עבור לתוכן

בן דוד שלי החליט שהוא חוזר בתשובה ושצה"ל זה לא בשבילו.

Featured Replies

פורסם

לפי מה שהבנתי, לפני איזה שנה הוא הלך לאיזה הרצאת תעמולה של איזה רב, ופשוט התחיל להתקרב לדת. עכשיו הוא חובש כיפה שחורה וציצית ואומר שהוא "כמו תינוק שנולד מחדש" וש"יש לו עוד דרך ארוכה". הוא כבר התחיל להחשיב את האינטרנט לטומאה וכשהוא רואה בחורה הולכת עם גופיה הוא מסובב את הראש.

הבחור אמור להתגייס עוד חודש, אבל הוא הצהיר שהוא מעדיף ללמוד בישיבה בגלל הוא "מפחד שהצבא ירחיק אותו מהדת". בינתיים זה ממש ממוטט להם את המשפחה. אביו אמר לו שאם הוא לא מתכוון להתגייס הוא יכול לארוז תיק ולצאת מהבית. אמו, דודה שלי, אמרה לו שהוא יהיה עני מרוד במשך כל ימי חייו אם הוא לא יעבוד ובמקום זה יקדיש את החיים שלו לדת. הוא ענה לה "אבל אני אהיה מאושר" :facepalm: . הוא גם לאט לאט מנתק קשר מאחיו (יש לו שלושה) ומשאר המשפחה.

בכל מקרה, אני לא חושב שטיפים לגבי "איך להפסיק את החזרה בתשובה שלו" יהיו שימושיים, המצב שלו אבוד מהבחינה הזאת. הוא כבר עמוק בתוך כל התעמולה הזאת, כל יום יושב באיזה בית כנסת כמה שעות טובות ומקשיב לשטיפות המוח שלהם.

אבל מה לגבי הצבא? האם אין יחידות של חרדים בלבד? שיהיה דוס, מילא. אבל משתמט? זה כבר עובר כל גבול.

• תגובות 59
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש נח"ל חרדי, ובנימה קצת שונה בן דוד שלך דפוק.

פורסם

+1 על נצח יהודה (נח"ל חרדי לשעבר), גדוד חי"ר בו משרתים רק שנתיים ויש לו שם את כל התנאים - החל בלימודי תורה וכלה באוכל מהדרין.

פורסם

יש גם פרויקט בחיל האוויר, אבל יכול להיות שזה לבחורי ישיבות בגיל 22.

בכל מקרה, במקום לחשוב איך לגייס אותו, תשקיעו בלשמור על אחדות המשפחה.

הגישה שלך ושל האבא פשוט מסריחה.

לזרוק תילד מהבית זה כמו החרדים שזורקים את הילד שחזר בשאלה.

גועל נפש באותה רמה.

פורסם
  • מחבר

אני לא בגישה של האבא. אני בגישה שכל ישראלי צריך להתגייס, בלי קשר לאם הוא חרדי, אתאיסט, אנטי תאיסט או בודהיסט. שכל אחד יאמין במה שבא לו, אבל הוא צריך למלא את החובות שלו כאזרח.

פורסם

אני חושב שכדאי לכם מאוד לנטוש ולעזוב כל מיני כעס חימה ואכזריות .

ולנהוג עם הילד\נער הזה בדרך ארץ סבלנות ומתינות .

אם אתם כל כך נגד כפיה דתית , אז יש לכם להניח לו ולתת לו לעשות איזה פולחן דתי שיחפוץ .

פורסם

אל תגיד לי...

אמנון יצחק.

פורסם

הוא ייזרק מהר מאד על אי התאמה הצבא שונא אנשים כאלה.

דבר אחד אני חייב להבין, מבחינת האבא העובדה שהילד שלו יהיה מסכן לשאר החיים, נטל על החברה וימסכן את הילדים שלו (הנכדים של האבא) זה פחות גרוע מלהשתמט?

אם כן, באופן אישי אני חושב שהאבא דפוק כמו הילד שלו, (כנראה יותר, יש הבדל בין ילד בן 18 לאדם מבוגר) להאמין בצבא כערך עליון גרוע הרבה יותר מלהאמין באלוהים. (אל תבלבל את השכל עם חובה אזרחית: הילדים של ראש הממשלה (אולמרט) לא התגייסו, הערבים (הם אזרחים ישראלים בדיוק כמוך) לא מתגייסים, ואני די בטוח שאם הוא היה מעלים מס האבא לא היה באותה גישה.)

פורסם

צריך לעשות שלום בבית בלי קשר לאמונתו של כל אחד.אני לא יודע עם איזה קבוצה הוא דבק. אבל אולי תנסו למצוא איזה רב מקרב שידריך אותו שגם לעבוד זה לא אסור..וגם ללכת עם קפיצה גדולה לצד "השני" -זה לא צעד חכם.בכל אופן ,אני לא מכיר אותו ורק הדודה אמרה לא תהיה לו עבודה. זה פשוט דברים שאינם נכונים והרבה משפחות נופלות לכך(באופן אוטומטי).. שמישהו מתחיל להתקרב לדת (אגב מזכיר אותי,גם לי אמרו את זה שהתקרבתי לדת -כיום אני מרוויח יותר מכל משפחתי כולל אחים ואחיות-כל העניין איך לומדים באופן ישר את הדברים.אדם שהוא טיפש יהיה כך בכל מקום). אז כל השאלה צריכה להיות לאיזה קבוצה הוא נדבק, יש לך פרטים? .עוד דבר,אתה באמת לא מכבד את דרכו של כל אחד על אף שציינת שכן .אתה חושב שדרכו אינה נכונה והוא חושב אותו דבר עלייך.

פורסם

אל תגיד לי...

אמנון יצחק.

ברור, אלא מה? :P

פורסם

למה פשוט לא לקבל אותו כמו שהוא ?

הוא מאמין במשהו ? זכותו!!!

זה עושה לטוב בסופו של דבר ?

למה לבחור בשבילו ?

פורסם

זה ממש לא המקום לזה אבל קודם כל אני רוצה לאחל לו הרבה הצלחה בדרך שלו {ובכלל לכולם}... אין כמו התורה וה' יתברך.

מי שלא טעם לא יודע ולא יכול להבין... להבדיל אלף אלפים הבדלות, כמו שינסו להסביר לאיזה אחד משבט נידח איזה טעם יש לקולה.

לפני שחזרתי בתשובה הייתי מורעל על הצבא בערך הרבה יותר מן האדם הממוצע ומעלה והיה לי ברור שאם אני מתגייס זה להכי קרבי שיש - קרי שייטת 13 ודומיה... ובאמת זה היה הכיוון והמיון...

ברוך ה' ניצלתי מזה בסופו של דבר ולא שיררתי בעקבות החזרה בתשובה.

אני לא מתחרט לרגע ומודה לה' יתברך שלא גוייסתי...

הצבא של היום זה לא צבא... ואני לא מתכוון לתת דוגמאות יותר מידי, אם למישהו זה לא ברור אז הבעיה היא אצלו. החדשות והרשת גדושה בתמונות ומקרים של זה.... ממש לא מזמן היה את המקרה של חייל בתוך בוטקה שזורקים עליו בקבוקי תבערה וכמעט שמצליחים לפרוץ אותו ולעשות עליו לינץ , וחייל אחר בפילובוקס גם כן צופה במתרחש מבלי יכולת לעשות משהו... ויש דוגמאות כחול הים... אני מדבר היום מבקודת מבט של אבא ולא של אחד שהולך להתגייס ואומר שמי ששולח את הבן שלו לצבא שולח אותו לעזאזל ולמות ויטפש מי שעושה את זה.

אם היה פה צבא נורמאלי כמו שצריך להיות הייתי ראשון בקו האש. הבעיה היא שהיום אין שום דבר נורמאלי חוץ מהתורה וה' יתברך.

ואני מדבר בתור אחד שבא מההפך הגמור ובקאי בכמעט כ בכל דבר שיש בכדור הזה

{שאני התחלתי לחזור בתשובה כל המשפחה שלי בכו כאילו שאני מת וכולם היו באבל, אבא שלי ירד לבית כנסת וכמעט הרג שם אנשים, השתולל צעק, "הרגתם לי תילד" :lol: :lol: היום הם המאושרים באדם.... שתי נכדים מקסימים, אבא שלי היה סנדק באחרון לפני חודש... הייתם צריכים לראות אותו... :lol: :lol: }

פורסם

קבלו אותו מקפץ אם תרצו עוד תגידו :)

פורסם

מה אתה נותן הסברים? אתה חייב למישהו כאן משהו? זכותך לחיות איך שבא לך. גם מה שתכתוב לא יעזור ..כיוון שצריך לראות בעיניים -כמו אביך. אתה ברסלב? תמיד מיחסים להם דברים לא טובים אבל אנשים שוכחים שיש קבוצות של עבריינים לשעבר או לפחות התקדמו יותר מהעבר של הפשע. אבל יש ברסלבים ממש נפלאים בלי קשר להם.

פורסם

בשורה הראשונה רשמתי שזה לא המקום המתאים.... אבל מי יודע אולי זה יעזור למישהו במשהו והיה זה שכרי.

אני לא חייב לאף אחד כלום ולא צריך מאף אחד פה ובשום מקום משהו... כמו שאמרתי... אולי מישהו שזה נוגע לו יתחזק מזה והיה זה שכרי...

שאני חזרתי בתשובה הייתי הראשון והיחידי מבין המון אנשים שאני מכיר וכולם ראו אותי בצורה מוזרה...גנוב, מתנתק וכו כו... היום ברוך ה' כל החברים שלי מתקרבים וכל התמונה שונה... רק שאני כבר אבא לשני ילדים ברוך ה' ויש לי פור גדול עליהם שהם צריכים להדביק :lol: עברו בערך 10 שנים מאז והיום הם מתחילים להבין את מה שהבנתי אז ;D

אני יודע שיש הרבה אנשים היום שחושבים שכרטיס מסך טוב זה הכל בחיים או אוטו טוב או כסף או כל אחד עם המחשבות שלו והדעות משובשות מאד, ודווקא אחד שחושב בצורה נכונה נראה לכולם משוגע, ככה זה, עולם הפוך... אבל הכל הבל הבלים ועד שבן אדם לא יודע קצת משהו מהחיים שלו הוא לא יכול להבין את זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים