עבור לתוכן

הרמה של פרוייקט גאמ''א

Featured Replies

פורסם

היי, אני מתמיין לגאמ''א ובקרוב יש לי מבחנים ראשוניים.

רשום בכל כך הרבה מקומות שהרמה שדרושה לגאמ''א היא מאוד גבוהה, אבל אף אחד לא נותן פירוט.. אני יודע מדעי המחשב ברמה שהיא קצת מעבר לידע התיכוני, אבל אין לי מושג אם זה מספיק:

C++ אני יודע OOP (תורשה פולימורפיזם), פוינטרים והקצאות דינאמיות

וכל שאר החומר שיש בבגרות של 5 יח' בC#

(אין לי ידע בגרוש באבטחה/רשתות/מערכות הפעלה)

בקיצור, יש לי זמן עד שאני אגיע לראיונות שבהם יבחנו את הידע שלי לעומק, ואני חושב שאני יכול להספיק ללמוד דברים חדשים עד אז ולהגדיל את הסיכויים שלי.

הבעיה היא שאני לא יודע לאן להמשיך, חלק אומרים לי להתקדם בC# וללמוד דברים חדשים, חלק אומרים לי להתחיל ללמוד רשתות, חלק אומרים לי ללמוד לתכנת בצורה יעילה, לפתח הרגלים נכונים ולהשיג קצת ניסיון.

לכל מי שהתקבל לשם/מתמיין ועבר כבר ראיון אחד, אתם יכולים למקד/לכוון אותי קצת בנושאים? אני כבר מבולבל..

(אני מכוון למסלול ממ''ס/אר''מ, לפי מה שהבנתי אלה המסלולים שעוסקים בתכנות בעיקר, אבל נראה לאן יחליטו לשלוח אותי אחרי שאני אעשה את המבחנים)

אם יש לכם עוד דברים חשובים שיכולים לעזור לי אז בכיף

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

זו בדיוק המטרה של המבחני בחור'ציק - למיין. אם אתה טוב בתכנות (וזה מה שאתה רוצה לעשות בצבא) - תתמקד ב-C#. יש שם מבחן שלם עם שאלות תכנות. אתה יודע, כמו שיש בבצפר: "יש 4 כדורים צהובים ואדומים, תכתוב פונקציה שמחשבת מה הסיכוי לקבל כדור אדום" או שיט כזה.

זה מתחיל משאלות פשוטות יחסית ומתקדם לאלגוריתמים מאוד מורכבים.

בנוסף, יהיו לך ראיונות אישיות, דינמיקה בקבוצה, מבחנים פסיכולוגיים ועוד מלא...

אני אישית חתמתי ויתור אחרי שדרשו ממני לחתום קבע לשנתיים וחצי :screwy:

פורסם

הידע הנדרש לממ"ס הוא לא כל כך מטורף כמו שלפעמים עושים מזה באינטרנט, אר"מ למיטב הבנתי זה כבר יותר רציני והראיונות מעמיקים הרבה יותר

אני לא יודע במה כדאי לך להתמקד ואני לא רוצה להטעות, אבל אתה ממש לא חייב לדעת רשתות או מערכות הפעלה בשביל להתקבל למסלול של תכנות

מחברים שלי שהתמיינו אני יודע שהם מאוד אוהבים פרויקטים, ככה שאם עשית משהו רציני יחסית זה טוב

לבינתיים תמשיך ללמוד תכנות, מה שאתה חושב לנכון..

הא ועוד משהו..חשוב שתדע מושגים בתכנות באנגלית(בבית ספר מלמדים את כל המושגים ב5 יחידות C# בעברית ואז יכול להיות מצב במבחנים הראשוני שיהיו לך שיהיו שאלות שאתה תדע את התשובה פשוט אתה רגיל למושג בעברית והתשובות יהיו עם מושגים באנגלית אז זה חשוב)

פורסם
  • מחבר

הידע הנדרש לממ"ס הוא לא כל כך מטורף כמו שלפעמים עושים מזה באינטרנט, אר"מ למיטב הבנתי זה כבר יותר רציני והראיונות מעמיקים הרבה יותר

אני לא יודע במה כדאי לך להתמקד ואני לא רוצה להטעות, אבל אתה ממש לא חייב לדעת רשתות או מערכות הפעלה בשביל להתקבל למסלול של תכנות

מחברים שלי שהתמיינו אני יודע שהם מאוד אוהבים פרויקטים, ככה שאם עשית משהו רציני יחסית זה טוב

לבינתיים תמשיך ללמוד תכנות, מה שאתה חושב לנכון..

הא ועוד משהו..חשוב שתדע מושגים בתכנות באנגלית(בבית ספר מלמדים את כל המושגים ב5 יחידות C# בעברית ואז יכול להיות מצב במבחנים הראשוני שיהיו לך שיהיו שאלות שאתה תדע את התשובה פשוט אתה רגיל למושג בעברית והתשובות יהיו עם מושגים באנגלית אז זה חשוב)

כשאתה אומר פרוייקט רציני אתה מתכוון לפרוייקטים האלה שיושבים קבוצות גדולות של מתכנתים שעובדים ביחד וכותבים תוכנה? כי מזה אני רחוק.. שאני לא אבוא להם עם משחק איקס עיגול או משהו ויצחקו לי שם בפנים חחח

זו בדיוק המטרה של המבחני בחור'ציק - למיין. אם אתה טוב בתכנות (וזה מה שאתה רוצה לעשות בצבא) - תתמקד ב-C#. יש שם מבחן שלם עם שאלות תכנות. אתה יודע, כמו שיש בבצפר: "יש 4 כדורים צהובים ואדומים, תכתוב פונקציה שמחשבת מה הסיכוי לקבל כדור אדום" או שיט כזה.

זה מתחיל משאלות פשוטות יחסית ומתקדם לאלגוריתמים מאוד מורכבים.

בנוסף, יהיו לך ראיונות אישיות, דינמיקה בקבוצה, מבחנים פסיכולוגיים ועוד מלא...

אני אישית חתמתי ויתור אחרי שדרשו ממני לחתום קבע לשנתיים וחצי :screwy:

בחיים לא שמעתי על מבחני דינאמיקה בקבוצה במיונים של גאמ''א

גם הקבע במסלולים נע בטווח של שנה-שנתיים ולא יותר (זה מה שרשום לפחות באתר של חמ''ן)

מאוד מוזר, שאלה מפגרת אבל אתה משוכנע שזה היה גאמ''א?

פורסם

לא בהכרח פרויקטים עם קבוצות גדולות

יש לי חבר שעשה כמה פרויקטים משלו(משחק חמוד לאנדרואיד, תוכנה לניהול מסודר של תמונות ועוד כמה) והוא אמר לי שזה הרשים אותם בראיון ובסופו של דבר הוא התקבל למסלול די איכותי(האמת שהוא תותח רציני)..אז אם עשית איזה משהו נחמד אני מאמין שלהזיק זה לא יכול, אבל קודם תצטרך להגיע לשלב הראיונות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים