עבור לתוכן

האם יותר בטוח לשים את הווינדוס בדיסק פיזי אחר?

Featured Replies

פורסם

העניין הוא שיש לי דיסק של 80g ודיסק של 1T

אופציה שניה היא לשים את הווינדוס במחיצה משלה, אבל על הדיסק הפיזי של ה1T עם שאר החומר

יש עוד עניין לשקול. הדיסק של ה80 הוא ישן עם buffer קטן יחסית למקובל היום. אז אולי אפילו אם

זה בטוח יותר, עדיין זה לא משתלם מבחינת יעילות המערכת?

פורסם

מה הדגמים שלהם ?

ה 80 בכלל בחיבור SATA ? או IDE ?

בכל מקרה אני הייתי הולך על הטרה למערכת הפעלה

פורסם

מנסיון, המערכת מגיבה יותר טוב אם היא תותקן על הכונן של ה-1TB, כי הוא מהיר יותר.

פורסם
  • מחבר

ה80 הוא ide, ה1T הוא sata2.

מה מבחינת הבטיחות. וירוסים וכאלה. היה לי מקרה שקבצי הexe נדבקו בוירוס, אבל הוירוס

תפס רק את אלו שהיו בדיסק פיזי מסוים, עם כל המחיצות הלוגיות שהיו בו, ולא עבר (הוירוס) לדיסק הפיזי האחר.

למען הסר ספק, התיכנון הנשקל הוא לשים את הווינדוס על ה80, ולכ השאר על ה1T.

פורסם

וירוסים כאלה פועלים לרוב לפי כוננים שהמערכת רואה. אז לא אכפת להם אם מדובר באותו דיסק פיזי או לא, או אפילו בדיסק מרוחק ממופה ברשת. נתקלתי בכזה בעבר. אולי נתקלת בוירוס שפועל מעט שונה, אבל באופן כללי פיצול לכוננים פיזיים לא מגן עליך מוירוסים.

יש יתרונות מסוימים לשים מערכת הפעלה על דיסק פיזי שונה (קל יותר לנייד את דיסק המידע, אפשר לשים את הpagefile על דיסק שונה מדיסק המערכת (זה יכול לעזור בביצועים), פחות עומס על אותו דיסק פיזי יכול להאריך את חייו, הקטנת סיכוי לאבדן מידע חיוני אם דיסק המערכת קורס וכו'.

עם זאת, במקרה שלך - סביר שהיתרונות הפוטנציאליים יתגמדו לעומת החסרונות של שימוש בדיסק IDE ישן ואיטי, שכנראה גם יותר קרוב לסוף חייו מהדיסק האחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים