עבור לתוכן

מסכי IPS חדשים של ASUS - יש חוות דעת?

Featured Replies

פורסם

הדל עדיף בשל ארגונומיה מלאה.

פורסם

אין עלרוד, אין פיבוט ואין HUB של USB.

פורסם

פיבוט זה קישקוש שאין שום סיבה להשתמש בו (אני לא מכיר אף אחד שבאמת משתמש בזה, אתה מכיר?)

HUB של USB זה מיותר בערך באותה מידה. יש לי איזה מיליון חיבורי USB במחשב ולא השתמשתי בחיים בחיבורים שעל המסך (ה-USB HUB אפילו לא מחובר). הוא גם איטי יותר ואאל"ט נכבה כשהמסך כבוי (אני זוכר שפעם לפני כמה שנים הייתי מחבר אליו קורא כרטיסים, וכל פעם שהייתי מכבה/מדליק את המסך הוא היה קופץ מחדש בתור כונן חדש שהמערכת מזהה) מה שיכול ממש לעצבן לפעמים.

ועלרוד... הכוונה היא לכיוון הגובה למעלה/למטה? אני לא זוכר שהשתמשתי בזה אי פעם. יש גובה סטנדרטי שאמור להתאים בערך תמיד.

בכל מקרה זה בערך הדבר היחיד שאני מוכן להתפשר ולהחשיב כחיסרון, נניח.

השאלה היא איך מתמודדים שני המסכים האלה (האסוס מול הדל) בשאר הפרמטרים - אלה שאשכרה משנים משהו: איכות תמונה, צבעים, זויות צפיה וכו'..

פורסם

זה רק אני או שהאסוס נראה מבריק?

פורסם

קשה לדעת

כנראה ששזה בשביל שימשוך את העין, כמו טלויזיות בתצוגה.

פורסם

יש ברשותי מסל דל U2412M

1. USB HUB - אתה מתאר שימוש אישי וזה סובייקטיבי. אני משתמש בזה המון, ולא ראיתי שהוא איטי יותר (לא בהעברת קבצים בכל אופן, אולי יש לך HUB פגום), בקשר לכיבוי המסך והתנתקות המכשירים, אם הוא נכנס למצב שינה הם לא יתנתקו, אתה פשוט מרגיש צורך לכבות אותו כל פעם.

2. שינוי גובה מסך זה לארגונומיה והגובה לא "סטנדרטי" (לפחות לא תמיד). המסך הישן שלי מחברת LG הוא נמוך מדי (אני לא היחיד שהשתמש בו שהיו לו תלונות) ואין אפשרות לשנות גובה (כרגע חברה משתמשת בו, ושמתי בסוף ספרים תחתיו).

3. הפיבוט זה לגרפיקאים או לכתיבת ספרים/מאמרים/,תוכנות ואולי בשביל ריבוי מסכים (לא יכול לדמיין שימוש אחר שבזה הוא מועיל, בעצמי לא משתמש).

פיבוט זה קישקוש שאין שום סיבה להשתמש בו (אני לא מכיר אף אחד שבאמת משתמש בזה, אתה מכיר?)

HUB של USB זה מיותר בערך באותה מידה. יש לי איזה מיליון חיבורי USB במחשב ולא השתמשתי בחיים בחיבורים שעל המסך (ה-USB HUB אפילו לא מחובר). הוא גם איטי יותר ואאל"ט נכבה כשהמסך כבוי (אני זוכר שפעם לפני כמה שנים הייתי מחבר אליו קורא כרטיסים, וכל פעם שהייתי מכבה/מדליק את המסך הוא היה קופץ מחדש בתור כונן חדש שהמערכת מזהה) מה שיכול ממש לעצבן לפעמים.

ועלרוד... הכוונה היא לכיוון הגובה למעלה/למטה? אני לא זוכר שהשתמשתי בזה אי פעם. יש גובה סטנדרטי שאמור להתאים בערך תמיד.

השאלה היא איך מתמודדים שני המסכים האלה (האסוס מול הדל) בשאר הפרמטרים - אלה שאשכרה משנים משהו: איכות תמונה, צבעים, זויות צפיה וכו'..

פורסם

לא מסכים איתך גלבי הארגונומיה. לי יש U2412 ואני משתמש בעלרוד, או יותר נכון, השתמשתי בו כשהרכבתי את המסך בפעם הראשונה. זה עוזר לכוון את המסך לגובה הארגונומי הנכון.

http://www.shabaton.co.il/experts/health-sports/health.asp

אני מכיר בחור מבוגר, עורך דין, שהמסך שלו במצב סטטי בפיבוט. יותר נוח לו לעבוד ככה כי כל היום הוא קורא וכותב חוזים ומסמכים.

המדפסת ומצלמת האינטרנט שלי מחוברות ליציאות ה- USB של המסך כדי לחסוך סירבול של כבלים. נכון, כשמכבים את המסך זה מנתק את ההתקנים שמחוברים אליו ואז כשמדליקים מחדש הוא מתקין את הדרייברים שלהם מחדש. אבל מי מכבה את המסך?! הגדרת שומר המסך שלי מכבה את המסך אחרי 20 דקות שהמחשב לא בשימוש. אמנם זה לא כיבוי מלא אלא מצב שינה אבל זה הרבה יותר נוח ופרקטי מאשר לכבות אותו לגמרי דרך הכפתור.

פורסם

ה-USB לדעתי נועד לחיבור של התקנים פשוטים שלא צורכים התקנת דרייברים.

כמו כן, שמעתי על ה-PIVOT הזה, שהוא גורם לאיזו ירידת איכות במצב מאונך...

אשמח לשמוע שזו שטות מוחלטת כי אני גם חושב שזה הרבה יותר נוח לקריאת טקסטים.

פורסם

בלי ריבוי סקירות וחוות דעת קשה לדעת, אבל א-פריורי לא רואה סיבה למה צריך להיות הבדל. IPS זה IPS ורוב הפאנלים מאוד דומים במאפיינים שלהם. רוב ההבדלים שיש באיכות התמונה הנתפסת בין מסכים נובעים לרוב מהגדרות ברירת מחדל וממילא רוב המסכים (במקרה זה גם הDELLים וגם הASUSים) כוללים מספר מצבי צפייה, כל אחד עם הגדרות צבעים שונות, וגם מצבי custom שבהם אפשר לקנפג ידנית.

הדבר היחיד שאני שם לב הוא שזמן התגובה המצוין על הASUSים הוא 14MS, שזה גבוה יחסית למקובל היום. יכול להיות שזה סתם מספר מונפץ, אך יכול להיות שזה אומר שבפאנל אין / לא הופעל מנגנון overdrive. אם זה המקרה, אז הוא עשוי להיות איטי משמעותית בפועל (למרות שמספר היישומים שבהם זה יבוא לידי ביטוי יהיה מצומצם).

כמו כן, שמעתי על ה-PIVOT הזה, שהוא גורם לאיזו ירידת איכות במצב מאונך...

אשמח לשמוע שזו שטות מוחלטת כי אני גם חושב שזה הרבה יותר נוח לקריאת טקסטים.

למרבה הצער, זו לא שטות. אם אתה משתמש בשיטות החלקת הפונטים השונות שמקובלות במערכות הפעלה שונות (לכל אחת יש השיטה שלה - למשל Cleartype בWindows) - אז השיטות האלה עובדות ברמת התת-פיקסל ומנסות להגיע לתוצאה הטובה ביותר בסידור פיקסלים נתון. ההנחה הבסיסית שלהן היא שהתת-פיקסלים מסודרים אופקית (RGB או BGR לעיתים רחוקות), כי ככה זה במסכי LCD. ברגע שהפכת את המסך לportrait - הסידור הפך לאנכי ושיטת ההחלקה כבר לא תעבוד היטב ותראה טקסט מטושטש. יש כאלה שמפריע להם יותר, יש שפחות. יש גם כאלה שלא אוהבים את ההחלקות ומראש מכבים אותם - מבחינתם כנראה לא תהיה ירידת איכות.

פורסם

טוב, לפחות בעיית ה-PIVOT ניתנת לפתרון ומקורה לא ב-PIVOT עצמו...

אולי חשבו על זה ב-WIN8 ועשו CLEARTYPE אנכי? מישהו יודע?

פורסם

ברגע שהפכת את המסך לportrait - הסידור הפך לאנכי ושיטת ההחלקה כבר לא תעבוד היטב ותראה טקסט מטושטש.

פעם ראשונה שומע על זה, מה עם צפיפות פיקסלים? כלומר מסך 1920X1200 או יותר אמור לתת יותר פיקסלים "לעבוד איתם", שם הבעיה אמורה להיות זניחה לא?

פורסם

צפיפות פיקסלים זה פונקציה של רזולוציה וגם גודל פיזי. 1920X1200 לאו דווקא צפוף יותר מ1680X1050 אם המסך עצמו גדול יותר.

בכל מקרה, אני לא בחנתי את הנקודה לעומק במבחנים השוואתיים כדי לקבוע האם התופעה יותר או פחות מורגשת ככל שהפיקסלים קטנים / צפופים יותר.

פורסם

אם אתה רוצה לקרוא טקסטים או לצפות בשני דפדפנים במקביל PORTRAIT MODE שימושי.

לי יש שני מסכים של דל עם הפונקציה, אחד מהם בPORTRAIT קבוע.

מסוג הדברים שעד שאתה לא משתמש בהם באופן נכון אתה לא מבין למה זה טוב, ואחרי שהתנסת והתרגלת אתה לומד להעריך את קיומם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים