עבור לתוכן

עזרה- מקרן DLP

Featured Replies

פורסם

ברכותיי! זכיתי במקרן DLP ללא נורה (נשרפה ו/או התפוצצה). הדגם- DAVIS Powerbeam VI. המאוורר של הנורה תקין, אם כי הסורגים שלו והפלסטיקה אליה הוא מוברג התעוותו כתוצאה מחום.

רציתי לדעת:

1. למה עוד יש ערך כספי במקרן? הבנתי שהשבב הוא החלק היקר במקרן, יחד עם הנורה.

2. מה הן התכונות האופטיות של העדשות במקרן? אני יכול אולי להפיק מהן תועלת... >:D

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

הקפצה?...

פורסם
  • מחבר

מישהו בבקשה? :'(

פורסם

המקרן מייצר תמונה (חוץ מזה שאין מנורה) ? אם כן אז תשים שם מנורה תחליפית, הרבה פעמים ניתן לקמבן פנימה דברים החל מקסנון זול של רכב (האלה הלא חוקיים) ועד ל LED

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! השאלה היא איזה מתח המקרן נותן לנורה? לא ברור לי כ"כ...

כמו כן, אני חושב שהוא קצת ישן, 2002 ככה, ולא יודע איזו רזולוציה הוא נותן. הפלסטיקה מעל המאוורר של הנורה מעוותת משהו- כנראה הנורה המקורית התחממה יותר מדי או נשרפה באופן אלים. זה משנה משהו? המאוורר עצמו תקין.

תודה :)

פורסם

למצוא מנורה חלופית שבדיוק תתאים למעגל שיש במקרן כנראה שלא תוכל, אבל ניתן לנתק את החלק של הנורה במעגל המקורי ולשים מעגל מתאים לנורה (את הקיט של הקסנון או LED DRIVER וכו)

פורסם
  • מחבר

אפשר, אבל זה ממש יקר ולא כדאי.

יש דרך לדעת באיזה מתח נורת המקרן עובדת ללא מדידה? ההספק שהנורה המקורית צרכה הוא 270 וואט (metal halide). ומסתבר שהוא משנת 98 בערך:

http://www.trainingmag.com/article/projector-review-focus-lp420-panasonic-pt-l555u-davis-powerbeam-vi

פורסם

יש נורות שונות למקרנים של חברות שונות וכו - אם אתה מוצא לפי הדגם של המקרן מעולה

נורות פריקהנ לא עובדות לפי מתח קבוע - יש במקרן מעגל שלם שמשנה את המתח והזרם לפי ההתחממות של הנורה - אם הוא לא נותן לה בדיוק את מה שהיא צריכה היא נשרפת

פורסם
  • מחבר

אני חושד שזה בדיוק מה שקרה :-\

שווה את הסיכון? זו נורה מאוד יקרה. אני גם לא ממש צריך מקרן סך הכל... ::)

לכן אני שואל איזו מין עדשות יש שם- אפשר להכין מזה משהו יפה :)

פורסם

העדשה הזאת יכולה להפוך תמונה חדה על ציפ DLP קטן לתמונה חדה על קיר, כך שהיא יכולה לעשות את אותו דבר גם הפוך.... אבל נראה לי שצריך עדשה נוספת אם אתה רוצה לעשות מזה טלסקופ וכו

פורסם
  • מחבר

יש שם עוד עדשה ששיכת לנורה. היא אמורה למקד את האור על הצ'יפ דרך גלגל הצבעים אאל"ט. או שזה אחד עם שלושה צ'יפים :jump: לא נראה לי אבל...

בכל אופן, אני חושש שמא טלסקופ מעדשה עם אורך מוקד קצר כ"כ לא יעבוד כ"כ טוב... לא חשש מבוסס מאוד, אבל אני חושש. הוא שווה פירוק? יש משהו ששווה משהו למישהו בפנים? קשה לי לאמוד את ערכו של הדבר הזה. :-\

פורסם

אם זה היה מגיע אליי הייתי מנסה לעשות מזה מקרן עובד..... ואם הייתי מצליח או לא תלוי ב - אם ה DLP תקין או לא (יוצר תמונה תקינה אבל בלי אור)

פורסם
  • מחבר

יש לו רזולוציה מקסימלית של 1024x768. ויש עדויות להתחממות יתר באזור הנורה. אני לא יודע אם שווה את כל ההשקעה, מה גם שאין לי צורך במקרן ואני לא רואה דרך למכור אותו במחיר רווח.

פורסם

התחממות יתר יכולה להיות בגלל מבנה דפוק מהתחלה (כלומר אם זה לא התחמם ונמס מפעם אחת אלא תמיד היה קצת יותר מידי חם בגלל שלא תיכננו אותו אם קירור מספיק). במקרה כזה תשים מאוורר חזק יותר או מנורה חלשה יותר וזה כבר לא יתחמם כל כך.... חוצמזה איך הוא היה בשימוש ? אוליי לא ניקו לו פילטרים בזמן או שהוא עמד במקום חם ?

ניתן לשים פנימה LED CHIP מ EBAY (כולל צלע קירור של מעבד) וכל זה לא יעלה הרבה יותר מידי - יכול להיות שווה לנסות

פורסם
  • מחבר

למה הכוונה ב"LED CHIP"?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים