עבור לתוכן

דיון על DOOM 3 BFG (הגרסה המשופרת+אוסף של הקודמים )

Featured Replies

פורסם

טוב למי שלא יודע לאחרונה יצא דום 3 הגרסה המשופרת ,היא כוללת את דום 1 את דום 2 בפורטים

את דום 3 עם כמה שינוים ,העיקרי שבהם יותר תאורה

ואת ההרחבה של דום 3

למעשה חוץ מדום 64 שעומד בפני עצמו (יצא לN64 בזמנו )

מקבלים פה את כל המשחקים החשובים בסדרה

אולי לא יהיו את כל השלבים ,אין לי מושג עם זה כולל את ההרחבות של הישנים ,אבל העיקר פה

את דום 1-2 אף פעם לא יצא לי לעבור אז התחלתי לאחרונה את דום 1

את 3 עברתי בזמנו ,אבל אני יעשה אליו עוד ריצה אחרי 1-2 ,גם לא שיחקתי בהרחבה

בכל מיקרה זה יצא כמשחק מוזל ,40$ בקונסולות ו30$ בסטים

אז החלטתי לפתוח דיון על זה

מבחינתי באופן מפתיע דום 1 עדין כיף לשחק ,ניסיתי לשחק בו לפני שהמשחק הזה יצא עם דום 95

אבל השליטה שם לא משהו והיתי צריך לתקן באגים שיהיה שחיק

בדום BFG -השליטה הרבה יותר טובה

• תגובות 45
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הנה השוואה בין DOOM III המקורי ל - BFG EDITION, לינק - http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-whats-new-for-pc-doom-3-bfg-edition

http://www.dsogaming.com/editorial/id-software-doom-3-bfg-edition-and-how-the-mighty-has-fallen-in-the-eyes-of-pc-gamers/

המסקנה שלי היא שכרגע המקורי עם המודים (בעיקר SIKKMOD 1.2 ו - WULFEN TEXTURE PACK 2.0) עדיף.

אם יוציאו מודים ברמה הזאת ל - BFG EDITION אז אולי אפשר יהיה לשקול את זה כשהמחיר יירד (30$ זה מוגזם, זה שווה 15-20$ גג לדעתי).

החסרונות לעומת המקורי: (FOV (Field of View צר יותר, אין יותר צללים דינמיים, הכניסו CHECKPOINTS למשחק (בכלל בנוי כמו משחק קונסולות), באגים חדשים בהשקה של המשחק (הנה - http://segmentnext.com/2012/10/16/doom-3-bfg-errors-crashes-freezes-fov-graphics-fixes-and-dev-console/) ותמיכה בפחות פילטרים.

פורסם
  • מחבר

בדום 3 המקורי היה חושך רוב המשחק וזה היה מעצבן

דום 1 לדוגמה רוב המשחק היה בהיר ורק בחלקים מסוימים עשו משחק עם התאורה

אני יודע שאפשר לקמבן את דום 3 המקורי שיהיה בהיר יותר ,אבל פה נותנים לך לפחות לעשות פנס ונשק ביחד בלי מודים

ובגדול בגלל שזה אוסף ,אני חושב שזה מספיק זול למי שלא מכיר את הסדרה

דום 1-2 מאוד ישנים אבל כיף לשחק בהם ,ובמיוחד בפורטים בגרסה הזאת כי השליטה טובה בלי לעשות קומבינות

וגם לא צריך כל מיני תלאים להריץ על מחשבים מודרנים

נגיד 5 $ לדום 1 ועוד 5$ לדום 2

ועוד 20$ על דום 3 וההרחבה שלו

אני חושב שזה הוגן ,למרות שה ...

פורסם

ממתי דום 1+2 שווים כסף ? דום הראשון שוחרר בחינם עד כמה שידוע לי.

והם גם כל כך ישנים ולא רלוונטיים שלא נראה לי שמישהו היה משלם עליהם בנפרד בכל מקרה .

פורסם
  • מחבר

לדעתי הם כן שווים את ה5$ כל אחד בפורטים האלו

השליטה נוחה ,והם מאוד כיפים שמתעלמים מהגרפיקה

פורסם

Doom 1 ו- 2 כאן זה שחזור של המפות של המשחקים במנוע של BFG או שפשוט שיפרו קצת את המנוע הישן של דום וזהו?

האמת שהייתי שמח לשחק קצת שוב בדום. לא מזמן שיחקתי בדום המקורי ואפילו שהוא ממש מיושן היום, עדיין כיף לשחק בו :)

אגב אפשר לקנות אותו ב green man gaming ולהוריד את המחיר ל24$ עם הקופון GMG20-FXYD1-7WHP1

למרות שזה עדיין על הצד הפחות שווה, זה עדיין דום 3 ולא יותר...

פורסם

ממתי דום 1+2 שווים כסף ? דום הראשון שוחרר בחינם עד כמה שידוע לי.

לDOOM הייתה גרסת shareware אך המשחק המלא לא שוחרר בחינם מעולם. רק קוד המקור (שממנו עשו עשרות פורטים). אבל עדיין צריך את קבצי הנתונים (WAD) המקוריים כדי להריץ.

מי שרוצה לשחק בDOOMים המקוריים אבל עם מנוע וגרפיקה עדכניים - שינסה את הDoomsday Engine.

http://dengine.net/windows

פורסם

נראה לא רע, למרות שבסרטונים של זה שראיתי (jDoom) האוייבים נראים פחות אגרסיביים ובקושי יורים על השחקן משום מה...(או שזה היה ככה גם קודם ואני לא זוכר את המשחק בכלל)

יש משהו כזה גם ל - QUAKE 1 ? אהבתי אותו יותר מדום בזמנו.

מצאתי גם מוד מעניין מאד של דום שזוכה להמון שבחים - http://www.dsogaming.com/news/brutal-doom-version-0-17-coming-on-october-31st-new-trailer-released/

הייתי רוצה לראות מוד כזה ל - QUAKE 4, מאד הפריע לי שם שהנשקים לא מפרקים לחתיכות קטנות ומדממות את האוייבים...

פורסם

נראה לא רע, למרות שבסרטונים של זה שראיתי (jDoom) האוייבים נראים פחות אגרסיביים ובקושי יורים על השחקן משום מה...(או שזה היה ככה גם קודם ואני לא זוכר את המשחק בכלל.

יש משהו כזה גם ל - QUAKE 1 ? אהבתי אותו יותר מדום בזמנו.

אני לא חושב שJDOOM משנה התנהגות של אוייבים. אולי זה תלוי גם ברמת הקושי של המשחק.

אין כל-כך טעם לעשות משהו כזה לQuake, כי Quake מראש הגיע עם מנוע 3D מלא וגרפיקת מודלים (במקום ספרייטים). הדבר היחיד שאולי יש לו טעם זה תמיכה ברזולוציות גבוהות ופורט לWindows.

פורסם
  • מחבר
Doom 1 ו- 2 כאן זה שחזור של המפות של המשחקים במנוע של BFG או שפשוט שיפרו קצת את המנוע הישן של דום וזהו?

אני לא יודע איך להשוות לדום הבאמת מקורי ,כי הוא רץ על דוס בגרסת הPC ואין לי כוח להתחיל דוס בוקס ולראות איך מתקנים דברים שלא פועלים

בחומרה מודרנית ,כדי שירוץ נורמלי

אני כן יכול להשוות לדום 95 +תלאים לתיקונים לחומרה מודרנית

שזה פורט של המקורי לWIN אני חושב שעם כמה שיפורים ,אבל לא קפיצה ענקית או משהו

בכל מיקרה לטעמי הוא ניראה קצת טוב יותר מדום 95 אבל לא בהרבה

גם לא נתנו אפשרויות חדשות לאומת 95

עם זה רימיק או פורט ? ,אין לי מושג אבל זה מרגיש כמו פורט

בכל מיקרה אני משחק גם בדום 64 באמולטור ,ולטעמי הוא ניראה טוב יותר מהפורט הזה

בגלל שיפורים שהיו בגרסה הזאת

אבל הוא גם חשוך בהרבה וזה עניין של טעם ,הדמויות לדוגמה גדולות יותר ואין פיקסלים שניצמדים לקיר

אבל בכל זאת גם דום 64 מבוסס על דום 1-2 ולכן לא ניראה כמו מישחקים גדולים לN64 שבעצמו מאוד מיושן

אבל הגרפיקה לא מציקה ,וזה עדין כיף

דרך אגב יש אפשרות לשחק גירסה של דום 64 שתואמת לPC בלי אמולטור ,זה גירסה שחובבים יצרו מהבסיס של דום

ניקראת דום 64 EX עם אני לא טועה

פורסם

קניתי אותו ל-PS3 בעיקר בגלל הגביעים. שיחקתי בו כשיצא ומאוד אהבתי אותו, אבל המשחק מפחיד, ואין לי כוח לשחק בו יותר מחצי שעה בכל פעם.

אני מקווה שהגביעים לא יהיו קשים להשגה יותר מדי...

פורסם

אין לי כוח לשחק בו יותר מחצי שעה בכל פעם.

לקח לי משהו כמו 12 שנה לעבור את Final DOOM: The Plutonia Experiment, רק בגלל זה. :)

פורסם

איך אני זוכר שסיימתי את 2... :)

פורסם
  • מחבר

טוב אני שמח להגיד שהם הכלילו את thy flesh consumed בפורט של דום 1

למי שלא יודע זה הפרק הרבעי שלא היה במקורי ונחשב הרבה יותר קשה

דרך אגב שחיפשתי מידע על הפרק הזה ,פשוט כי סימתי את המשחק ורציתי לדעת על מה הפרק

גיליתי שרוב העלילה מאחורי דום 1 ניכתבה בחוברת המשחק

ככה שמי שמחפש את ההקדמה למשחק מבחינה עלילתית יש את זה בויקי

בכל מיקרה הפרק הרבעי מתרחש בין דום 1 לדום 2

אני חושב לסיים קודם כל את דום 1-2 ,ואז לשחק דום 64 בגרסה המקורית שלו (אמולטור)

ורק אז לשחק את דום 3

פורסם

DOOM 3 סתם פיילטסטי ועל האחרים אין שום סיבה לשלם. סידרת Dead Space לא רואה אותו ממטר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים