עבור לתוכן

לטובי המוחות בפורום- אתגרי גיאומטריה, ת'רד מתעדכן

Featured Replies

פורסם

אתה יכול להביט בהודעה שמעליך למשל :)

• תגובות 44
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קידני החידה מעולה אבל התיאור שלה גם המקורי הוא לא מדוייק. עשיתי ישר את החישוב שגיל עשה כך יוצא שנפרסים שתי קירות הריבוע לצדדים ויוצרים מלבן ארוך יותר מה שעוד איכשהו אפשר לעשות בקירות בדגש על חדר! אם לעומת זאת היה מצויין שזאת קופסת קרטון למשל אז אני בטוח שהסיפור גם במילואים אצליכם היה נפתר ממש מהר.

פורסם

התיאור מדוייק

כן, יש עוד דרכים לפרוש את החדר התלת מימדי הזה לדו מימד

אבל בפרישות השונות המיקומים של העכביש והזבוב (או הנמלה והסוכר) משתנים (כדי שתוכל לסגור את זה בחזרה לתלת מימד ולקבל את התיאור הראשוני)

(כשאתה "מקפל" את הפרישה שלך נסה לחשוב איפה הזבוב ואיפה העכביש כדי לראות אם הקיפול שלך אפשרי בכלל)

ומה זה משנה אם זה חדר או קופסאת קרטון? כי יותר קל לך בדמיון לפרוש קרטון מאשר חדר? נו באמת...

כל הקטע כאן זה להקשות בכוונה ולתת כמה שפחות רמזים בכיוון של פרישה מתלת מימד לדו מימד, זה צריך לבוא ממך ולא מהניסוח של החידה.

פורסם

*Scorn* יש לי פתרון עם בניה שונה ממה שהוצע בתמונה שלך, יוצא 30

פורסם
  • מחבר

אכן יוצא 30 :yelclap:

אפשר לראות באיזו דרך פתרת אם לא בעזרת הבניה שהצעתי כרמז?

פורסם

האמת ש סיבכתי את עצמי קצת אבל יצא מזה בסוף משהו

העברתי מקביל לבסיס מהנקודה שהזווית שמחפשים נמצאת בה, ומהצד השני הורדתי קו ל C מה שיצר שווה צלעות.

אם מחברים את הקודקוד העליון של שווה הצלעות הזה לנקודה שבה הזווית הנעלמת פוגשת את AB

אז מקבלים שווה שוקיים נוסף 80-80-20 (ה 20 היא 1B)

משם מחשבים קצת זווית, יש חפיפת משולשים שמגלה חוצה זווית ל 30

ביליתי עם 3 דפים על השאלה הזו שעכשיו מרקיבים בפח עם כל מיני מיצי זבל מסביב

ואין לי כח לצייר את זה במחשב, אז אני מקווה שזה מספיק :).

פורסם
  • מחבר

אני אנסה לפענח את הדרך, נראה אם יצא מזה משהו. פעם הבאה אבל אל תזרוק, תשתף אותנו בפתרון S: כל מטרת הת'רד הזה היא דרך, לא פתרון סופי. שאנשים יוכלו ללמוד ממה שרואים פה ;D

בכל מקרה, יש לי עוד חידה ששמרתי לאחרי שיפתרו את הראשונה. קצת יותר קלה, אבל חביבה, תעלה מחר.

פורסם

בקשר לחידה עם החדר, נצא מנקודת הנחה שפספסתי משהו :-\

אני אנסה גישה אחרת שאין לי את היכולת הטכנית לפתור.

דרך שתי נקודות אלה ניתן להעביר אינסוף מישורים. המישורים האלו, אם נפרוש את התיבה\חדר,החיתוך של התיבה עם המישור תתן לנו קו ישר.

צריך לבטא את החיתוך הזה כפונקציה, ולגזור אותה בכדי למצוא את המינימום שלה.

אשמח אם מישהו יכול לכתוב את זה ולפתור...

פורסם

יש לי חידה די קלה אבל מראה כמה האינטואיציה נוגדת את המציאות.

יש חיידק שבכל שנייה מתפצל לשניים. השניים מתפצלים לארבע וכולי. אם שמים את החיידק בכוס, הכוס מתמלאת תוך דקה בדיוק.

תוך כמה זמן תתמלא הכוס אם נשים בתוכה מראש שני חיידקים?

פורסם

59 שניות?

ברגע t=0 יש חידק אחד, כלומר 2 בחזקת 0. אם כל שנייה הוא מתפצל ל-2 אז הנוסחה היא N(t)=2^t. תוך שישים שניות נשאר עם 2^60 חידקים שזה כוס מלאה

אם כבר פוצל ל-2 ברגע t=0 יש לנו 2 בחזקת 1. אז הנוסחה (N(t)=2^(t+1 כך שהכוס ששווה לנו 2 בחזקת 60 ניתנת ב-t=59.

אבל בחיי שדיגדג לי בהתחלה לומר 30 שניות :)

פורסם
  • מחבר

לא צריך נוסחה, זו חידת היגיון מהסוג הפשוט ביותר.

ההבדל בין חיידק אחד ל 2 חיידקים הוא חלוקה אחת, כלומר שניה אחת. אם מתחילים מ 2 חיידקים החלוקה הראשונה כבר "התבצעה", כלומר פחות שניה. זה הכל.

פורסם

^

ככה גם אני הגעתי אל הפתרון, אך הרגשתי צורך לנסח את זה בצורה יסודית :)

יש למישהו אפשרות לנסות את הפתרון שהצעתי לחידת החדר?

פורסם

התיאור מדוייק

כן, יש עוד דרכים לפרוש את החדר התלת מימדי הזה לדו מימד

אבל בפרישות השונות המיקומים של העכביש והזבוב (או הנמלה והסוכר) משתנים (כדי שתוכל לסגור את זה בחזרה לתלת מימד ולקבל את התיאור הראשוני)

(כשאתה "מקפל" את הפרישה שלך נסה לחשוב איפה הזבוב ואיפה העכביש כדי לראות אם הקיפול שלך אפשרי בכלל)

במקור - העכביש והזבוב, אתה מתבסס על זה שזבוב יכול לעוף.

נמלה לא יכולה לעוף (כמו הזבוב) ולכן לא יכולה לעשות את היתר של המשולש פיתגורס..

מעבר לזה כתבת שהנמלה הולכת רק על הקירות הפנימיים, התקרה והרצפה וטוען שאין התחכמות.

כל הכבוד.

פורסם

במקור הזבוב לא עף , אף אחד לא עף לשום מקום אף אחד לא מתבסס על תעופה של שום דבר ובאמת ואין שום התחכמות

(במקור זה בכלל העכביש זז לתפוס את הזבוב, הזבוב נשאר במקום.. אתה יודע - עכביש טורף זבובים וגם כתוב the fly remains stationary)

-- לא הבנת את הפתרון (לגיטימי אגב, אבל במקום לנסות להתווכח איתו נסה להבין אותו)

או שאין לך ראיה תלת מימדית בשיט,

או שסתם לא הבנת ובמקרה הזה אני מציע לך לחזור ללינק ולסובב את התיבה המונפשת לאט לאט עם העכבר עד שתבין

היתר של הפיתגורס הוא על הפרישה הדו-מימדית של התיבה (ולא באוויר!) כשאתה "מקפל" את הפרישה בדמיון חזרה לתיבה

אתה מבין איך היתר הזה הופך לנתיב זחילה על הקירות.

(או שאתה סתם טרולולולולינג כאן ומקרה הזה - חבל...)

פורסם

אכן, המסלול הכי קצר בין 2 נקודות על פני משטח תלת מימדי כלשהו הניתן לפריסה הוא הקו הישר בין הנקודות הללו בפריסה (בהנחה שאפשר בכלל לפרוס, בהנחה שאפשרי לשרטט ישר בין הנקודות מבלי לצאת מתחומי הפריסה, ובהנחה שמשתמשים בפריסה בה הישר הוא הקצר ביותר).

עם זאת, לפי נתוני השאלה הדרך הקצרה ביותר אכן מתקבלת דרך הרצפה או התקרה, והיא 42 מטר. הדרך לאורך הקירות היא כ43.17. אבן כליות, אתה בטוח שלא טעית במספרים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים