדם.

פורסם

אתה צודק אני מתנצל בכנות על צורת התבטאותי פשוט התחלתי להתעייף מזה שאף אחד לא מסתכל בקישור ששמתי והזכרתי 3 פעמים כבר

ובמקום זה ממשיכים לומר לי שאולי טעיתי בחישוב...

פורסם

במקור הזבוב לא עף , אף אחד לא עף לשום מקום אף אחד לא מתבסס על תעופה של שום דבר ובאמת ואין שום התחכמות

(במקור זה בכלל העכביש זז לתפוס את הזבוב, הזבוב נשאר במקום.. אתה יודע - עכביש טורף זבובים וגם כתוב the fly remains stationary)

-- לא הבנת את הפתרון (לגיטימי אגב, אבל במקום לנסות להתווכח איתו נסה להבין אותו)

או שאין לך ראיה תלת מימדית בשיט,

או שסתם לא הבנת ובמקרה הזה אני מציע לך לחזור ללינק ולסובב את התיבה המונפשת לאט לאט עם העכבר עד שתבין

היתר של הפיתגורס הוא על הפרישה הדו-מימדית של התיבה (ולא באוויר!) כשאתה "מקפל" את הפרישה בדמיון חזרה לתיבה

אתה מבין איך היתר הזה הופך לנתיב זחילה על הקירות.

(או שאתה סתם טרולולולולינג כאן ומקרה הזה - חבל...)

א. אני לא טרול, פשוט הבנתי אחרת מהדברים שלכם (שהוא עף מנקודה אחת לשנייה ולעשות פיתגורס של המשולש (30, 10 והיתר)).

ב. משום מה אתמול כשנכנסתי ללינק וראיתי שזה פיתגורס אז הנחתי שזה שוב אותה תשובה וההנפשה שיש לא עבדה אתמול.

עכשיו כשאני מבין על איזה פיתגורס אתם מדברים, זו אכן התשובה הקצרה ביותר.

פורסם
  • מחבר

קידני, יש סיכוי שתעלה רק שרטוט של הדרך שלך? ניסיתי לפענח מאיפה לאיפה צריך להעביר את הקוים אבל לא ממש מצאתי על איזה משולש שווה צלעות אתה מדבר ואיך נוצר משולש 20-80-80 נוסף עם B1 כזוית הראש....

פורסם

http://i.imgur.com/KIe6r.png

KF מקביל ל BC

KC חותך את FB בנקודה O ויוצר ע"י כך את משולש BOC שווה צלעות (נסה להבין למה)

BO=OC בגלל שווה צלעות

BC=BV בגלל ש BCD שווה שוקיים

בסה"כ קיבלנו משולש BOV שוווה שוקיים כי BO=BV

זווית BOV=80

זווית KOV=40

זווית VKO גם שווה 40 --> משולש VOK גם שווה שוקיים VO=VK

משולש FOK גם שווה צלעות אז FO=FK

סה"כ צ.צ.צ חפפנו את משולשים VFO VFK

VF חוצה זווית KFO אז מצאנו ש VFO=30

פורסם
  • מחבר

סחטיין. זה הרבה יותר קצר מהדרך בעזרת הבניה ברמז.

עוד מעט תעלה עוד חידה, אני ישבתי עליה יום וחצי לפני שהגעתי לפתרון, נראה כמה זמן יקח לאנשים פה :xyxthumbs:

(בכלליות, את כל החידות אעלה לפה אחרי שאפתור כדי שתהיה לי תשובה לתת לאנשים אם הם צודקים או לא...)

פורסם
  • מחבר

עוד חידה

פה אין רמז

מה שמשורטט זה מה שידוע- המרובע הזה הוא ריבוע אגב, על כל המשתמע מכך.

שימו לב, דרושה בניה יצירתית!

bRMLh.jpg

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

http://i.imgur.com/JLizL.png

JLizL.png

נראה קל :) (לא חובה בניות עזר כאן, הדרכים להגיע לפתרון קצת הרבה יותר מסובכות ממה שנדמה בהתחלה...)

פורסם

התגעגתי לזה!

אתחיל לנסות לפתור.

פורסם

אתב בטוח בנתונים? הציור כלל לא משקף את המספרים, מה גם שפתרון הבעיה בשיטות "פסולות" נותן תוצאה מספרית משונה משהו.

פורסם

התשובה במקרה הזה היא לא מספר עגול ויפה (בקירוב אולי)

הציור לא משקף את המספרים אני מניח, אבל המספרים הם הנתונים.

יש המון וריאציות של זה, מי שרוצה לקרוא (ועל הדרך לראות את הפתרונות האפשריים) אפשר לחפש בגוגל Crossed Ladders Problem

אבל תנסו לאתגר את עצמכם לפני שמציצים

פורסם

הפתרון מתבסס על גאומטריה "קלאסית" בלבד?

פורסם

ניסיתי לפתור אאוקלידית, יצאו משוואות מזעזעות (תאלס+ פיתגורס, 2 משוואות ב-2 נעלמים). אנסה עתה בניות עזר שונות.

פורסם

ציטוט מהויקי על הערך הזה:

Its charm has been attributed to a seeming simplicity which can quickly devolve into an "algebraic mess" [characterization attributed by Gardner to D. F. Church].

אני לא חושב שיש פתרון "נקי" ואלגנטי מדי, כמו שכתוב הקסם הוא שזה נראה קל ומתגלה כבלאגן אלגברי של משוואות וקירובים... :)

אגב - הערך בויקי לא מסביר יותר מדי

מי שרוצה לקרוא הסבר (ארוך ומקיף) יש כאלה בגיגול של הבעיה

למשל http://www.lex.net/ladders.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים