עבור לתוכן

תופעה: פסקולים אינסטרומנטלים (כלי נגינה, זמרים, בדומה לסרטים/סדרות) במשחקי וידאו

Featured Replies

פורסם

כאשר נכנסי היום באתר לכתבה כלשהיא, נתקלתי במקרה בטור "עוד באותו הנושא", בכתבה הזו, שהכניסה אותי להלם, כאשר התברר לי כי נעימת הפתיחה של המשחק Civilization 4, זכתה בפרס גראמי. הראשון שהוענק אי פעם לפסקול של משחק מחשב/וידאו.

מבירור רחב יותר, התברר שהנעימה המדוברת, Baba Yetu, זכתה באופן חשוד בשבילי, בקטגוריה "הביצוע הטוב ביותר של תזמורת עם שירה", אשר איננה מיועדת לפסקולים של מדיה ויזואלית, וכפי שניתן להבין משמה, מיועדת למוסיקה שמבוצעת באופן חי, ע"י תזמורת ומקהלה אמיתיים.

עד לקריאת הכתבה הזו, שהיא מלפני שנתיים בערך, חשבתי כי להוציא משחקים בודדים כמו FIFA, כל משחקי הוידאו והמחשב מכילים פסקולים שהופקו באמצעות מחשב (יש בזה היגיון, כיוון שמאחר ואלו משחקים ממוחשבים, אז גם צפוי שהמוזיקה שלהם תופק ממחשב ולא מכלי נגינה אמיתיים).

עצם העובדה כי הפסקול של Civilization 4, זכה בגראמי בקטגוריה שמיועדת למוזיקה שמנוגנת ע"י תזמורת, ומושרת ע"י מקהלה, הובילה אותי באופן מיידי למסקנה, כי הפסקול של המשחק, הוא אינסטרומנטלי (כלומר שהפסקול מבוצע ע"י כלי נגינה אמיתיים, תזמורת פילהרמונית ומקהלה, ולא ע"י מחשב (ממש כמו בפסקולים של סרטים/סדרות), כפי שחשבתי לגבי פסקולים המכילים מוזיקות מקוריות עבור משחקי מחשב/וידאו, ולא מוזיקות ולהיטים קיימים, שהיו עוד לפני שהמשחק יצא [כמו בפיפא למלל]).

ממתי הפסקולים המוזיקליים של משחקי המחשב והוידאו החלו לשלב כלי נגינה אמיתיים בתוכם?

פורסם

בערך מהזמן שבו משחקים התחילו להיות על CD (לפני זה מגבלות הנפח מנעו להכניס מוזיקה "אמיתית" ומה שהיה זה MIDI או איזושהי וריאציה של זה (מקסימום MOD שזה כמה sampling מוקלטים וסינתיסייזר).

אבל גם כשהמוזיקה היא MIDI זה לאו דווקא אומר שהיא הופקה במקור כמוזיקה אלקטרונית. במקרים רבים זו מוזיקה שהוקלטה במקור ע"י כלים אמיתיים ועברה המרה (ידנית או אוטומטית) לסינתיסייזר ממוחשב.

פורסם

שים לב לכל הפסקול של Heroes of Might and Magic:

פורסם

למשחקי HEROES תמיד היה פסקול אינסטרומנטלי מדהים, זה עוד אחד מהיתרונות הגדולים של סדרת המשחקים הזאת.

משחקים נוספים שראויים לציון על פסקול אינסטרומנטלי מעולה הם:

GOTHIC 3, לדוגמא -

TES III: MORROWIND, הנה -

DIVINE DIVINITY, הנה -

פורסם
  • מחבר

מצאתי את הערך Video game music בויקיפדיה האנגלית, ששם יש מידע לגבי ההיסטוריה ההתפתחות של מוסיקה במשחקי מחשב ווידאו, כתוב שם שאכן, מוסיקות של משחקי וידאו שמנוגנים ע"י כלי נגינה אמיתיים, אכן הופיעו לראשונה מאז שהמשחקים החלו להיות מופצים ב-CD-ROM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים