עבור לתוכן

שאלה לגבי בניית HTPC ויכולת להקליט תוכניות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן בנייה של HTPC ואחת מהיכולות שאני יותר מעוניין בהן היא יכולת הקלטת תוכניות. לגבי המכונה עצמה: אני אוסף כרגע את הפרטים וקורא הרבה. בכל אופן, את ההרכבה אני אעשה והמערכת ההפעלה תהיה מבוססת Linux + פתרון כגון XBMC (כנראה).

דווקא בנושא הטמעת יכולת הקלטת התוכניות אני מוצא פחות חומר באינטרנט. אני יודע שיש כרטיסי הרחבה (שלדעתי שמם המקצועי הינו PVR, או בעברית כרטיס לכידה) שקיימים לצורך שהזכרתי.

עם זאת, לא מצאתי הרבה מדריכים שמדברים על הטעמה שלהם במערכת HTPC מהסוג שהזכרתי. בנוסף, בדיקה ברשתות המחשוב המוכרות גילתה לי שאותם כרטיסי לכידה לא כל כך זמינים.

למישהו יש תובנה כלשהיא לגבי הנושא? האם זה "באמת" כזה סיפור למצוא כרטיס כזה ולגרום לו לעבוד באחת ממערכות הקוד הפתוח הקיימות בשוק? (XBMC, MythTV) וכו'?

שאלה טכנית לגבי זה: אותו כרטיס לכידה? מה בדיוק מתחבר אליו? האם הוא כולל יציאת HDMI או רק היציאות של "פעם? :-)

לסיכום, אשמח לקבל טיפים בהקשר לנושא זה במידה וקיימים.

המון תודה מראש!

+דניאל.

פורסם

אם היית הולך שנתיים - שלוש אחורה, הכרטיס המומלץ עבורך היה הWINTV PVR150, של HAUPPAUGE או איך שלא קוראים לחברה הזו. היו לו כניסות אנלוגיות, הוא יכול היה להקליט ישר מהממירים של YES או HOT, היום זה לא ממש רלבנטי, גם כי היו בעיות עם מערכות עם 4GB ומעלה וגם כי הדברים היום הם כבר בHD, כרטיסי PVR כאלו היו לא זולים, והיו לא מעט תקלים איתם. אלו שעם כניסת HDMI, למיטב ידעתי מצרכים שטחי דיסק ענקיים ללכידה ואפילו יקרים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים