עבור לתוכן

דיון על DOOM 3 BFG (הגרסה המשופרת+אוסף של הקודמים )

Featured Replies

פורסם

DOOM 3 סתם פיילטסטי ועל האחרים אין שום סיבה לשלם. סידרת Dead Space לא רואה אותו ממטר.

הייתי משחק ב-Dead Space בשמחה אם המצלמה בו לא הייתה over the shoulder. אני פשוט מתעב את המצלמה הזאת. כל פעם שאני מנסה לשחק בא לי לצעוק על המסך "זוז כבר, אתה מסתיר לי!". אין לי בעיה עם גוף ראשון ולא עם גוף שלישי ממורכז, אבל OTS זה deal breaker בשבילי.

• תגובות 45
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

DOOM 3 סתם פיילטסטי ועל האחרים אין שום סיבה לשלם. סידרת Dead Space לא רואה אותו ממטר.

מה הקשר בכלל ?

אתה משווה פה בין משחק ישרדות לבין משחק אקשן ,שאחד מהם הוא FPS והשני מעבר לכתף

סדרת דום עם משחקיות מאוד מהירה ,אפשר להשוות אותה יותר לסיריוס סם שהיא פרודיה על הFPS הישנים

DS עם משחקיות מאוד איטית

DS אפשר להשוות לסדרת ריזידנט איוול עד RE5 ששם הסדרה אפכה יותר אקשן

חוץ מיזה דום לפחות עד שיצא דום 4 זה סדרה רטרו ,DS עדין סדרה מודרנית שיצא בדור הזה של הקונסולות

פורסם

מה הקשר בכלל ?

אתה משווה פה בין משחק ישרדות לבין משחק אקשן ,שאחד מהם הוא FPS והשני מעבר לכתף

לא, קרירין. שני המשחקים נכנסים לקטגוריית האימה, כשדום 3 נכשל בקטע הזה ו Dead Space מצליח. בשני המשחקים המטרה הברורה היא לשרוד.

פורסם

http://www.rockpapershotgun.com/2012/10/24/mod-ern-warfare-non-bfg-doom-3-yanked-from-steam/

בשביל למכור את הגרסת ה - BFG (הנחותה מהגרסה המקורית מלפני 8 שנים) הורידו את DOOM III "הרגיל" מסטים.

עוד צעד מעצבן של החברה הזאת.

והנה המוד (יותר נכון אוסף המודים) שדיברתי עליו שמשדרג משמעותית את הגרסה המקורית של המשחק - http://www.dsogaming.com/news/doom-3-velocireal-ultimate-mod-mixes-sikkmod-1-2-with-wulfens-and-6th-venoms-hd-textures/

אני מופתע שלא הוציאו כזה דבר גם להרחבה ROE.

והנה סרטון השוואה בין DOOM 3 ל - DOOM 3:BFG, הנה:

פורסם

נראה שהם שיפרו הרבה את המנוע תאורה ולא הרבה יותר... כך אני לפחות רואה את זה מההשוואה פה.

טקסטורות עדיין זבל, אולי יראה טוב בקונסולות ברזולציה של 720p, אבל לא במחשב (למרות שזה עדיין שיפור מהמקורי)

אין ספק שהדקה ה 0:41 מסכמת את כל המשחק החדש :)

פורסם
  • מחבר

תגידו מה שתגידו אני נהנה בינתים מדום 2 ...

אני מפחד לעבור אותו רק כי אני זוכר כמה דום 3 היה מסריח

נו טוב זה מה יש

פורסם

אני מחזק את קרירין

האוירה והסאונד בדום 1+2 תורמת למשחקיות ונדיר למצוא זאת במשחקים היום

הפאק במשחק לדעתי שצריך למצוא מפתחות לדלתות. מצאתי את עצמי מבזבז הרבה זמן על מציאת מפתחות לדלתות

פורסם
  • מחבר

המפתחות קשות בחלק מהשלבים אתה שאתה מתחיל להבין איך המפתחים חשבו

וגם לומד לישתמש במפה

וכן יש מפה במשחק ,רק צריך לפתוח אותה

היה בינתים רק שלב אחד בודד שראיתי ביוטיוב פתרון למשהו ,מעשרות מפות שעברתי כבר בדום 1-2

בגדול אני חושב שעם מישהו רוצה משחק בסגנון של הדומים 1-2 ,סדרת סיריוס סם וסדרת פינקילר עדיפים בהרבה

אבל אני כן חושב שכדי לשחק בדום 1-2 להבין את ההיסטוריה בתחום ,למי שזה מעניין אותו

פורסם

היום אני לא יכול למצוא שום דבר מיוחד במשחקים האלה, אין שם שום אווירה והסאונד שם עתיק ובוודאי שלא עושה כלום חוץ מלעורר גיחוך על הפרימיטיביות שלו.

חוץ מערך נוסטלגי אין במשחקים הישנים אלה שום דבר היום לדעתי (בוודאי לא משהו שאין במשחקים חדשים יותר, נגיד PAINKILLER למשל שיוצא לו HD REMAKE בשבוע הבא אגב).

פורסם
  • מחבר

ברור שPAINKILLER הרבה יותר טוב מדום 1-2 וכתבתי את זה מיקודם

אבל יש הרבה ערך כי דום 1 בזמנו פרץ את הדרך בתחום ואפך את הFPS למינסטרים

גם הטירה הנאצית 3D שיצא לפניו חשובה מהבחינה הזאת ,אבל היא לא פרצה את הדרך כמו דום 1

סדרת PAINKILLER הרבה יותר טובה וגם סדרת סיריוס סם ,אבל החשיבות שלהם מבחינת היסטוריה בתחום מאוד קטנה

ככה שאני לא חושב שזה רק עניין של נוסטלגיה ,כי לא שיחקתי הרבה בסדרה שהיא יצאה

אני חושב שזה חשוב למי שרוצה להכיר גם את ההיסטוריה בתחום ולראות איך זה יתפתח מהטירה הנאצית 3D לדום 1

לקוויק 1 ודוק ניוקם 3D וכו וכו

מי שרוצה לשחק רק לכיף בלבד זה כבר עניין אחר לגמרי ,ואין לי פיצפוץ של ביקורת על זה

יש היום מישחקים הרבה הרבה הרבה יותר כיפים מדום

אני אישית פשוט אוהב גם להכיר את ההיסטוריה של הסדרות שאני משחק בהן ,זה נותן לי הרבה יותר ערך שיוצא משחק חדש בסדרה

שעברתי את כולה

ונותן לי ידע לפורומים ושטויות אחרות

פורסם

אני מבין למה אתה מתכוון, אבל לדעתי בז'אנר (פשטני יחסית ולא מחדש במיוחד) כמו FPS שהתקדמות העיקרית שם במהלך השנים היא גרפיקה ומולטיפלייר אין ממש טעם לעשות את זה ואפשר להסתפק בסרטוני YOUTUBE (או משהו בסגנון).

פורסם

היום אני לא יכול למצוא שום דבר מיוחד במשחקים האלה, אין שם שום אווירה והסאונד שם עתיק ובוודאי שלא עושה כלום חוץ מלעורר גיחוך על הפרימיטיביות שלו.

או שלא שיחקת בהם, או שאין לך מושג מהחיים שלך, או שניהם. :)

פורסם
  • מחבר

אני מבין למה אתה מתכוון, אבל לדעתי בז'אנר (פשטני יחסית ולא מחדש במיוחד) כמו FPS שהתקדמות העיקרית שם במהלך השנים היא גרפיקה ומולטיפלייר אין ממש טעם לעשות את זה ואפשר להסתפק בסרטוני YOUTUBE (או משהו בסגנון).

היתקדמות היתה הרבה מעבר לגרפיקה וסאונד

לדוגמה HL1 לPC וגולדנאי המקורי (לN64 ) ,היו קפיצת דרך הרבה יותר מי רק עוד שיכבה של צבע

ממשחקיות מעוד פשוטה כמו שהיו לרוב הFPS ,פיתאום גם צריך להפעיל קצת את השכל

אז נכון היום סדרות כמו COD ובאטלפילד נותנים סינגל לינארי ומטופש ,ורוב המשחק מיתמקד במולטי

אבל פה ושם יוצאים גם FPS יותר מורכבים כמו דואס אקס האחרון לדוגמה

או שלא שיחקת בהם, או שאין לך מושג מהחיים שלך, או שניהם

לא כולם חיבים לאהוב את המשחק

מה שכן לאלו שמשחקים בגירסאות שלא כלולות באוסף הזה או בגירסאות קונסולות

אני ממליץ לכם לבדוק עם המשחק רץ כמו שצריך ,כי בלי שינוי הגדרות הצבעים מאוד לא נכונים בחלק ממערכות ההפעלה

וגם בלי תלאי מסוים אין שליטת עכבר

בדום 3 כבר אין את הבעיה הזאת וגם אין את הבעיה בפורטים שכלולים באוסף הזה

פורסם

מה שכן לאלו שמשחקים בגירסאות שלא כלולות באוסף הזה או בגירסאות קונסולות

אני ממליץ לכם לבדוק עם המשחק רץ כמו שצריך ,כי בלי שינוי הגדרות הצבעים מאוד לא נכונים בחלק ממערכות ההפעלה

וגם בלי תלאי מסוים אין שליטת עכבר

כאמור, מי שרוצה לשחק בDOOMים המקוריים (וגם בHeretic/Hexen) במחשב מודרני עם מנוע כמה שיותר עדכני - מומלץ להשתמש בDoomsday Engine. יש לך רזולוציות גבוהות, גרפיקה פחות או יותר טובה, מנוע 3D אמיתי, שליטת עכבר (לא שחייבים שליטת עכבר בשביל השלבים המקוריים) ודברים רבים נוספים.

פורסם
  • מחבר

כאמור, מי שרוצה לשחק בDOOMים המקוריים (וגם בHeretic/Hexen) במחשב מודרני עם מנוע כמה שיותר עדכני - מומלץ להשתמש בDoomsday Engine. יש לך רזולוציות גבוהות, גרפיקה פחות או יותר טובה, מנוע 3D אמיתי, שליטת עכבר (לא שחייבים שליטת עכבר בשביל השלבים המקוריים) ודברים רבים נוספים.

זה אחד לאחד או ניסיון לעשות את זה כמה שיותר דומה ?

זה שאלה אין לי מושג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים