עבור לתוכן

משהו פה פעם כתב בקשה לצו ירושה?

Featured Replies

פורסם

אני כרגע ממלא מסמכים בשביל לקבל צו ירושה.

יש כמה דברים שלא הבנתי במילוי הטפסים.

יש כאן משהו שיכול לעזור לי עם זה בפרטי?

פורסם

ממליץ להתייעץ עם עו"ד בנושאים רגישים כאלה..

פורסם
  • מחבר

ביררתי את העינין וזה לא כזה משנה.

לאמא שלי אין משפחה בארץ והמשפחה שיש בחול הם לא מכירים אחד את השני בכלל. - אנחנו חיים בישראל כ17 שנים בערך.

אח אחות גם אין.

כפי שהבנתי מאתר לעיניני ירושה, היורשים היחדים הם אני ואבא.

פורסם

ביררתי את העינין וזה לא כזה משנה.

לאמא שלי אין משפחה בארץ והמשפחה שיש בחול הם לא מכירים אחד את השני בכלל. - אנחנו חיים בישראל כ17 שנים בערך.

אח אחות גם אין.

כפי שהבנתי מאתר לעיניני ירושה הירושלים היחדים הם אני ואבא.

קודם כל תנסה לברר ברשת, יש כל מיני קהילות של חקיקה ויש גם ברוסית. אם תרצה, תפנה אליי בפרטי.

אבל כעקרון צריך לעשות זאת אצל נוטריון, וזה כולל הצהרות למיניהם וכד'.

מכיר משפחה שלא היה צו ירושה והאב נפטר והם עשו הכל דרך בית הדין הרבני, וזה עלה פי כמה יותר זול. אבל זה היה לפני הרבה שנים, יכול להיות שכבר אין את האופציה.

פורסם
  • מחבר

בבית דין רבני עדין אפשר.

אבל אני חושב שזה לא יתפוס לגביה, כי היא היית נוצריה.

אני אברר עכשיו בLAWFORUMS

פורסם

בבית דין רבני עדין אפשר.

אבל אני חושב שזה לא יתפוס לגביה, כי היא היית נוצריה.

יהודיה שהתנצרה או לא יהודיה כלל?

אם בבית הדין הרבני יכירו בה כיהודיה, נראה לי שלא צריכה להיות בעיה.

אם לא, אז נשאר נוטריון.

אם איננני טועה, זה עלול לעלות לא מעט כסף. בזמנים ההם זה עלה בסביבות 4-5K ₪, וזה תיק בלי שום בעיות,פורמלי 100%.

פורסם

כשסבתי נפטרה (ללא צוואה כתובה), אחרי חצי שנה הצו ניתן על סמך בקשה פשוטה ולא כחלק מהליך משפטי מסובר (הבקשה הוגשה בסמוך למועד הפטירה). הסיבה להמתנה היא אך ורק נתינת זמן ליורשים פוטנציאליים נוספים להכריז על קיומם.

פורסם
  • מחבר

לא יהודיה בכלל.

אני הבנתי מפורום תפוז שאני יכול למלא את הטפסים לבד ולהגישם לבית המשפט, לשלם אגרה. ולחכות לפסק דין.

אני אברר עכשיו בפורום אחר.

תודה!

פורסם

שוב, קח בחשבון שזה יקח חצי שנה.

פורסם
  • מחבר

שוב, קח בחשבון שזה יקח חצי שנה.

אה-הא

רק אני הבנתי שזה אמור לקחת כ60 יום.

vic07: מילאת לבד את הטפסים?

יש מספר סעיפים בטופס שאני לא כל כך הבנתי מה כתוב שם.

לכן אם כן, אני אשמח לעזרה.

פורסם

אני לא טיפלתי בניירת, אמא שלי טיפלה בזה. כמו שאמרתי, התקופה הזו של חצי שנה נועדה בשביל לתת אפשרות לכל מי שמתנגד לצו הירושה המבוקש להגיש בקשה נגדית. אולי אפשר לקצר איכשהו את ההליך הזה, אבל למיטב הבנתי זה לא פשוט שכן אי אפשר להוכיח שאין יורשים אחרים (שאינם חייבים להיות קרובי משפחה - אולי הנפטר השאיר צוואה בידי אדם אחר בה הוא מוריש את עזבונו לגורמים אחרים? לך תוכיח שלא).

פורסם

יש לך את "יד ריבה" שנותנים עזרה משפטית בחינם בנושאים האלו, אתה יכול להתקשר ולקבוע פגישה, אני יודע שהם יושבים בירושלים, לא יודע אם יש להם סניפים בכל הארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים