עבור לתוכן

אתגר בגיאומטריה שמחרפן אותי ימים

Featured Replies

פורסם

זה נפתר בעזרת טריגו' ב-3 שורות...

?

• תגובות 68
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שטח משולש עם סינוס הזווית שביניהם?

פורסם
  • מחבר

אם כבר יש פתרון בטריגו, מי שיודע- תכתבו, אני אשים בצד גם כן. אבל הקטע הוא פתרון רגיל, גיאומטריה אוקלידית.

פורסם

^ לא מתחייב על אלגנטיות, פתרתי את זה brute force (לקח לי פחות מ-5 דקות, נשאר רק לקוות שנכון...):

פורסם

הדרך הטריגו' הפשוטה - לצייר את האלכסון משמאל למעלה לימין למטה, ואז יש לך שלוש משולשים:

1-2-A

2-3-A

1-3-A*שורש 2

כאשר A כמובן צלע הריבוע. ואז, מרכיבים 3 משוואות לפי משפט פיתגורס המורחב, כשהזוויות הם הזווית המסומנת ושתי הזויות המשלימות ל360 סביב אותה נקודה. 3 משוואות, 3 נעלמים.

לחילופין ניתן להשתמש בנוסחת הרון, המקשרת ביו אורכי צלעות המשולש ושטחו באופן אלגברי. בונים אלכסון כמו קודם, ואז יש מצד אחד את שטח המשולש הנוצר לפי A בריבוע חלקי 2, ומצד שני סכום שטחי 3 המשולשים הפנימיים לפי הרון. משוואה אחת שאינה טריגונומטרית אפילו, בנעלם אחד (A). פתרת, ויש לך משולש ששלושת צלעותיו ידועות, ואין בעיה לחשב את הזווית.

פורסם
  • מחבר

אז דרכים לפתרון יש, אבל האתגר פה הוא פתרון אוקלידי. יש לך רעיונות במקרה?

פורסם

זה שאלת פסיכומטרי מתקדמת - בגלל זה הפתרון אמור להיות פשוט ( זכור לי שנתקלתי במשהו דומה ..)

מה אורך צלעות הריבוע ?

עריכה : ייתכן המצורף ?

פורסם

אתה צריך לגלות לבד. זה כבר חצי פתרון משם, אני משער...

פורסם

הזוויות היא 90 מעלות ?

פורסם
  • מחבר

אין צלעות הריבוע, זה לא נתון ולא אמור להיות נתון.

הזוית היא לא 90 מעלות- היא קהה.

חוץ מהנתונים בתמונה בעמוד הראשון אין שום נתון או רמז.

פורסם

הזווית היא 135 מעלות בדיוק - עכשיו צריך להבין למה.

פורסם

טעות.

פורסם

Lior A אתה מניח שהקווים באורך 3 ו1 הם אלכסון של הריבוע בפתרון שלך ונאמר כבר שזה לא נכון. הניצבים שמול היתר באורך 1 שווים לשורש 2 רק אם מדובר במשולש שווה שוקיים וישר זוית וזה לא מה שקורה פה.

פורסם

כן , אני יודע והתקדמתי קצת . זה ממש מוכר לי . יכול להיות מהמכון פסיכומטרי בטכניון .

הגעתי לשלב יותר קרוב לפתרון ( נראה לי ) . צריך רק למצוא זווית .. ( נחזור לזה מחר , בזמן הטסט לרכב )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים